Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit zijn 8 leuke vechtgames voor op je smartphone

Apps Dit zijn 8 leuke vechtgames voor op je smartphone
Door ,

Vechtgames zijn misschien niet de meest populaire spellen in de Google Play Store of App Store, maar af en toe een digitaal potje vechten op je smartphone lucht soms enorm op. Welke titels moet je dan echt een keer proberen? In dit artikel noemen we er 8.

In de applicatiewinkels van Google en Apple zijn letterlijk honderden -zo niet duizenden- vechttitels te vinden. De meeste hebben vreemde namen of personages. Als je goed zoekt tref je echter ook enkele pareltjes waar je echt niet omheen kunt. Wij hebben 8 van deze titels voor jullie opgespeurd. In volstrekt willekeurige volgorde zijn dit de volgende games.

#1 Mortal Kombat X

Mortal Kombat werd begin jaren ’90 bedacht door Ed Boon en John Tobias. Het duo wilde een game ontwikkelen waarbij de vechters er levensecht uitzagen. Daarvoor maakten ze gebruik van gedigitaliseerde sprites die gemaakt waren door naar acteurs en modellen te kijken. Het verhaal gaat dat Jean-Claude Van Damme één van de speelbare personages zou worden. Op het laatste moment zag de Hollywoodacteur hiervan af. In de plaats daarvan bedachten Boon en Tobias een personage dat verdacht veel op hem leek: Johnny Cage. Zijn gespierde torso, spagaat en stereotiepe sterrenstatus van een beroemde live action hero doen hier aan denken.

Wat de bedenkers niet wisten was dat hun game zo’n grote hit zou worden. Wie aan het vechtgenre denkt, associeert dit met Mortal Kombat. De franchise is een begrip geworden onder gamers en heeft in de afgelopen 25 jaar miljarden dollars in het laatje gebracht. De tientallen Mortal Kombat games die door de jaren heen verschenen, zijn het levende bewijs daarvan.

Mortal Kombat was lange tijd alleen op gaming consoles als de Sony PlayStation en Microsoft Xbox te spelen. Begin 2015 kwam daar een einde aan. Toen verscheen de eerste Mortal Kombat titel voor Android en iOS: Mortal Kombat X. Je zult begrijpen dat de bediening heel anders is dan op een console. Je hebt immers geen controller tot je beschikking om moves uit te voeren. Je moet het doen met een touchscreen. Daar hebben de ontwikkelaars uiteraard iets op bedacht. Je voert een aanval uit door met één vinger op het scherm te drukken. Verdedigen of blokken doe je door twee vingers op het scherm gedrukt te houden. Als de energiemeter vol genoeg is, kun je een speciale aanval lanceren, zoals een X-Ray. Soms verschijnen er veeginstructies in beeld die je op tijd moet uitvoeren.

In tegenstelling tot de klassiekers op de gaming consoles, vecht je in Mortal Kombat X niet één-tegen-één, maar drie-tegen-drie. Je stelt zelf je team samen. Nieuwe vechters krijg je door tegenstanders te verslaan, of ze te kopen met de souls die je al vechtende verzamelt. Karakters maak je sterker door ze te upgraden met Koins of equip cards te geven. Dankzij spelmodi als Battle Mode, Daily Event en Faction Wars houd je je wel de nodige uurtjes zoet. Houd er wel rekening mee dat je minimaal 1,5 GB reserveert, anders kun je Mortal Kombat X niet installeren.

Mortal Kombat X

App name
 
Games

De klassieker uit de jaren '90 is ook op je smartphone en tablet te spelen. Versla Shao Kahn en zijn slechteriken in een 3-on-3 combat battle systeem.

Play Store App Store

#2 Tekken

Een andere klassieker op deze lijst is Tekken. Deze franchise verscheen enkele jaren na het succes van Mortal Kombat. Waar het bij Mortal Kombat draait om het redden van de aarde van de keizer van Outworld Shao Kahn, is het doel van Tekken om het Iron Fist toernooi te winnen. De zware last van het lot van de aarde rust dus niet op jouw schouders.

Net als bij Mortal Kombat X kun je kiezen uit diverse modi. In de verhaalmodus neem je het op tegen Kazuya Mishima, de zoon van Heihachi Mishima, de slechterik uit de eerste Tekken games. Voordat je hem bereikt moet je jezelf bewijzen in een campagne en het opnemen tegen onder meer King, Eddy Gordo, Forrest Law, Nina Williams en Jack. Al met al telt Tekken meer dan 20 personages, die ieder zijn of haar eigen moves en vechtstijl heeft. Ieder karakter kun je bovendien upgraden om special moves te verzamelen en nog meer schade toe te brengen aan je tegenstanders. Naast de verhaalmodus is er ook de Dojo Challenge. Daarbij stel je je eigen team samen en neem je het op tegen vrienden of andere spelers. Tot slot zijn er ook live events waarmee je zeldzame personages kunt verzamelen.

Om Tekken te installeren moet je minimaal 2 GB aan schijfruimte reserveren. Daarnaast moet je smartphone op iOS 10 of hoger, of Android 5.0 Lollipop of hoger draaien. Tot slot moet je over een Android-telefoon beschikken die met Exynos 8890 of Qualcomm Snapdragon 820 of nieuwer is uitgerust. Dat zijn behoorlijke strenge eisen om Tekken te kunnen spelen, maar het is zeker de moeite waard.

Tekken

App name
 
Games

In Tekken neem je het op tegen tientallen personages om het Iron Fist Tournament te winnen. Ben jij de sterkste, of delf je het onderspit? Naast de Story Mode is er ook de Dojo Challenge waarin je het opneemt tegen andere spelers. 

Play Store App Store

#3 Marvel Contest of Champions

Ben je fan van Marvel superhelden en -schurken als Captain America, Iron Man, Black Panther, The Hulk, The Immortal Iron Fist, Spider-Man en Deadpool? Dan is Marvel Contest of Champions een vechtgame naar jouw hart. Het doel van dit spel is om Thanos en Kang The Conqueror te verslaan om het universum te redden van haar ondergang. Uiteindelijk neem je het op tegen een mysterieuze slechterik die maar één doel heeft: alles te vernietigen wat hij op zijn pad tegenkomt.

In de story mode vecht je als je favoriete karakter tegen de bad guys. Daarbij bezoek je vele iconische locaties die je mogelijk kent van de Marvel Universe, zoals Asgard, Oscorp, Wakanda en de S.H.I.E.L.D. Helicarrier. Al vechtende verzamel je ISO-grondstoffen, hulpitems en kristallen waarmee je de superhelden uit je team versterkt en nieuwe helden en schurken verzamelt. Speel je liever samen met je vrienden? Sla dan de armen ineen om jullie dream team te bouwen. In de versus-mode neem je het op tegen andere spelers wereldwijd.

De bediening is kinderlijk eenvoudig. Klappen deel je uit door rechts op het scherm te tikken. Als je hier op het scherm tikt en dit gedeelte langer ingedrukt houdt, voer je een super move uit. Verdedigen doe je door links op het scherm te drukken.

Marvel Contest of Champions is gratis te downloaden in de Play Store en App Store. De game bevat in-app aankopen. Het voordeel van deze titel ten opzichte van de voorgaande games is dat je gigabytes hoeft te reserveren: slechts enkele honderden megabytes is al voldoende. Wat deze game interessant houdt is dat de ontwikkelaar regelmatig nieuwe karakters toevoegt.

Marvel Contest of Champions

App name
 
Games

Speel als je favoriete Marvel-karakter en neem het op tegen slechteriken als Thanos en Kang The Conqueror om het universum te redden van de ondergang. Verzamel grondstoffen en kristallen om sterker te worden. Inclusief alle icononische locaties uit de Marvel Universe. 

Play Store App Store

#4 Street Fighter IV Champion Edition

Street Fighter roept bij de meeste lezers waarschijnlijk wel goede jeugdherinneringen op. Het eerste spel stamt uit 1987, maar de grote doorbraak kwam in 1991 bij de verschijning van Street Fighter II. Sindsdien is de franchise niet meer weg te denken in dit genre.

De bediening van Street Fighter IV Champion Edition is net even anders dan bij de andere vechtgames. Om te vechten druk je niet op het scherm, maar gebruik je virtuele knoppen op het scherm. Dat is wellicht even wennen, maar het biedt wel meer variatie in de gameplay. Mocht je hier echt niet mee uit de voeten kunnen, dan is een Bluetooth-controller wellicht de ideale oplossing voor je. Het spel is gratis te downloaden in de Play Store en App Store, maar dan krijg je slechts één personage om mee te spelen (Ryu) en drie door het spel bestuurde karakters (Chun-Li, Guile en Zangief). Als je met alle 32 personages wil vechten, moet je de volledige game kopen voor 5,49 euro. Naast slaan en trappen heeft ieder personage een aantal speciale aanvallen. Dit zijn Special Moves, Focus Attacks en Ultra Combos. Zie maar of je tegenstander daarna nog opstaat.

Street Fighter IV Champion Edition heeft een single player arcade modus en multiplayer modus. Houd er rekening mee dat de game behoorlijk wat van je geheugen opslokt: 1,4 GB om precies te zijn. Daarnaast zijn de graphics niet zo flashy als bij de andere titels in deze lijst. Desondanks is het zeker de moeite waard om deze game een keer te spelen in je vrije tijd.

Street Fighter IV Champion Edition

App name
 
Games

Rye, Ken, Chun-Li, Guile, Sagat: je kent ze vast nog wel als je bent opgegroeid in de jaren negentig. Vecht als deze en alle andere vechters in Street Fighter IV Champion Edition. Zowel in single player als multiplayer te spelen. 

Play Store App Store

#5 Injustice: Gods Among Us

Ben je net als de meeste liefhebbers van het vechtgenre fan DC? Dan mag je Injustice: Gods Among Us absoluut niet missen. Kruip in de huid van onder meer Batman, Aquaman, The Flash, Green Arrow of Wonder Woman en neem het op tegen schurken als The Joker, Harley Quinn, Lex Luthor of Bane. Je hebt letterlijk de keuze uit tientallen speelbare figuren.

Qua gameplay lijkt Injustice: Gods Among Us sterk op Mortal Kombat X. Je stelt een team samen uit drie karakters waarmee je het opneemt tegen door het spel aangestuurde personages of andere spelers. Aan de hand van kaarten die je gaandeweg verzamelt upgradet je je teamleden. In het begin lijkt het misschien overbodig om deze kaarten te gebruiken, maar al snel kom je erachter dat ze de sleutel tot succes zijn om missies te volbrengen. Door klappen uit te delen of te incasseren bouw je een meter op waarmee je snoeiharde special moves en super moves uitvoert. Geen ingewikkelde combinaties, een druk op de knop is voldoende.

Injustice: Gods Among Us is gratis te spelen, maar bevat wel optionele in-app aankopen waarvan de prijzen variëren van enkele euro’s tot meer dan 100 euro. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Je hebt tussen de 1,5 GB en 2 GB nodig om de volledige game te installeren. Er is tevens een vervolg op dit spel. Deze heet kortweg Injustice 2. Dezelfde gameplay, dezelfde personages dezelfde actie.

Injustice: Gods Among Us

App name
 
Games

Batman, Iron Man, Spiderman, Aquaman. Al je favoriete Marvel- en DC-karakters komen terug in Injustice: Gods Among Us. Deel zo veel mogelijk rake klappen uit om super moves uit te voeren. 

Play Store App Store

Injustice 2

App name
 
Games

Van Batman tot Lex Luthor: al je favoriete DC-personages vind je in Injustice 2. Verzamel alle karakters en maak ze sterker door middel van upgrades. Slaag jij erin om iedereen een kopje kleiner te maken? 

Play Store App Store

#6 Dragon Ball Legends

Wie in de jaren ’80 is geboren kent gegarandeerd de Dragon Ball saga. Het is een Japanse manga anime die ontwikkeld is door Akira Toriyama. In 2009 verscheen er zelfs een Hollywoodfilm van de cartoon (Dragonball Evolution), maar dat was een regelrechte flop. Na meer dan dertig jaar zijn fans nog steeds verzot op de personages uit de serie.

Door de jaren heen zijn er tientallen games verschenen voor gaming consoles, maar ook voor smartphones en tablets. De nieuwste toevoeging in de app stores van Google en Apple is Dragon Ball Legends. De 3D graphics en personages zijn ontzettend mooi gemaakt. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een zeer vermakelijke vechtgame. Als je favoriete karakter neem je het op tegen de slechteriken die het universum willen vernietigen. Dankzij de kinderlijk eenvoudige bediening lanceer je een botbrekende combo of voer je een special move uit, zoals de Kamehameha of Spirit Bomb. De stemmen van de personages zijn in het Engels ingesproken, maar ook in het Japans. Een levensechtere Dragon Ball ervaring bestaat niet.

Naast de welbekende good and bad guys als Goku, Vegeta, Trunks, Freeza, Majin Bu en Cell heeft Akira Toriyama speciaal voor deze game een nieuw personage bedacht. Om erachter te komen wie deze mysterieuze fighter is, moet je de story mode spelen. Daarin beleven Goku en zijn mede Z Fighters een spannend nieuw avontuur. Als je daar genoeg van hebt kun je het ook opnemen tegen andere Dragon Ball liefhebbers wereldwijd in de PvP modus.

Dragon Ball Legends is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. De game zelf is nog geen 200 MB groot, wat een hele verademing is ten opzichte van enkele andere titels op deze lijst. Om het spel te kunnen spelen moet je smartphone op Android 6.0 Marshmallow, iOS 10 of hoger draaien. De bedragen voor in-app aankopen kunnen oplopen tot 45 euro.

Dragon Ball Legends

App name
 
Games

Goku, Vegeta en alle andere Z Fighters zijn van de partij in Dragon Ball Legends. Neem het op tegen andere gamers, of speel de originele verhaalmodus, inclusief een nieuw karakter van de maker en bedenker Akira Toriyama. 

Play Store App Store

#7 Yu-Gi-Oh! Duel Links

Mortal Kombat, Tekken en Dragon Ball zijn bekende franchises. Eentje die gauw vergeten wordt maar ook zeker zijn sporen heeft verdiend op deze lijst, is Yu-Gi-Oh! Net als Dragon Ball is Yu-Gi-Oh! een Japanse anime die tussen 1998 en 2004 op de buis te zien was (voor die tijd waren er stripboeken). In de serie draait het om Yugi Muto, een middelbarescholier die een antieke en mysterieuze schat krijgt van zijn opa -de Millennium Puzzle- die de geest bevat van een eeuwenoude farao. Vanaf dat moment moeten hij en de geest van de farao -die zijn geheugen kwijt is geraakt- de wereld zien te redden van slechteriken die haar willen vernietigen.

Yu-Gi-Oh! telt meer dan 200 afleveringen en diverse mini-series. Door de jaren heen zijn er vele spinoffs verschenen als Yu-Gi-Oh! GX, Yu-Gi-Oh! 5D’s en Yu-Gi-Oh! Zexal. De tekenfilm is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel. Het doel van het spel is om de levenspunten van je tegenstander terug te brengen tot nul met behulp van monsters, magische kaarten en valstrikken.

Uiteraard is er ook een mobiele game van de Japanse anime: Yu-Gi-Oh! Duel Links. Net als in de serie neem je het op tegen andere spelers met als doel om de beste duellist ter wereld te worden. Alle iconische monsters uit de serie zoals de Dark Magician, Dark Magician Girl en Blue Eyes White Dragon kun je oproepen om je tegenstanders te verslaan. Al spelende verzamel je nieuwe kaarten, waardoor je deck -de kaarten waarmee je het opneemt tegen anderen- nog sterker wordt. Ook personages als Joey Wheeler, Seto Kaiba en Mai Valentine maken hun entree in de game. Om het tegen hen te kunnen opnemen moet je eerst sterker worden en voldoende sleutels of Gate Keys verzamelen. De stemmen zijn ingesproken door de originele acteurs, wat het spel zijn charme geeft.

Yu-Gi-Oh! Duel Links

App name
 
Games

It's Time To Duel! Speel als Yugi Muto, Seto Kaiba of een van de vele andere personages in Yu-Gi-Oh! Duel Links. Verzamel The Dark Magician en andere icononische monsters uit de gelijknamige animatieserie. Ben jij de volgende King of Games?

Play Store App Store

#8 Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Blazing

De laatste vechtgame op deze lijst is Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Blazing. Dit is wederom een Japanse mangaserie die omgetoverd is tot een mobiele game voor smartphones en tablets. De game bevat meer dan honderd personages uit de serie, die ieder hun eigen aanvallen en vechtstijl hebben. Door rake klappen uit te delen en krachtige aanvallen uit te voeren moet je als sterkste uit de strijd zien te komen.

Het verhaal van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Blazing is gebaseerd op de anime. Door de Mission Mode te spelen herleef je alle hoogte- en dieptepunten van Naruto. Er is ook een multiplayer mode waarin je het opneemt tegen een ander die ook op dat moment aan het gamen is. Al vechtende verzamel je punten en stijg je in rang in de Phantom Castle. Het uiteindelijke doel is om de volgende Hokage te worden, een sterke en gerespecteerd leider. Al met al een leuk en vermakelijk spel waarmee je uren zoet bent.

Ultimate Ninja Blazing

App name
 
Games

Naruto is al jaren op tv te zien en nu ook op je smartphone of tablet te spelen. Speel als Naruto of een van de tientallen andere karakters uit de serie. Vecht, verdien aanzien en probeer om de volgende Hokage te worden.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden