Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Belastingaangifte doen lastig? Gebruik de Aangifte 2017 app

Apps Belastingaangifte doen lastig? Gebruik de Aangifte 2017 app
Door ,

Net als afgelopen jaar kun je dit jaar je belastingaangifte doen via de aangifte-app van de Belastingdienst. Hieronder lees je precies wanneer je de Aangifte 2017 app wel en niet kunt gebruiken.

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. Je hebt de welbekende slogan van de Belastingdienst waarschijnlijk al -tig keer voorbij zien komen.  Het is namelijk weer de tijd van het jaar dat we met z’n voorovergebogen moeten zitten om onze inkomsten, vermogen, leningen en aftrekposten door te geven aan de Belastingdienst. Voor velen is het een tijdrovende klus waarbij ze zich door bergen aan papierwerk moeten spitten. Met de Aangifte 2017 app hoopt de Belastingdienst het een stuk eenvoudiger te maken.

Net als afgelopen jaar kun je de app vanaf 1 maart downloaden in de Google Play Store en App Store van Apple. Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd op je Android-telefoon of iPhone, kun je direct aan de slag. Je gebruikt je DigiD om in te loggen en gegevens te verzamelen die bekend zijn bij de Belastingdienst. Je vergelijkt en controleert deze met je eigen gegevens. Als alles overeenkomt kun je aangifte doen met de aangifte-app.

In deze situaties kun je de Aangifte 2017 niet gebruiken

Helaas zijn er een aantal uitzonderingen waardoor je de Aangifte 2017 app niet kunt gebruiken voor de belastingaangifte. Als je bijvoorbeeld afgelopen jaar een huis hebt gekocht, niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had, een restschuld hebt op je verkochte woning of inkomsten en bezittingen in het buitenland had, kun je de app niet gebruiken. Hetzelfde geldt voor ondernemers, werknemers of studenten met studiekosten en mensen met aftrekposten (zorgkosten, giften). Ook huishoudens die het hele jaar dezelfde fiscale partner en een eigen woning hadden plus vermogensbelasting moeten betalen, kunnen geen beroep doen op de app. Zij moeten online hun aangifte doen, of de tool van de Belastingdienst downloaden en installeren op hun computer. Op de website van de Belastingdienst heeft de instantie alle situaties op een rij gezet die de aangifte-app niet kunnen gebruiken.

Dat is een flinke groep die buiten de boot valt. ‘Wie kunnen de app dan wel gebruiken?’ vraag je je misschien af. Volgens schattingen van de Belastingdienst kunnen zo’n 3,5 miljoen Nederlanders hun aangifte doen via de Aangifte 2017 app. Dat zijn mensen die enkel inkomsten behaalden uit loondienst en waar de situatie van afgelopen jaar niet is veranderd ten opzichte van 2016.

Aangifte 2017 screenshots

Data

Tot slot nog een aantal belangrijke data op een rij. Vanaf donderdag 1 maart is het mogelijk om belastingaangifte te doen. Als je dat vóór 1 april doet, krijg je vóór 1 juli bericht of je moet bijbetalen, of dat je recht hebt op teruggave. Je hebt tot uiterlijk 1 mei de tijd om je belastingaangifte te versturen. Red je om wat voor reden dan ook deze deadline niet, dan is het mogelijk om uitstel aan te vragen. De aangiftedatum wordt dan opgeschoven naar 1 november. Dit moet je uiteraard vóór 1 mei doen. Op deze pagina lees je hoe je uitstel kunt aanvragen.

Aangifte 2017

App name
 
Financiën

Belastingaangifte doen was nog zo eenvoudig. Download de Aangifte 2017 app, log in met DigiD, controleer uw gegevens en verzend uw aangifte. Leuker kan de Belastingdienst het niet maken, wel makkelijker. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden