Vergelijk 3.050.164 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Mini Metro is onze app van de week

Apps Mini Metro is onze app van de week
Door ,

Altijd al willen weten hoe goed jij zou zijn in het ontwerpen van een metronetwerk? Met de Mini Metro-game bepaal jij hoe de lijnen onder een aantal van de grootste steden ter wereld lopen.

Stadsplanners zijn maanden bezig met het uitmeten van de beste route voor een metrolijn. Met het spelletje Mini Metro kun je kijken of jij dit beter kunt en in minder tijd. Je kunt kiezen uit verschillende steden van over de hele wereld die over een metrostelsel beschikken. In de stad die je kiest begint je met drie metrohaltes en dit worden er steeds meer naarmate het spel vordert. Het doel van dit spel is om de metrostations met elkaar te verbinden met een metrolijn. Je begint met drie metrolijnen die je steeds verder kunt uitbreiden.

Mini Metro

Het spel geeft weinig tekst en uitleg, dus zullen wij je vast op weg helpen. Om een metrolijn te bouwen moet je simpelweg een lijn trekken tussen de metrostations. Ieder metrostation heeft een eigen vormpje, bijvoorbeeld een vierkantje, rondje of een sterretje. Naast de metrostations komen figuurtjes te staan die passagiers voorstellen. Iedere passagier moet van het station waar deze is worden vervoerd naar het station met het overeenkomende vormpje. De lijnen kunnen zo lang gemaakt worden als je maar wil maar dan duurt het wel steeds langer voordat de trein weer terug is bij de stations. Wanneer een station overvol is, is het spel afgelopen.

Mini Metro

Mini Metro is een bijzonder kleurig puzzelspel en bijzonder verslavend. Naast de standaard modus kan er ook worden gekozen voor een eindeloze stand. Hierbij kan het spel niet aflopen en blijft het netwerk maar groeien. Ook is er nog de extreme stand waarbij een lijn die eenmaal gelegd is niet meer verlegd kan worden, wat het erg lastig maakt om de bijkomende stations te voorzien van metrolijnen. Op het moment van schrijven kost Mini Metro €0,99 voor iOS en €4,99 voor Android, terwijl de versies exact hetzelfde zijn.

 

Mini Metro

App name
 
Games

Mini Metro geeft je de mogelijkheid om je eigen metronetwerk te ontwerpen. Het spel laat je zelf je routes kiezen en ook bepaal je zelf hoeveel treinen er rijden.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden