Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Assistant Go beschikbaar in de Play Store

Apps Google Assistant Go beschikbaar in de Play Store
Door ,

Google Assistant is nu beschikbaar voor Android Go. Een lichtere uitvoering van de slimme spraakassistent kan bijna hetzelfde als de reguliere assistent voor Android-smartphones.

De lichtgewicht variant van Google Assistant is nu beschikbaar in de Play Store. De slimme assistent komt op deze manier ook naar smartphones met minder vermogen onder de motorkap. Google introduceerde afgelopen jaar Android Go als lichter alternatief voor eenvoudige Android-smartphones. Android Oreo Go werd in december 2017 gelanceerd.

Er zijn al diverse app beschikbaar voor Android Go. Zo biedt Google gebruikers onder andere Google Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go en nu dus ook een Go-versie van Google Assistant. De lichtere versie van Google’s assistent kan naast berichten versturen en contactpersonen bellen ook simpele spraakcommando’s uitvoeren. Complexere taken uitvoeren met de Go-versie is niet mogelijk.

Google Assistant Go

App name
Communicatie

Lichtgewicht en snel, maar toch voorzien van je favoriete functies. De Google Assistent is nu beschikbaar voor Android Go.

Play Store

Google Assistant

De volledige versie van Google Assistant beschikt over geavanceerdere features zoals de gebruiker helpen afspraken te herinneren en het besturen van andere apparaten en domotica. De slimme assistent van het Amerikaanse techbedrijf spreekt momenteel nog steeds geen Nederlands. Zowel Google Assistant als Google Assistant Go zul je voorlopig dus in het Engels moeten aanspreken.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden