Vergelijk 2.698.036 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

7 apps die je als kersverse papa of mama moet hebben

Achtergrond 7 apps die je als kersverse papa of mama moet hebben
Door ,

Ben je pas of voor het eerst papa of mama geworden? Dan heb je je handen vol aan de kleine en is alle hulp welkom. Er zijn een aantal applicaties die je kunnen helpen om in het ouderschap te groeien. GSMinfo noemt 7 apps.

1) GroeiApp

De GroeiApp van de GGD is een digitaal groeiboekje. Van het moment dat je zwanger bent tot na de geboorte: alle belangrijke gebeurtenissen tijdens en na de zwangerschap kun je hier kwijt. Iedere keer als je naar het consultatiebureau gaat -en dat is vaak in het eerste jaar- voer je de lengte en het gewicht in via de app. Om te kijken hoe je kroost groeit in vergelijking met andere kinderen, bekijk je de groeicurves. In een oogopslag zie je of je zoon of dochter op, onder of boven het gemiddelde zit. 

Belangrijke momenten zoals de eerste tandjes, de eerste stapjes of het eerste zwemdiploma voeg je toe aan de tijdlijn, inclusief foto of video. Ook als je deelneemt aan het vaccinatieprogramma van het Rijk kun je dat kwijt in deze app. Je maakt de groeigids nog persoonlijker door profiel- en achtergrondfoto toe te voegen. Groeicurves en andere gebeurtenissen kun je delen met vrienden en familie via Facebook, Twitter, WhatsApp of e-mail. 

GroeiApp

App name
 
Gezondheid

Met de GroeiApp houd je precies hoe je zoon of dochter groeit. Van de eerste echo's tot de eerste stapjes: voeg de belangrijkste mijlpalen toe aan de digitale groeigids en deel deze met vrienden en familie. De GroeiApp is afkomstig van de GGD. 

Play Store

2) Oei, ik groei!

Oei, ik groei! is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller. Het geeft een overzicht van de mentale groei die de allerkleinsten tot 20 maanden doorstaan, ook wel ‘sprongen’ genoemd. De app beschrijft in welke leeftijdsfasen een baby of dreumes een hersenverandering of ‘sprong’ meemaakt. Hoe deze zich uit verschilt per kind: de een heeft er nauwelijks last van, de ander is ineens erg huilerig, humeurig of hangerig. Ook verminderde eetlust en slechte nachtrust horen daarbij. Herken je dit bij je kleine? Dan kan het dus zijn dat hij of zij een mentale ‘sprong’ doorstaat.

Sommige ouders ervaren deze hersenveranderingen als vervelend, maar ze maken een onlosmakelijk onderdeel uit van het mentale ontwikkelingsproces van baby’s. Oei, ik Groei! benoemt niet alleen de verschillende mentale sprongen in de eerste anderhalf jaar van het leven van je kindje, het beschrijft tevens wat je kunt doen om je baby te helpen en wat hij of zij na deze sprong kan.

Oei, ik groei! is beschikbaar voor Android, iOS en Windows Mobile. Je moet er wel een klein bedrag voor betalen, variërend van 1,49 euro tot 1,99 euro. 

Oei, ik groei!

App name
 
Gezondheid

Oei, ik groei! beschrijft het mentale ontwikkelings- en groeiproces van baby's tot 20 maanden. Het is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller. Ook vind je in de app wat je kind na een mentale sprong kan en hoe je als ouder je kunt helpen bij een dergelijke sprong.

Play Store Windows Store

3) Alfred – Home Security Surveillance

Ben je van huis en wil je weten hoe de baby er bij ligt? Dan kun je een dure babyfoon of IP-camera aanschaffen, maar er is een derde optie: je installeert de applicatie Alfred – Home Security Surveillance. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

De app aan de praat krijgen is zeer eenvoudig. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig: twee smartphones, een Google account en een WiFi-verbinding. De ene smartphone fungeert als camera die live beelden streamt, de ander als ontvanger. Je installeert de app op beide telefoons en logt in op dezelfde Google account. De smartphone die je op de babykamer hangt stel je in als camera. De telefoon in je broek- of jaszak gebruik je om de beelden te bekijken die de andere smartphone doorstuurt. Dat is alles.

Hoogste tijd dus om je oude smartphone af te stoffen en een nieuw leven te geven. Alfred – Home Security Surveillance is niet alleen goed voor je portemonnee –hij is gratis te downloaden– maar ook voor het milieu.

Alfred - Home Security Surveillance

App name
Communicatie

Alfred - Home Security Surveillance is de gratis apps van Alfred Labs. Hiermee tover je je smartphone om in een IP-camera. Met je eigen smartphone bekijk je de live beelden die de andere telefoon verstuurt.

Play Store

4) Nursing Timer

Ben je een mama die op zoek is naar een hulpmiddel om de borstvoeding of het kolven wat eenvoudiger te maken? Als kersverse moeder ben je al genoeg aan je hoofd met de kleine. Het wil er dan nog eens inschieten met welke borst je de vorige keer al weer geëindigd was en je de volgende kolf- of eetsessie dus moet beginnen. De app Nursing Timer helpt je daarbij.

Vanuit het startscherm geef je aan of je met de linker- of rechterborst gaat voeden of kolven. Dat kan door op ‘Left’ of ‘Right’ te drukken, maar ook door ‘Bottle’ of ‘Pump’ te selecteren. Nadat je je keuze hebt gemaakt begint de timer meteen te lopen. Als je klaar bent met de ene borst tik je op ‘Save’ en ga je met de andere borst beginnen. Om te kijken waar je de vorige keer geëindigd was, ga je naar het overzicht dat je onder in de grijze balk vindt.

Met de app kun je tevens bijhouden wanneer de baby plast en poept en hij of zij naar bed gaat. Zo leer je in korte tijd het schema van je kleine kennen.

Nursing Timer is gratis te downloaden voor Android-telefoons en iPhones.

Nursing Timer

App name
Gezondheid

Nursing Timer helpt je bij het kolven of de borstvoeding van de kleine. Je geeft aan met welke borst je begint en de automatische timer houdt de tijd voor je bij dat je hiermee bezig bent. In het overzicht zie je met welke borst je de volgende keer moet beginnen. Je kunt tevens bijhouden wanneer de kleine plast, poept en slaapt. 

Play Store

5) Google Foto's

Wat doe je als trotse vader of moeder? Precies: je schiet continu foto’s van je kroost. Voor je er erg in hebt is het geheugen van je smartphone vol en kan er geen enkele foto meer bij. Wat nu? Wissen? Geheugen uitbreiden? Nieuwe telefoon kopen? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden, maar deze maatregelen zijn wel erg rigoureus. Er is gelukkig een alternatief voor deze paardenmiddelen: Google Foto’s.

Google Foto’s werd in mei 2015 gepresenteerd door de zoekmachinegigant. Het is een gratis dienst waar je een back-up van al je foto’s kunt bewaren. Waar de meeste vergelijkbare diensten gekoppeld zijn aan een maximum aantal GB’s die je kunt uploaden, is dat bij Google Foto’s niet het geval. Google geeft gebruikers een onbeperkte hoeveelheid opslag. Dat wil zeggen, als je genoegen neemt met een hoge kwaliteit. Er is eveneens een optie die ‘Origineel’ heet. Foto’s met een hogere resolutie dan 16 megapixels of RAW/NEF-bestanden nemen aanzienlijk meer opslagruimte in beslag. Daarom is de opslag van dit soort foto’s aan banden gelegd. Je beschikt over de hoeveelheid opslagruimte die aan je Google account gekoppeld is. Standaard is dat 15 GB, maar kan in de loop der jaren zijn uitgebreid.

Foto’s worden gesorteerd op datum, maar je kunt ze ook weergeven op locatie. Het is mogelijk om je eigen mappen en albums aan te maken, maar je kunt dit ook overlaten aan Google. Tevens kun je van je foto’s een video/film, animatie of collage te maken, inclusief achtergrondmuziek. De optie Assistent helpt je daarbij. Naast foto’s kun je ook zelf geschoten video’s uploaden naar Google Foto’s.

Je hoeft niet bang te zijn dat het uploaden van al deze foto’s ten koste gaat van je kostbare data. Bij de instellingen is het mogelijk om in te stellen dat foto’s alleen geüpload worden als je verbonden bent met een WiFi-netwerk. Zo behoud je dus al je MB’s voor jezelf. 

Google Foto's

App name
 
Communicatie

Met Google Foto's kun je automatisch back-ups maken van je foto's en video's, veilig in je Google Account. Ook eenvoudige fotobewerking is in de app ingebouwd en met Google Cast-ondersteuning kun je op iedere Chromecast je collectie laten zien.

Play Store App Store

6) YouTube of Netflix

Baby’s vinden het prachtig om naar een scherm te kijken. Vooral als daar een tekenfilm of vrolijke kindermuziek op wordt afgespeeld. YouTube is in dat geval een onmisbare app. Via de videodienst van Google zijn meer dan genoeg tekenfilms te vinden die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Zo staat het vol met afspeellijsten van onder meer Dribbel, maar er zijn ook afleveringen van Tik Tak en allerlei producties van Studio 100 te vinden. Als je zoekt op ‘DD Company’ of ‘Minidisco’ kom je allerlei kinderliedjes tegen waar een eigentijdse beat onder is gezet. Gegarandeerd succes.

Ook als de kleine al wat ouder is zijn er meer dan genoeg cartoons te vinden op YouTube. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lucky Luke, Ovide en zijn vriendjes, Teddy Ruxpin, Duck Tales en Bassie en Adriaan.

YouTube

App name
 
Audio en video

Met de YouTube-app kun je altijd en overal video's van je favoriete kanalen, artiesten en andere content-creators volgen. Ook kun je met de YouTube-muziekdienst je favoriete playlists en mixes beluisteren. 

Play Store App Store

Geef je de voorkeur aan hogekwaliteitvideo’s en legaal aanbod? Dan is een abonnement op Netflix het overwegen waard. Naast je eigen account vind je hier een speciaal kanaal met alleen maar cartoons en kinderfilms. Denk bijvoorbeeld aan de Mickey Mouse Club, Pieter Konijn, de Smurfen, Nijntje, Brandweerman Sam en Thomas de Stoomlocomotief. Daarnaast zijn er tal van Disney-films in het assortiment opgenomen, waaronder Finding Nemo, Toy Story, Up, Bolt, De Kleine Zeemeermin, Bambi en Aladdin. Kortom, voor iedere leeftijd is er wel wat te vinden.

Netflix heeft verschillende abonnementen. Met het basisabonnement kun je op slechts één scherm films en series kijken in standaarddefinitie (SD). Wil je op twee schermen tegelijkertijd naar de streamingdienst kijken in hogere HD-kwaliteit? Dan ben je maandelijks 9,99 euro kwijt. Met het duurste abonnement kun je op maximaal vier schermen tegelijkertijd genieten van Netflix. Daarnaast kun je films ook in Ultra HD kijken. Hiervoor moet je iedere maand 11,99 euro per maand opzij leggen.  

Netflix

App name
 
Audio en video

Als je een abonnement op Netflix hebt, geeft deze app je de mogelijkheid om op je telefoon of tablet de nieuwste films en series te kijken die je normaal ook op je TV zou kunnen zien. 

Play Store App Store

7) Spotify

De zevende en laatste app die je als kersversie vader of moeder moet hebben is Spotify. Muziek helpt baby’s te ontspannen en in slaap te vallen. Ook is het goed voor hun muzikale ontwikkeling en ritme. De muziekdienst van het gelijknamige Zweedse bedrijf heeft het grootste muziekaanbod van alle muziekstreamingdiensten: de database bevat meer dan 20 miljoen nummers. Daar zitten ook een groot aantal kinder- en slaapliedjes tussen. Of je dus een feestje wil bouwen met de kleine of hem of haar in slaap probeert te sussen, voor beide doeleinden kun je terecht bij Spotify.

Volgens de laatste cijfers (juni 2016) telt Spotify meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Een basisaccount is geheel gratis, maar dan krijg je tussendoor wel reclame te horen. Daarnaast kun je nummers niet offline afspelen, slechts een beperkt aantal liedjes overslaan, alleen de Shuffle-modus gebruiken en krijg je een minder goede geluidskwaliteit. Deze voordelen heb je wel als je een Premium of Premium for Family account neemt. De eerste variant kost 9,99 euro per maand. De tweede abonnementsvorm kost 14,99 euro per maand, maar heeft als voordeel dat jij en nog eens vijf gezinsleden gebruik kunnen maken van de dienst. Ieder heeft zijn of haar eigen account en kan dus persoonlijke afspeellijsten bijhouden. 

 

Spotify

App name
 
Audio en video

Met Spotify kun je overal waar je bent maar je favoriete muziek luisteren op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit de gratis dienst of een abonnement. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden