Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fortnite: Battle Royale binnenkort ook te spelen op mobiel

Apps Fortnite: Battle Royale binnenkort ook te spelen op mobiel
Door , - 5 reacties

Het spel Fortnite: Battle Royale heeft al een behoorlijk grote groep fanatieke spelers op console en pc. Nu heeft het bedrijf achter het spel bekend gemaakt dat de game ook beschikbaar wordt op iOS en Android.

Niet iedereen zal bekend zijn met het spel Fortnite: Battle Royale, maar het wordt steeds toegankelijker. Ook voor de 'casual gamer' wil Epic Games, de producent achter het spel, Fortnite beschikbaar maken. In het spel word je samen met 99 andere spelers gedropt op een verlaten eiland. Op dat eiland zijn er allerlei wapens en uitrusting te vinden en het uiteindelijke doel van het spel is dat je, door onderlinge strijd, als laatste overblijft. Naast schieten en rennen kun je in Fortnite ook gebouwen, bruggen en muurtjes bouwen om je achter te verstoppen. Het spel heeft geen hele zware minimum vereisten qua hardware, dat maakt het erg geschikt om ook op smartphones uit te brengen.

Dat is dan ook wat Epic Games van plan is. Vanaf komende maandag kunnen eigenaars van een iPhone zich aanmelden om te spelen. In het begin zullen er nog niet mega veel spelers worden toegelaten om te voorkomen dat de servers overbelast worden. Ook gebruikt Epic Games deze tijd waarschijnlijk om het spel te optimaliseren voor gameplay op een smartphone. In de komende maanden wordt het spel ook beschikbaar gesteld voor het Android-besturingssysteem. Je hebt om mee te doen wel minimaal een iPhone 6S of iPhone SE nodig om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Hoe dan?

Waar wij vooral heel benieuwd naar zijn is hoe het spel gespeeld gaat worden. Op een pc of een console heb je hoe dan ook een stuk meer knoppen om te gebruiken. Behalve op de BlackBerry KeyONE dan. Eerder kwamen games als GTA: Vice City ook al uit op smartphones en daarbij gaat de besturing prima maar daarbij speelde je niet online tegen spelers die qua besturing, en schermformaat, een stuk beter uitgerust zijn. Op de pc, Xbox One en PlayStation 4 is het spel gratis op te spelen en we verwachten dan ook dat het op de smartphone geen geld zal kosten.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden