Vergelijk 3.306.905 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vergelijking: OnePlus 3 vs. Samsung Galaxy S7

Achtergrond Vergelijking: OnePlus 3 vs. Samsung Galaxy S7
Door , - 2 reacties

De Chinese firma OnePlus staat er om bekend krachtige telefoons voor een gunstige prijs af te leveren. Maar hoe verhoudt het nieuwste toestel van de firma zich tot een van de krachtigste Android-smartphones van het moment? In dit artikel laten we je een aantal verschillen zien tussen de OnePlus 3 en de Galaxy S7.

OnePlus zet zijn toestellen neer als 'flagship killers', waarmee bedoeld wordt dat het bedrijf denkt dat zijn toestellen tegen een fors lagere prijs kunnen wedijveren met telefoons van de gevestigde merken. De Chinese firma biedt met zijn toestellen een alternatief voor vlaggenschepen om te bewijzen dat dezelfde kwaliteit ook voor een lagere prijs mogelijk is. 

In dit artikel leggen we deze vlaggenschipdoder naast één van de beste Android-telefoons van het moment om te kijken of de OnePlus 3 écht afrekent met de gevestigde orde. 

Scherm

Beide telefoons zijn uitgerust met een AMOLED-scherm, waarbij de OnePlus 3 5,5 inch groot is terwijl de Galaxy S7 een formaat van 5,2 inch omvat. Dankzij AMOLED kan de telefoon pixels uitschakelen om de kleur zwart te tonen, waardoor niet alleen stroom bespaard wordt, maar ook de kleurweergave wat donkere kleuren betreft een stuk mooier is in vergelijking met een LCD-scherm. Deze techniek wordt ook ingezet bij het always-on-display van de Galaxy S7, waarbij maar enkele pixels oplichten om de tijd te weergeven.

Samsung Galaxy S7 Edge header2

Het verschil zit 'm in de gebruikte schermresolutie. Waar OnePlus heeft gekozen voor een FullHD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels heeft Samsung de Galaxy S7 een QHD-resolutie meegegeven. Veel gebruikers zullen het verschil misschien niet zien, maar het scherm van de Galaxy S7 is scherper dan dat van de OnePlus 3. Dit maakt het toestel vooral voor virtual reality-toepassingen een stuk geschikter, waar de extra pixels een grote rol spelen. 

Software

OnePlus werkte voor zijn eerste smartphone samen met Cyanogen voor de software, maar heeft tegenwoordig zijn eigen Android-variant op zijn toestellen gezet. OxygenOS is een standaardversie van Android met een aantal handige praktische toevoegingen die geen invloed hebben op het uiterlijk van de software. Android op de OnePlus 3 werkt dus in principe hetzelfde als Android op een Nexus-toestel.

Samsung kiest er daarentegen voor zijn TouchWiz-software in te zetten op de Galaxy S7. Deze laag verandert het uiterlijk van Android ingrijpend: van het notificatiescherm tot aan de Instellingen-app. Ook alle systeemapps, zoals de Telefoon-app, zijn vervangen door Samsung-equivalenten. Voor sommige gebruikers betekent dit een vergroot gebruiksgemak, terwijl Android-puristen juist eerder voor een standaardversie zouden kiezen. 

Camera's

OnePlus heeft de OnePlus 3 voorzien van degelijke camera's. Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 16-megapixelcamera, die bovendien de mogelijkheid heeft om video's in 4K-kwaliteit te schieten. Voor je selfies is er een 8-megapixelcamera aanwezig, wat betekent dat je zelfportretten haarscherp uit de bus komen. Hoewel we de camera's van de OnePlus 3 nog in de praktijk moeten zien waren we in het verleden niet erg onder de indruk van OnePlus-smartphones op cameragebied.

OnePlus 3

Samsung heeft daarentegen momenteel de kroon in handen als het gaat om smartphone-fotografie. De Dual Pixel-camera aan de achterkant van de Galaxy S7 is één van de beste camera's die we ooit in een telefoon hebben gezien en presteert zelfs in omstandigheden met weinig licht bijzonder goed, mede door het extra grote diafragma. Ook je selfies komen uitstekend uit de bus: hiervoor heeft Samsung een 5-megapixelcamera ingezet. De jarenlange expertise die de Koreaanse firma heeft op dit gebied zorgt duidelijk voor een uitstekende fotografie-ervaring.

Prijs en beschikbaarheid

Doorgaans gaan OnePlus-toestellen voor een fors lagere prijs over de toonbank dan concurrerende toestellen van andere merken. Dit is bij de OnePlus 3 niet anders: voor zo'n 400 euro haal je het toestel al in huis. Omdat OnePlus de enige officiële verkoper is van het toestel ben je wat prijsverlagingen betreft ook afhankelijk van hen. In het verleden is de prijs van OnePlus-telefoons dan ook niet vaak veranderd.

Voor de Galaxy S7 zul je de hoofdprijs moeten betalen. Dit toestel kost bijna twee keer zo veel als de OnePlus 3, zelfs nu de prijs iets gezakt is nadat het toestel even uit is. De keerzijde hiervan is dat het toestel vrijwel overal te koop is, waardoor je meteen over de telefoon kunt beschikken. Ook kan de prijs van deze smartphone schommelen: er zijn immers veel verschillende winkels en verkopers die het toestel aanbieden, ieder met eigen kortingen en acties.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden