Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

IKEA Place nu ook beschikbaar voor Android

Apps IKEA Place nu ook beschikbaar voor Android
Door ,

Na iOS is het nu de beurt aan Android. IKEA Place is nu ook te vinden in de Google Play Store. Met driedimensionaal gemodelleerde meubels richt je je slaapkamer, woonkamer of zolder naar hartenlust in. Je smartphone moet wel aan behoorlijke eisen voldoen voordat je de app kunt installeren.

IKEA is waarschijnlijk het grootste en bekendste meubelbedrijf ter wereld. Het van oorsprong Zweedse bedrijf is zo groot geworden door een eenvoudig concept: de meubels die je koopt moet je zelf in elkaar zetten. Alle boutjes en moertjes krijg je bij de aankoop, je zult alleen zelf nog even moeten sleutelen met schroevendraaiers, inbussleutel en een hamer.

Nieuw meubilair kopen is eenvoudig, je woonkamer een nieuwe inrichting geven daarentegen niet. Meubels retourneren is niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld een boek of cd. Je wilt dus in één keer het juiste meubilair kopen. Maar hoe weet je nou of de stoel of bank die je op het oog hebt in jouw huis of appartement past? Je kunt afgaan op het plaatje in de catalogus of de website, of misschien zelfs een IKEA-filiaal bezoeken. Je weet het echter pas zeker als het meubel daadwerkelijk bij jou in de woonkamer staat.

IKEA Place

Om je daarbij te helpen ontwikkelde IKEA een app: IKEA Place. In een virtuele omgeving richt je je eigen woonkamer in. De meubelketen heeft namelijk van een groot aantal producten uit haar assortiment virtuele modellen gemaakt. Als je je omgeving hebt gescand sleep je deze bank, fauteuil, tafel of lamp in de kamer en bekijk je hem vanuit alle kanten. Het voordeel hiervan is dat je direct ziet of een meubelstuk bij de rest van jouw inrichting past of niet.

IKEA Place maakt gebruik van virtuele 3D-objecten en Google ARcore. Dat laatste is een ontwikkelaarstool die ontstaan is uit Project Tango. Vorig jaar augustus lanceerde Google deze tool, waarmee developers hun eigen apps kunnen ontwikkelen die gebruikmaken van augmented reality. Daarbij wordt jouw omgeving als uitgangspunt gebruikt en worden virtuele objecten over de ‘echte’ wereld geplaatst. Het bekendste voorbeeld hiervan is wellicht Pokémon GO. Op dit moment zijn diverse AR-games in ontwikkeling, waaronder Harry Potter: Wizards Unite, Ghostbuster World en Jurassic World Alive. ARcore is ook voor meer serieuze doeleinden te gebruiken.

Installatie

IKEA Place is al langer beschikbaar in de App Store. Nu is de applicatie ook voor Android-gebruikers binnen te halen. Om de app te downloaden en installeren, moet je wel over een smartphone beschikken die ARcore ondersteunt. Dat zijn op dit moment maar een handjevol telefoons, zoals de Google Pixel 2 (XL), Samsung Galaxy Note 8 en LG V30.

(Bron)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden