Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Angry Birds: De Film: bereid je voor met de beste Angry Birds-games

Achtergrond Angry Birds: De Film: bereid je voor met de beste Angry Birds-games
Door ,

Deze week is de Angry Birds film in première gegaan, gebaseerd op de populaire game voor je smartphone. Omdat er inmiddels al ontzettend veel spinoffs van het populaire spel op de markt zijn, zetten we de leukste en beste voor je op een rijtje.

Vanaf deze week draait de Angry Birds film in de Nederlandse bioscopen. En hoewel de eerste versie van Angry Birds al in 2009 uitkwam, leek het de filmproducten en investeerders blijkbaar toch een goed moment om een film te laten maken. Alles om het geld te laten rollen naar bedenker en appbouwer Rovio. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor het spektakel in de bioscoopzaal kun je uiteraard zelf weer eens de digitale katapult ter hand nemen en het opnemen tegen de genadeloze groene varkens die het voortbestaan van de Angry Birds bedreigen.

Angry Birds

Een absolute must-have is uiteraard de app waarmee het allemaal begon in 2009. Met deze originele versie van de game kan de Angry Birds saga beginnen. De Birds hebben net ontdekt dat de eieren in hun nestjes geroofd zijn door de gemene, nietsontziende groene varkens en zijn uit op wraak! Trek de katapult naar achter met je vinger, richt goed en dood alle varkens in hun wankele constructies. Bedenk goed welke Bird je inzet, want elke heeft zo zijn eigen kwaliteiten.

Bij deze versie van het spel krijg je tussendoor nog advertenties te zien, omdat het bedrijf achter de app pas bij Angry Birds 2 overstapte op een ander verdienmodel. Zo heb je in deze eerste editie van Angry Birds nog onbeperkte levens en levels, iets waar je in latere versies voor moet betalen als je tenminste snel door wilt spelen. Wel betaal je eenmalig 0,99 cent voor deze app in de App Store, waar latere versies van Angry Birds gratis zijn qua aanschaf. 

Angry Birds

App name
 
Games

Vernietig de gierige varkens die de eieren van de Angry Birds gestolen hebben. Speel in meer dan 175 levels en gebruik unieke, vernietigende krachten om wraak te nemen op de varkens. 

Play Store App Store

Angry Birds 2

Opvolger Angry Birds 2 werd in de zomer van 2015 geíntroduceerd en werd in de eerste twee weken al zo'n 30 miljoen keer gedownload door verslaafde Angry Birds spelers overal ter wereld. Deze vernieuwde en opgefriste versie van het spel betekende meteen ook een aantal veranderingen voor spelers. Zo krijg je - tot teleurstelling van sommige fans die het spel hierdoor te gemakkelijk vonden worden - een stippellijntje te zien zodra je een Bird op de vijandige varkens wilt afvuren, waardoor het richten veel gemakkelijker gaat.

Een andere grote verandering in Angry Birds 2 is het verdienmodel achter de game. Waar je in de originele versie nog unlimited game play had door eenmalig 0,99 cent te betalen bij het downloaden en door het vertonen van advertenties tussen de levels, krijg je in Angry Birds 2 te maken met een spelervaring die lijkt zoals we die kennen van Candy Crush Saga. Zijn je levels op, dan zul je een half uur moeten wachten tot een hartje is aangevuld en je verder kunt spelen, of je betaalt 0,99 cent om je vijf levens ineens aan te vullen. Hier staat tegenover dat je de game voortaan gratis kunt downloaden in de App Store.

Angry Birds 2

App name
 
Games

De Angry Birds zijn terug in deel 2 om nog meer verwoesting aan te richten in de door varkens gedomineerde levels. 

Play Store App Store
 
angry birds 2

Angry Birds spin offs

Tik 'Angry Birds' in als zoekterm in de app store en binnen de kortste keren duizelt het je. Natuurlijk zie je de twee reguliere games Angry Birds en Angry Birds 2, maar ook voetbalvariant Angry Birds Goal!, het op de animatiefilms Rio en Rio 2 geïnspireerde Angry Birds Rio, het op een flipperkast lijkende Angry Birds Action!, het epische Angry Birds Epic en de racevariant Angry Birds Go! Maar de lijst gaat door: Angry Birds Star Wars II, Angry Birds Season, Angry Birds Transformers, Angry Birds POP!, Angry Birds Friends, Angry Birds Fight! en Angry Birds Space! zijn ook allemaal te downloaden.

Deze enorme lijst aan Angry Birds spinoffs is allemaal gemaakt door Rovio, het Finse bedrijf dat het originele spelletje bedacht en er uiteraard zo veel mogelijk aan wil verdienen. Al deze apps zijn het resultaat van de hype die ontstond na de release van de originele versie van het spel, waarna het concept van wraakzuchtige vogels die vechten tegen groene varkens flink uitgemolken moest worden.

Omdat het simpelweg te veel games zijn om hier allemaal te bespreken en ze qua gameplay niet eens zo veel van elkaar verschillen, bespreken we uit deze lijst Angry Birds Star Wars II, de spin off wij zelf het leukst vonden en verder Angry Birds Goal!, de nieuwste toevoeging aan de lange lijst van Angry Birds games. 

Angry Birds Star Wars II

Verschillen in game play tussen Angry Birds 2 en Angry Birds Star Wars II zijn er vrijwel niet, maar toch is het de moeite waard om deze Angry Birds spinoff eens te downloaden en een kans te geven. Hoewel het grafisch en visueel allemaal wat minder is dan Angry Birds 2, waar duidelijk meer tijd en energie in is gestoken, heeft het spel wel een vermakelijk Star Warssausje gekregen.

Angry Birds Star Wars II

Hierdoor krijgen de Birds de beschikking over verschillende wapens als lasers en het karakteristieke light sabre (lichtzwaard) dat zo bekend is uit de Star Wars films. Ook kunnen de boze vogels en daarmee jij als speler ervoor kiezen om The Force te gebruiken tegen de varkens. Verder bevat de Star Warsvariant van de game ook nog een leuke twist: je kunt als speler ervoor kiezen om je bij de bad guys aan te sluiten en te spelen voor The Pork Side.

Angry Birds Star Wars II

App name
 
Games

Gebruik the Force voor het goede tegen de hebzuchtige Pork Federation of kies een duisterder pad door je aan te sluiten bij de Pork Side.

Play Store App Store

Angry Birds Goal!

De nieuwste game aan het Angry Birds firmament is Angry Birds Goal!, ongetwijfeld geïnspireerd door het Europees Kampioenschap Voetbal dat aanstaande zomer in Frankrijk wordt gespeeld. Zonder Nederland, mocht je dat even vergeten zijn. Om deze teleurstelling te verwerken download je Angry Birds Goal! en zorg je ervoor dat de Birds wel doen wat de spelers van het Nederlands Elftal nalieten in de kwalificatie: doelpunten maken.

Angry Birds Goal Angry Birds Goal

Als je aan de bal bent, bepaal je de richting van het schot en hoe hard je gaat schoppen. Dit doe je door het pijltje dat de richting van je schot aangeeft langer of korter te maken. Als je je richting hebt bepaald, tap je op de bal om te trappen. Midden op de bal tappen betekent hard en rechtdoor, tap je onderaan dan maakt de bal een stiftje. 

Weet wel dat Angry Birds Goal! grafisch en visueel nogal tegenvalt. Je ziet namelijk niks van de acties die de tegenstander maakt, want dat onderdeel verschijnt alleen in tekst in beeld zoals je op bovenstaand screenshot kunt zien. Hierdoor lijkt het er vooral op dat appbouwer Rovio graag een graantje mee wil pikken van de populariteit van het EK en genoegen heeft genomen met een matige en saaie variant op hun populaire spel.

Angry Birds Goal!

App name
 
Games

Als de nieuwste sterspeler van de Mighty Feathers kun je ieder aspect van je carrière managen. Verbeter je skills en breng je team naar de top.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden