Vergelijk 3.694.440 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Super Mario Run bereikt 40 miljoen downloads'

Apps 'Super Mario Run bereikt 40 miljoen downloads'
Door ,

Super Mario Run, het spel met de beroemdste Italiaan ter wereld, blijft maar records breken. Spring met ons mee in de wereld van Nintendo's mobiele topper.

Het spel is nog geen week verkrijgbaar in de App Store van Apple en toch is het al meer dan 40 miljoen keer gedownload. Een bizar hoog aantal. Des te meer wanneer je bedenkt dat het spel alleen nog maar voor iOS beschikbaar is, het besturingssysteem dat loopt op iPhones. Android-toestellen hebben nog niet eens toegang tot het spel. Ter vergelijking, Pokémon Go was na twee weken 30 miljoen maal gedownload. Op de eerste dag was het spel al 10 miljoen keer gedownload en had het €4 miljoen opgehaald.

Over de omzet na de eerste dag wil ontwikkelaar Nintendo geen woord meer loslaten. Het enorme succes van het spel valt toe te schrijven aan de eenvoudigheid van de besturing maar vooral aan de bekendheid van de personages. Super Mario is nog steeds één van de meest populaire videogame-karakters. Dat je geen console hoeft aan te schaffen om het spel te kunnen spelen zorgt er ook voor dat het zo populair is.

Keerzijde

Toch is het niet alleen maar goed nieuws voor Nintendo, de ontwikkelaar van het spel. Hoewel het spel aan de lopende band wordt gedownload is Nintendo meer kwijtgeraakt dan dat het gewonnen heeft. Dit zou komen door tegenvallende content en de hoge prijs die gevraagd wordt voor toegang tot het volledige spel. Het komt er op neer dat de gratisversie meer een soort demo is dan een op zichzelf staand spel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden