Vergelijk 3.109.921 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Night Sky 4 is de gratis iPhone app van de week

Achtergrond Night Sky 4 is de gratis iPhone app van de week
Door ,

Met de gratis app van de week Night Sky 4 kom je werkelijk alles te weten over de sterrenhemel boven je hoofd. Het heelal heeft geen geheimen meer voor jou.

Of het toeval is of niet, maar in de week waarin de landing van de Europese Marslander Schiaparelli op Mars gepland stond, heeft Apple besloten om de app Night Sky 4 de gratis app van de week te maken. Niet dat je de landing ermee had kunnen volgen hoor, maar met Night Sky 4 kom je wel alles te weten over de sterrenhemel. Dus naast de exacte positie van Mars weet je met deze app op je telefoon voortaan ook precies wat er allemaal boven je hoofd te zien is.

Night Sky 4 Night Sky 4

De werking van Night Sky 4 is ontzettend simpel. Je hoeft alleen maar je telefoon naar boven te richten en de app identificeert ieder hemellichaam voor je, of het nou een planeet, ster, sterrenbeeld of satelliet is. Ook kun je de app zo instellen dat je een notificatie krijgt zodra het International Space Station (ISS) langs vliegt. Want misschien is die ene vallende ster wel helemaal geen vallende ster, maar gewoon een bemand ruimtestation. 

Ook kun je meer info krijgen door op een hemellichaam te klikken. Zo kun je bij de info over Jupiter lezen dat het een gasreus is en de vijfde planeet vanaf de zon. Dat wist je misschien al, maar je vindt er ook allerlei specialistische weetjes, zoals de snelheid waarmee Jupiter door het heelal beweegt en wat de radius van de planeet is bij de polen en bij de evenaar. Daarnaast kun je de app instellen op jouw huidige locatie, zodat je overdag al weet welke planeten en andere objecten er die avond te zien zullen zijn.

Night Sky 4 is deze week gratis te downloaden in de App Store. Normaal betaal je voor deze app 0,99 euro. 

 

Night Sky 4

App name
 
Navigatie

Ontdek de sterrenhemel met Night Sky 4

App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden