Vergelijk 3.443.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp: Smartphones die populaire app in 2017 niet meer ondersteunen

Apps WhatsApp: Smartphones die populaire app in 2017 niet meer ondersteunen
Door ,

De populaire berichtenapp WhatsApp schrapt met ingang van 2017 een aantal smartphones van het lijstje ondersteunde toestellen. In dit nieuwsbericht lees je of jouw smartphone in het nieuwe jaar nog WhatsApp gaat ondersteunen.

Het bezitten van een smartphone en het gebruiken van de populaire berichtenapp WhatsApp zijn in Nederland bijna onlosmakelijk van elkaar verbonden. Begin 2015 maakten er 9,4 miljoen Nederlanders actief gebruik van de WhatsApp-dienst. Ondertussen zijn dat er 9,8 miljoen en het aantal gebruikers blijft stijgen. De afgelopen maanden is de app verbeterd en zo kun je naast spraak- nu ook videogesprekken voeren met WhatsApp. Het einde van het jaar nadert, volgens het bedrijf achter WhatsApp is het dan ook tijd voor een aantal smartphones om de ondersteuning voor WhatsApp vaarwel te zeggen.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Op deze manier kan het verbeteren van de app doorgaan. WhatsApp heeft eerder dit jaar al aangegeven een aantal besturingssystemen niet meer te gaan ondersteunen met de ingang van het nieuwe jaar. WhatsApp biedt momenteel veel, en wil in de toekomst graag meer bieden. Een oude smartphone past helaas niet bij het plaatje van de vernieuwde app-functionaliteit. 

WhatsApp maakt het ontzettend toegankelijk om met zowel personen als groepen berichten, afbeeldingen en GIF-bestanden te delen. Sinds de afgelopen weken kun je met WhatsApp nu ook videogesprekken voeren. Zowel tekst, spraak en video wordt versleuteld voor WhatsApp gebruikers. Op deze manier blijven je gegevens beschermt en wordt het voor ongewenste meekijkers zo goed als onmogelijk  om zich met jouw berichten te bemoeien. Wil je in 2017 de functionaliteit van de immens populaire app blijven gebruiken, zorg dan in ieder geval dat je smartphone een recent besturingssysteem draait dat WhatsApp blijft ondersteunen. De onderstaande besturingssystemen ondersteunen met ingang van 1 januari 2017 geen WhatsApp meer.

  1. iPhones: Alle iPhones die iOS 6 of lager dragen, verliezen in 2017 de ondersteuning voor WhatsApp.
  2. Android smartphones: Toestellen met de verouderde Android Eclair 2.1 en de Android Froyo 2.2 besturingssystemen behoren vanaf 2017 niet meer tot de toestellen die WhatsApp ondersteunen.
  3. Windows smartphones: Versie 7 van het mobiele Windows besturingssysteem zal vanaf 2017 de ondersteuning voor WhatsApp verliezen. 

WhatsApp-gebruikers met een smartphone waarop BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60 draait, hoeven zich nog even geen zorgen te maken. Dit moeten ze vanaf 30 juni 2017 wel gaan doen. Vanaf deze datum verliezen ook deze toestellen de ondersteuning voor de populaire berichtenapp WhatsApp.

WhatsApp in 2017

Als je een gebruiker bent van een smartphone dat één van de aangegeven besturingssystemen draait en geen mogelijkheid biedt tot een update naar een recenter besturingssysteem, dan verliest je smartphone straks de ondersteuning voor WhatsApp. Wil je nou toch gebruik blijven maken van deze handige berichtenapp, dan doe je er wellicht verstandig aan om eens naar een nieuwe smartphone te kijken.

Een nieuwe telefoon met één van de recente versies van de besturingssystemen kan heel voordelig zijn. Ook voor gebruikers die net wat meer vragen van hun telefoon hebben voor een lage prijs al een zeer degelijk toestel in handen met behoorlijk wat rekenkracht onder de motorkap. Mocht je een nieuwe telefoon overwegen, dan kan onze keuzehulp beste koop tot 100 euro of keuzehulp beste koop tot 250 euro eventueel van pas komen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden