Vergelijk 3.707.336 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Telegram-gebruikers kunnen nu ook bellen

Apps Telegram-gebruikers kunnen nu ook bellen
Door , - 1 reactie

De chat-app Telegram voegt een nieuwe functie aan de app toe. Gebruikers kunnen nu ook onderling met elkaar bellen.

Spraakgesprekken voeren via het internet is geen nieuw verschijnsel. Onder andere Skype biedt deze functie al lange tijd aan. Ook WhatsApp, ondertussen onderdeel van Facebook, introduceerde in de afgelopen jaren spraak- en videobellen als onderdeel van de populaire app. WhatsApp was echter niet de eerste. Onder andere Line, een populaire chat-app in Azie, biedt functies zoals videobellen al veel langer aan. Vandaag voegt ook Telegram, een populair alternatief voor WhatsApp in Nederland, spraakgesprekken aan toe aan zijn app.

Met de update naar versie 3.18 kunnen gebruikers van de chat-app Telegram ook spraakgesprekken voeren. Deze gesprekken zijn volgens Telegram veilig en glashelder. Via een internetverbinding of WiFi kunnen gebruikers van Telegram elkaar kosteloos bellen. Uiteraard moet er wel voor de gebruikelijke databundel worden betaald. Telegram brengt de belfunctie als eerste naar West-Europese gebruikers van de app. Het bellen via Telegram gaat via de zogenaamde peer-to-peer-verbinding, wat ervoor zorgt dat er geen vertraging is op te merken voor beide bellers. Een viertal emojis geven aan dat een gesprek helemaal veilig is.

Telegram emoji

Telegram

De chat-app Telegram wordt gezien al 'veilig' alternatief voor WhatsApp. De app met Russische wortels versleutelt al lange tijd de verbinding tussen beide deelnemers aan de chat. Ondertussen biedt WhatsApp ook een vergelijkbare end-to-end encryptie aan. Telegram zet nu ook in op Artificial Intelligence; een neuraal netwerk dat de verbindingen tussen bellers nog sneller en slimmer moet maken. Daarnaast kun je instellen of je bereikbaar wilt zijn voor iedereen, je contacten of (tijdelijk) niemand. 

Telegram Messenger

App name
 
Communicatie

Telegram Messenger is een snel, veilig en eenvoudig programma om te chatten met je vrienden. Een alternatief voor Whatsapp dat sinds enige tijd behoorlijk aan populariteit wint. 

Play Store App Store

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden