Vergelijk 4.331.844 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Play Films krijgt flinke make-over

Apps Google Play Films krijgt flinke make-over
Door ,

Google rolt momenteel wereldwijd een update uit voor zijn videostreamingdienst Google Play Films. De app krijgt een face-lift: zo verschuift de navigatiebalk naar beneden en zijn filmscores van Rotten Tomatoes voortaan bij iedere titel te zien.

Wie kijkt er tegenwoordig nog tv? Op een vast tijdstip voor de buis zitten om naar een film of serie te kijken is zo ouderwets. Dankzij video-on-demanddiensten als Netflix, HBO Go en Videoland kijk je op het moment dat het jou uitkomt. Wil je een film kijken die nog niet beschikbaar is via één van de zojuist genoemde diensten? Dan ben je bij Google Play Films aan het juiste adres. Via deze app kun je de nieuwste titels huren, en zelfs kopen als je het niet erg vindt dat je geen hoesje en fysieke dvd of Blu-ray krijgt.

Play Films is een uitkomst voor wie geen tientallen euro’s voor een bioscoopbezoek, dvd of Blu-ray wil spenderen. De meeste titels in het assortiment bekijk je al voor enkele euro’s. Zodra je een titel huurt, heb je 30 dagen de tijd om de film te bekijken. Zodra je op Play hebt gedrukt, heb je 48 uur om de gehele film te kijken. Of meerdere keren te draaien. Het is dan ook geen wonder dat Play Films dat hij meer dan één miljard keer is gedownload in de Google Play Store.

Make-over

Het is dan ook niet vreemd dat Google de app eens grondig onder handen heeft genomen. In versie v4.2 heeft de zoekmachinegigant een aantal veranderingen aangebracht. Als je met de oude versie tussen het thuisscherm, de bibliotheek en de kijklijst wilt schakelen, moet je op het hamburgermenu links boven in de hoek tikken. Het is een voorbeeld van een Material Design element die Google in 2015 doorvoerde voor al haar apps. Het hamburgermenu is nog altijd aanwezig, maar daar vind je alleen nog maar een knop voor de instellingen en ondersteuning. Als je voortaan naar beneden veegt zie je onder in het scherm een nieuw navigatiemenu verschijnen met daarin de tabbladen Homepage, Bibliotheek en Kijklijst. Zo kijk je nog sneller naar je favoriete film.

Een andere toevoeging aan Play Films is de score van Rotten Tomatoes. Dit platform wordt door vele filmliefhebbers als de benchmark of het rapportcijfer beschouwd om titels te beoordelen. Hoe hoger het percentage, des te groter de waardering voor de film. Als je nu op een titel klikt, zie je bovenin informatie over de titel, leeftijdskwalificatie, duur en het aantal sterren dat de film in Play Films heeft gekregen van kijkers. Bij v4.2 komt er naast het aantal sterren ook de score van Rotten Tomatoes te staan.

Een laatste nieuwe feature is dat je via Rotten Tomatoes films kunt opvragen die het Certified Fresh certificaat hebben gekregen. Dat zijn titels die een score van 75 procent of hoger hebben. Handig als je een film wil kijken, maar niet weet welke. En of deze titel de moeite waard is.

Beschikbaarheid

De update wordt momenteel wereldwijd uitgerold. Via de Play Store kun je handmatig kijken of v4.2 al beschikbaar is, maar je kunt ook wachten totdat je je telefoon aan de oplader aansluit. Als je dat doet terwijl je telefoon verbonden is met een WiFi-netwerk, wordt de update automatisch binnengehaald zodra hij beschikbaar is.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden