Vergelijk 3.251.603 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Facebook introduceert M, de Messenger-assistent

Apps Facebook introduceert M, de Messenger-assistent
Door ,

Amerikaanse gebruikers van Facebook krijgen er vandaag een nieuwe assistent bij. De slimme AI-tool komt binnenkort ook naar Nederland.

Vandaag wordt chatten voor Amerikanen een stukje eenvoudiger. Facebook rolt namelijk zijn nieuwe assistent met de naam M uit voor de waanzinnig populaire Messenger-app. Het gaat om een slimme assistent die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Net als bijvoorbeeld de Google Assistant gaat M gebruikers straks helpen om sneller afspraken te maken, gesprekken aan te vullen en handige suggesties doen. Op het gebied van functionaliteit meet M zich echter niet met de recent gepresenteerde AI-assistenten voor Android; M is alleen operationeel binnen Messenger.

M maakt chatten en het uitvoeren van acties binnen Messenger makkelijker. De assistent maakt het eenvoudig om een betaling aan te vragen of uit te voeren, afspraak te plannen, taxi te bestellen of passende stickers te vinden. De assistent leert met behulp van het zogenaamde machine learning; M maakt slimme suggesties gebaseerd op kernwoorden die verwijzen naar het uitvoeren van een bepaalde actie of ontmoeting. Ook video en afbeeldingen kunnen snel worden gedeeld met behulp van de assistent. Door naar rechts te swipen verdwijnen suggesties die niet relevant zijn aan het gesprek. M kan ook volledig worden uitgeschakeld.

Beschikbaarheid

M wordt vandaag gelanceerd in de Verenigde Staten. Het komt meteen beschikbaar voor zowel Android als iOS en zal binnenkort zijn weg naar andere landen vinden. Facebook hoopt dat M een betekenisvolle bijdrage kan leveren in het leven van 1 miljard mensen die elke maand Messenger van Facebook gebruiken. In de loop van de komende maanden zal M ook in Nederland verschijnen.

Facebook Messenger

App name
 
Communicatie

De messaging app van Facebook die je de mogelijkheid geeft om met al je vrienden en groepen in contact te blijven zonder de Facebook app geopend te hebben. Verstuur bestanden, documenten en creeër nieuwe groepen in een druk op de knop. 

Play Store App Store

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden