Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit zijn de leukste en beste apps over de verkiezingen

Apps Dit zijn de leukste en beste apps over de verkiezingen
Door ,

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de verkiezingen? Met deze vier apps blijf je geïnformeerd!

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Tussen 7.30 en 21.00 uur kun jij je stem uitbrengen op de partij van jouw keuze. Vind je het verkiezingscircus reuze interessant en wil je niets missen van de peilingen, het laatste nieuws of ben je gewoon op zoek naar eens wat leuks rond de politiek in plaats van al dat geklaag, gezeur en elkaar in de haren vliegen, kijk dan eens naar onderstaande apps.

Peil.nl

Peil.nl is de website achter de peilingen van Maurice de Hond. In deze app kun je de laatste zetelpeilingen zien, het verschil ten opzichte van de vorige peiling en het verschil met het huidig aantal Kamerzetels van de verschillende politieke partijen. Alleen de partijen die een zetel hebben bij de vorige verkiezingen in 2012 worden meegneomen in de peiling, alle overige, nieuwe partijen vallen onder het kopje 'Anders.' 

Naast de droge informatie over de nieuwste peiling kun je er ook een analyse lezen. Welke partij verliest en naar welke partijen gaan de verloren zetels? Welke invloed hebben de verschillende debatten op radio of tv op de peilingen? En hoeveel kiezers weten nog niet precies op welke partij ze gaan stemmen? Je ziet het allemaal in de Peil.nl app.

Peil.nl

App name
 
Nieuws

et Peil.nl kan jij je vinger aan de pols houden van het Nederlands electoraat. Je krijgt niet alleen direct de beschikking over de laatste –wekelijkse- peiling van Peil.nl/Maurice de Hond. Maar ook is er een “thermometer” waar de actuele ontwikkelingen van de afgelopen 24 uur in worden aangegeven.
 

App Store

Kamergotchi

Je hebt hem ongetwijfeld al gezien, maar hij mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. De Kamergotchi van het populaire VPRO-programma Zondag met Lubach die gebaseerd is het populaire digitale Japanse huisdier uit de jaren 90 van de vorige eeuw. In Kamergotchi is je huisdier alleen een vande huidige lijsttrekkers van de politieke partijen die je goed moet verzorgen. Geef ze kennis, aandacht of voedsel en houd ze in leven. Degene die dat het beste doet in het eindklassement, mag naar de opnames van het programma.

Kamergotchi Kamergotchi

Kamergotchi

App name
 
Nieuws

Kamergotchi, het ideale spel voor de betrokken kiezer. Hou je lijsttrekker zo lang mogelijk in leven door hem eten, aandacht of kennis te geven. Zoveel politieke invloed had je nog nooit!

Play Store App Store

De Stemming

De Stemming is ook een peilingen app, maar je kunt er meer mee dan met die van Peil.nl. Zo kun je op basis van de laatste peiling zelf een kabinet samenstellen, door verschillende partijen aan te klikken. Op basis van de laatste peiling worden de zetels dan bij elkaar opgeteld en zie je of de benodigde 76 zetels voor een meerderheidskabinet worden gehaald en jouw gedroomde coalitie dus mogelijk is. 

Ook kun je binnen de app zien van welke partijen de partij van jouw voorkeur de meeste concurrentie kan verwachten. Stem je bijvoorbeeld GroenLinks, dan kun je onder het kopje Concurrentie zien dat deze partij de meeste concurrentie heeft van PvdA, SP, D66 en Partij voor de Dieren. Daarnaast zie je hoeveel kiezers al zeker weet wat ze gaan stemmen en hoe partijen zich gedurende de laatste maanden hebben ontwikkeld qua zetelaantal. 

De Stemming

App name
 
Nieuws

De Stemming is de politieke peiling van het actualiteitenprogramma EenVandaag. Met deze app ziet u alle gegevens over de laatste zetelpeiling direct op uw mobiele telefoon of tablet.

Play Store App Store

#BOOS Polertiek

Misschien heb je het al gehoord, presentator Tim Hofman is een offensief gestart om meer jongeren naar de stembus te krijgen. En voor die gelegenheid is de app #BOOS omgetoverd tot een politieke stemachine. Je kunt er standpunten van partijen bekijken, een stemwijzer doen en uitvinden welke lijsttrekker het meest jouw idealen en standpunten verwoord. Kij kwel even door de debiele vormgeving en taalgebruik heen, en dan is het best een aardige app om jongeren te bereiken.

Boos Boos

#BOOS Polertiek

App name
 
Nieuws

Met deze interns handige applicatie kan je dus kijken op welke politerci je boos bent. Of juist onboos bent. Want eigenlijk is het gewoon een Kieskompas, maar dan leuker.

Play Store App Store

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden