Vergelijk 3.690.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Probeer een muurverf eerst digitaal uit met deze apps

Apps Probeer een muurverf eerst digitaal uit met deze apps
Door ,

Een muur verven hoeft niet zo'n karwei te zijn, maar het uitzoeken van de juiste verf en kleur wel. Met deze twee apps van verffabrikanten Flexa en Sikkens kun je voortaan al visualiseren hoe een bepaalde kleur in jouw huis eruit komt te zien.

Bij een verbouwing, verhuizing of gewoon het opfrissen van je huidige huis komt er steeds vaker een kleurtje op de muur. Niet gek natuurlijk, het maakt een ruimte meteen frisser, speelser en levendiger. Maar voordat je weet welke kleur nou mooi is bij je interieur ben je een hele poos verder. Kleurstalen halen bij de bouwmarkt, testers op de muur verven en weer overschilderen, keuzestress. Maar met twee apps van verffabrikanten Flexa en Sikkens behoort dit voorgoed tot het verleden.

Met 'Flexa Visualizer' en 'Sikkens' kun je namelijk gewoon in realtime zien welk effect een bepaalde verfkleur heeft in jouw woonkamer, slaapkamer of keuken. Richt de camera van je smartphone op de muur die je wilt verven, selecteer de kleur en je ziet meteen op je scherm hoe het eruit gaat zien. Ook kun je foto's uit je filmrol gebruiken in de app, zodat je niet per se in de ruimte hoeft te zijn die je wilt schilderen. Handig, vooral bij een nieuwbouwhuis dat nog niet opgeleverd is of om wat kleurtjes uit te proberen als je niet thuis bent. 

Flexa Sikkens

Heb je een kleur uitgekozen dan kun je uiteraard via de apps ook meteen zien in welke winkels je de desbetreffende kleur en verf kunt kopen. Ook kun je ontwerpen opslaan als je eigen project, maar darvoor moet je wel eerst de app koppelen aan je Google of Facebook-account, of een account aanmaken binnen de app.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden