Vergelijk 2.701.245 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De tofste luisterboeken binnen handbereik

Apps De tofste luisterboeken binnen handbereik
Door ,

De populariteit van luisterboeken neemt door een groter aanbod aan apps steeds meer toe. Hieronder hebben wij een aantal apps uitgelicht zodat jij jouw beste luistermatch vindt.

's Avonds voor dat je naar bed gaat nog even een boek lezen maar te moe om je ogen open te houden of na al die files de radio inmiddels beu? Misschien zijn luisterboeken dan iets voor jou. Waar je vroeger naar de leukste sprookjes op cassette luisterde, kan je nu met een druk op de knop je favoriete boeken beluisteren. Veel leuker, gemakkelijker en toegankelijker dus. Het is natuurlijk mogelijk om zelf luisterboeken te downloaden en op je telefoon te zetten of losse luisterboeken in de appstore/boekenwinkels te kopen. Wij geven echter de voorkeur om alles gemakkelijk bij elkaar onder een knop te hebben. Hieronder staan een aantal apps waar jij favoriete luisterboeken mee kan beluisteren.

Storytel

Storytel is een toegankelijke, overzichtelijke app met een ruime keuze aan luisterboeken in zowel engels als Nederlands. Een aantal boeken kunnen ook als e-book gedownload worden. Storytel heeft zijn boeken onderverdeeld in categorieën en series wat je zoektocht een stuk overzichtelijker maakt. Bij alle boeken is ook de spreker vernoemd. Als je echt niet meer kan kiezen wat je wilt 'lezen', kun je altijd op je favoriete spreker zoeken.

Er zitten in deze app ook een paar leuke opties: alle boeken zijn, naast dat ze in de app te beluisteren zijn, ook downloadbaar om er offline van te genieten. Je kunt de verhalen versneld afspelen in het geval dat je van iets meer tempo houdt. Daar komt nog bij dat de app een slaaptimer heeft. Door deze timer op bijvoorbeeld 20 minuten te zetten, is het onmogelijk om de volgende ochtend wakker te worden en in het laatste hoofdstuk van je boek te zitten.

Deze app is de eerste 14 dagen gratis, hierna kost het 9,99 euro per maand.

Storytel

App name
 
Audio en video

Met Storytel kun je naar luisterboeken luisteren, waar en wanneer je maar wilt. Sluit een Storytel abonnement af en luister onbeperkt naar het grootste aanbod van luisterboeken.

Play Store App Store

Luisterbieb

Luisterbieb is een initiatief van de bibliotheek openbare bibliotheek. Iedereen kan een gratis account aan maken waarbij je toegang krijgt tot een klein gedeelte van de luisterboeken. Indien je al een abonnement hebt voor de bibliotheek, kan je ook bij de premium boeken. Ook deze app beschikt over een slaaptimer maar mist de mogelijkheid om tracks te versnellen, of om te zien wie de track heeft ingesproken.

De app is praktisch ingedeeld zonder heel veel poespas. Je kunt gemakkelijk op naam of titel zoeken, maar hij mist een bepaalde uitstraling. De vraag is natuurlijk of je dit nodig vindt voor luisterboeken. Een groot voordeel aan deze app is dat er een samenwerking is met de openbare bibliotheek. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen luisterboeken voor je geld krijgt, maar ook andere voordelen van de bibliotheek krijgt. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van welk lidmaatschap je hebt.

De abonnementen verschillen per regio, maar liggen tussen de 21 euro en 56 euro per jaar. Afhankelijk van jouw soort lidmaatschap krijg je hierbij ook toegang tot e-books en bibliotheek boeken en materialen.

Luisterbieb

App name
 
Audio en video

Met de gratis LuisterBieb kun je een groot aantal luisterboeken downloaden uit de Openbare Bibliotheek. Wie lid is van de Bibliotheek krijgt toegang tot nog veel meer titels.
 

Play Store App Store

Daisylezer

Daisylezer is een app die wordt aangeboden door Passend Lezen. Passend Lezen is een organisatie die exclusief is voor mensen met een leesbeperking. Denk hierbij aan: blind, slechtziend, dyslectisch en mensen met een cognitieve of motorische beperking. In deze app staan niet alleen luisterboeken maar ook hoorcolleges, hoorspellen en kranten zijn beschikbaar. Een enorme collectie die bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar via de website van Passend Lezen.

Voor 28 euro per jaar heb je toegang tot alle content van passend lezen. Het is alleen mogelijk om een lidmaatschap te krijgen indien je een leesbeperking hebt.

Daisylezer

App name
 
Audio en video

Met Daisylezer kunt u op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door Passend Lezen. Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden