Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Super Mario Run meer dan 10 miljoen keer gedownload

Apps Super Mario Run meer dan 10 miljoen keer gedownload
Door ,

Afgelopen week verscheen het spel Super Mario Run in de App Store. Ondertussen is het spel al meer dan 10 miljoen keer gedownload en daarmee zet het een nieuw record. Het spel biedt de speler verschillende en uitdagende spelmodi.

Minder dan een week geleden was het zover. Super Mario Run kwam beschikbaar voor gebruikers in de App Store. Het mobiele spel, waarin je Mario met één vinger door een zestal werelden kunt sturen, is ondertussen al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Naast het bijzonder hoge aantal downloads heeft het spel Nintendo ook 4 miljoen euro aan omzet bezorgd. Nooit eerder werd een nieuwe app op de eerste dag zo vaak gedownload als Super Mario Run in de App Store. Het spel maakt daarmee kans om de downloadcijfers van de eerste week en eerste weekomzet van het Augmented Reality-spel Pokémon Go te overtreffen.

Afgelopen zomer rolde Niantic, in samenwerking met Nintendo, het waanzinnig populaire Pokémon Go uit. Dit spel was tegelijkertijd toegankelijk gebruikers van zowel Android- en het iOS-besturingssysteem. Het gewilde spel, waarbij de speler met zijn of haar smartphone de wijde wereld in trekt om alle Pokémon te verzamelen, werd in de eerste 3 weken van beschikbaarheid maar liefst 100 miljoen keer gedownload. Het spel zorgde daarmee voor een nieuw record in de App Store en haalde na de uitgave nog steeds een omzet van 10 miljoen dollar per dag binnen. Het concept van Pokémon Go is gebaseerd op een zogenaamd freemium model. Spelers kunnen het spel geheel gratis spelen en kunnen in het spel zelf aankopen doen om nog beter te worden.

Super Mario Run

Super Mario Run verscheen op 15 december in de App Store. De uitdaging van het spel is om Mario met één vinger op een zo handig mogelijke manier door de werelden heen te bewegen. Tijdens het rennen moet je zoveel mogelijk punten verzamelen en kun je tegen bekende bazen zoals Bowser vechten. Een stukje nostalgie ontbreekt niet aan het spel en zo is het de uiteindelijke bedoeling om prinses Peach weer veilig thuis te brengen. Ook kun je online spelen tegen andere spelers of vrienden en je eigen koninkrijk opbouwen met behulp van verzamelde Toads.

Super Mario Run

App name
 
Games

Een mobiele Super Mario-game die je met één hand kunt spelen. In deze game rent Mario automatisch door de levels heen. Het is jouw taak om hem te laten springen om zo vijanden en hindernissen te ontwijken. Hoe Mario reageert, hangt af van de timing waarmee je het scherm aantikt. 

Play Store App Store

Het spel is gratis te downloaden en te spelen, maar je als je het complete spel wilt spelen moet je daarvoor betalen. Een éénmalige betaling van 9,95 euro geeft je toegang tot het volledige spel met een drietal spelmodi; World Tour, Toad Rally en Kingdom Builder. De omzetcijfers scoren in de beginfase van het spel bijzonder goed. Vanwege de éénmalige betaling levert het spel na aankoop geen omzet meer op voor Nintendo. De kans dat het spel de totale omzetcijfers van Pokémon Go op lange termijn gaat verslaan is daarom gering.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden