Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

3 apps om zelf GIFjes mee te maken

Apps 3 apps om zelf GIFjes mee te maken
Door ,

De populariteit van de bewegende plaatjes die een plaatsje hebben tussen foto's en filmpjes neemt alsmaar toe. Naast het gebruiken van GIF-databanken kun je de geinige plaatjes ook zelf maken. We hebben een aantal apps op een rijtje gezet waarmee je zelf makkelijk aan de slag kunt.

Al sinds 1987 bestaat het GIF-bestandsformaat. GIF staat voor Graphics Interchange Formaten een belangrijk kenmerk is dat een gif zich steeds blijft herhalen. Dat herhalen zorgt meer dan eens voor een geinig effect. De GIF is inmiddels zo populair geworden dat er talloze apps te vinden zijn waarmee je een GIFje kunt maken van zelf opgenomen filmpjes of door meerdere foto's achter elkaar te zetten. Hieronder staat een voorbeeld van een GIFje dat we zelf hebben gemaakt met één van de apps uit het rijtje.

GIF_1500370706770

GIF Maker

GIF Maker

App name
Audio en video

GIF Maker doet precies wat de naam zegt. Je kunt foto's en filmpjes invoegen en dan maakt de app er een GIF van. De snelheid en kwaliteit van de GIFs zijn eveneens in te stellen.

Play Store

De app GIF Maker doet niets meer en niets minder dan precies dat: GIFs maken. De app heeft een simpel menu waarin je kunt kiezen watvoor materiaal je wil gebruiken om een GIF samen te stellen. Daarnaast heeft deze app ook een menu waar allerlei GIFs te vinden zijn die veel gedeeld worden door anderen. Ook houdt de app voor je bij welke apps jijzelf al hebt gemaakt.

GIF Maker GIF Maker GIF Maker GIF Maker

Gif Me!

Gif Me!

App name
 
Audio en video

Gif Me! biedt gebruikers een makkelijke en snelle manier om filmpjes en foto's te vertalen naar GIFjes. 

Play Store App Store

Gif Me! biedt je nagenoeg dezelfde functies als GIF Maker, behalve dat Gif Me! geen menu heeft met populaire GIFs. Wat Gif Me! de gebruiker wel te bieden heeft is meer controle over de kwaliteit van je GIF. Deze kan namelijk hetzelfde zijn als de kwaliteit van het oorspronkelijke materiaal. Dat wil zeggen dat het technisch gezien mogelijk is om 4K-GIFs te maken. Al kunnen we dat niet aanraden omdat deze bestanden al erg groot worden kunnen worden bij HD-kwaliteit.

Gif Me! Gif Me! Gif Me! Gif Me!

Video2me

Video2me

App name
Audio en video

Video2me is een media editor die van alle markten thuis is. Je kunt er video's, foto's en mp3-bestanden mee bewerken en je kunt ook GIFjes maken van foto's en video's en ook videobestanden van GIFjes.

Play Store

De Video2me-app is wat anders dan de andere twee in dit lijstje. Deze app is namelijk meer dan alleen een GIF-maker. Met Video2me kun je filmpjes, foto's, geluidsbestanden en GIFs maken en bewerken. Beelden kunnen versneld of versneden worden en daarna nog in een GIF worden verwerkt. Kortom, Video2me is van alle markten thuis. Het nadeel hiervan is wel dat de app nergens echt heel goed in is. Het voordeel hiervan is dat het overal voor te gebruiken is. Wanneer je een lange of een grote GIF wil exporteren hoef je niet te blijven kijken naar de app, je kunt een melding krijgen wanneer deze klaar is.

Video2me Video2me Video2me Video2me

WhatsApp

Met WhatsApp zelf kun je helaas (nog) geen GIFjes maken maar je kunt ze wel zoeken binnen een WhatsApp gesprek. De GIFjes zijn te vinden door naar de emoticons te gaan op het toestsenbord en dan op GIF te drukken. Hier worden de meest gedeelde apps getoond en is het mogelijk om via een zoekopdracht GIFs te vinden die daarbij past. Via WhatsApp kun je ook je zelfgemaakte GIFs delen met anderen.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden