Vergelijk 3.050.164 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Snapchat voegt Snap Map toe aan app

Apps Snapchat voegt Snap Map toe aan app
Door ,

Met de Snap Map ontdek je waar je vrienden hun avonturen beleven. Ook de beste verhalen uit je directe omgeving worden met behulp van de kaart ontdekt.

Snapchat was het eerste sociale netwerk dat op grote schaal de zogenaamde Stories-functie introduceerde. Facebook en Instagram namen deze functie dit jaar schaamteloos over, waarvan Instagram met groot succes. Instagram Stories bereikte deze week 250 miljoen actieve gebruikers; dat zijn 84 miljoen meer dan het totale aantal Snapchat-gebruikers. Snapchat introduceert nu een functie die Facebook en Instagram (nog) niet hebben; de Snap Map.

De functie komt deze week beschikbaar voor de Android-versie van de app. Het kaartvenster verschijnt in beeld zodra de gebruiker probeert uit te zoomen in het cameravenster van Snapchat. Wanneer twee vingers op het scherm worden geplaatst en naar elkaar toe worden getrokken, verschijnt er een interactieve kaart in beeld. Op deze kaart zie je de zogenaamde bitmoji van je vrienden inclusief gedeelde Snaps met hun locatie van opname. In één oogopslag zie je vanaf deze week dus precies waar wat gebeurd en waar je je vrienden kunt vinden.

Snapchat

App name
 
Communicatie

Snapchat is een revolutionaire chat-app waarmee je foto -en videoberichten, die voor beperkte tijd zichtbaar zijn, naar je vrienden kunt sturen. Nadat een bericht is bekeken, verdwijnt het automatisch en kan het niet meer worden bekeken.

Play Store App Store

Wereldwijd

Snapchat stopt niet bij je contactenlijst; met behulp van de kaart kunnen namelijk ook wereldwijde evenementen worden ontdekt. Snapchat biedt gebruikers al langer een reeks Snaps die zijn gemaakt tijdens een bepaald evenement dat internationaal wordt erkend. Met ingang van de update krijg je ook de locatie van deze evenementen te zien. De app geeft je straks de mogelijkheid om de locatie van je gedeelde Snaps wél of juist niet te delen. Uiteraard kun je deze ook alleen zichtbaar maken voor je contacten. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden