Vergelijk 3.855.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp gaat het versturen van fotoalbums ondersteunen

Apps WhatsApp gaat het versturen van fotoalbums ondersteunen
Door ,

De populaire chatapp WhatsApp gaat verstuurde en ontvangen foto's overzichtelijker weergeven. Met behulp van fotoalbums worden verzonden afbeeldingen beter binnen een chatvenster getoond.

WhatsApp heeft een nieuwe functie aan de bèta-versie van de app toegevoegd. Wanneer er vier of meer foto's naar een gebruiker worden verstuurd, rangschikt WhatsApp deze in een overzichtelijke weergave dat maar een klein deel van het chatvenster in beslag neemt. Normaal gesproken verstuurt de populaire chatapp elke foto los van elkaar. Doordat deze foto's veel schermruimte in beslag nemen, houdt de gebruiker weinig overzicht binnen een chatvenster. Daar komt binnenkort verandering in.

Met behulp van de vierkante 'fotoalbums' blijft het chatvenster overzichtelijker. Ook kan de gebruiker tot maximaal vier foto's snel bekijken, zonder daarvoor elke foto los te openen. Uiteraard kunnen foto's ook afzonderlijk worden geopend en bekeken. Wanneer de gebruiker gestuurde foto's of video's verwijdert en er minder dan vier bestanden in een album overblijven, zal het album zelf ook verdwijnen.

Je kunt je hier aanmelden om gebruik te maken van de WhatsApp bètaversie 2.17.234. De functionaliteit die nu al in de bèta te vinden is, komt op korte termijn ook naar de app.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Android-versies

WhatsApp heeft beloofd Android 2.3 Gingerbread en oudere versie te blijven ondersteunen. Deze Android-versies hebben daarmee tot 1 februari 2020 recht op updates en overige vernieuwingen. Begin vorig jaar stopte WhatsApp met het ondersteunen van Android 2.1 Eclair en 2.2 Froyo. Het aantal gebruikers dat deze Android-versie nog gebruikt, valt te verwaarlozen. Ben je van plan om je oude Galaxy S2 nog jaren te blijven gebruiken? Dan zit je met WhatsApp in ieder geval veilig.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden