Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Spotify werkt aan stembesturing voor app

Apps Spotify werkt aan stembesturing voor app
Door ,

Spotify heeft plannen om haar app een onderhoudsbeurt te geven. Deze krijgt een nieuwe feature: stembesturing. Nog even en je kunt tegen de muziekstreamingdienst praten om je favoriete nummers, albums en afspeellijsten te draaien.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Verge.

Spotify is zonder twijfel de grootste muziekstreamingdienst die we momenteel kennen. Volgens de meest recente berekeningen heeft Spotify wereldwijd 159 miljoen gebruikers. Iets minder dan de helft daarvan, 71 miljoen om precies te zijn, betalen om hun lievelingsmuziek te streamen. Dat brengt maandelijks meer dan 700 miljoen euro in het laatje, exclusief reclame-inkomsten. Betalende abonnees hebben een aantal voordelen ten opzichte van gratis gebruikers. Zo kan de laatste groep geen muziek downloaden om deze offline terug te luisteren. Tevens kunnen smartphonegebruikers alleen de Shuffle-knop gebruiken. En om de haverklap krijgen ze een reclameblok tussendoor.

Stembesturing

Om de grootste muziekstreamingdienst ter wereld te blijven, doet Spotify er alles aan om leden hun favoriete muziek en nieuwe nummers voor te schotelen. En hen op hun wenken te bedienen. Daarom experimenteert het bedrijf momenteel met stembesturing. Een woordvoerder van het bedrijf vertelt aan The Verge dat een klein groepje iOS-gebruikers in de VS nu al toegang hebben tot deze functionaliteit. “We zijn altijd druk bezig om de Spotify-ervaring te verbeteren voor onze leden, maar meer informatie hebben we op dit moment niet om te delen”, aldus de woordvoerder.

Doordat een van de redacteuren van The Verge tot deze selecte groep behoort, hebben we een aardig beeld hoe de nieuwe feature precies werkt. Onderin heeft Spotify een microfoon-icoontje verwerkt. Als je daar op drukt activeer je de stembesturing. Als je de app toestemming hebt gegeven om gebruik te mogen maken van de microfoon, kun je een nummer, artiest, album of afspeellijst aanvragen. Daarvoor geef je het commando ‘Play……’, gevolgd door een titel of band. Volgens Casey Newton van The Verge werkt de feature net zo goed als Siri op de HomePod.

Stembesturing werkt op dit moment alleen nog maar in het Engels. Wellicht dat hij op termijn ook beschikbaar is in het Nederlands. Daarover kan Spotify op dit moment geen verheldering geven.

Spotify

App name
 
Audio en video

Met Spotify kun je overal waar je bent maar je favoriete muziek luisteren op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit de gratis dienst of een abonnement. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden