Vergelijk 3.212.748 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

GSMinfo-special: De opmars van Ping!

Door , - 8 reacties

Pingen is een ding en wordt alleen maar populairder. Wat is het precies, waarom is het populair en met welke telefoons kun je pingen? GSMinfo.nl zocht het voor je uit en geeft je advies.

Ping GSMinfo


Vincent Everts voorspelde het al aan het einde van 2009: "Pingen wordt de trend van 2010!" Deze voorspelling blijkt uit te komen, want waar eerst alleen BlackBerries de beschikking hadden over deze manier van communiceren, zijn nu ook Samsung en Apple meegetrokken in de Ping!-trend.


Wat is pingen?

Pingen kan gezien worden als een manier van communiceren die tussen SMS, E-mail en MSN messenger in ligt. Je verstuurt de berichten via internet en dus betaal je geen extra kosten aan je provider voor SMS'jes of MMS'jes. Om gratis te kunnen pingen moet je dus wel een internetabonnement voor je mobiel hebben afgesloten. Het pingen beperkt zich niet alleen tot tekstberichten. Ook foto's, video's, geluidsfragmenten en tekstdocumenten (PDF, Word, Excel) kunnen via ping verstuurd worden.
Om te kunnen pingen dien je eerst zelf een Ping!ID aan te maken. Daarna heb je een speciale ping-code nodig van het mobieltje van de ontvanger. Deze code moet je invoeren om de berichten naar de desbetreffende persoon te kunnen versturen. Met ping bespaar je veel kosten die je anders kwijt bent met bijvoorbeeld SMS. Het is wel noodzakelijk dat de ontvanger ook kan pingen met zijn telefoon.

Je mag alles van me weten, zelfs m'n ping-code!

Voorheen konden alleen BlackBerries gebruik maken van deze dienst, maar de ping-markt breidt zich in razendtempo uit. Hieronder vind je vijf toestellen die de beschikking hebben over Ping.

1. Apple iPhone

Ping! Lite op je iPhoneHet opvallende aan dit soort artikelen, is dat de iPhone vrijwel in alle categorieën terugkomt. De iPhone 3GS blijft één van de veelzijdigste telefoons die er op dit moment bestaan. Ping! is niet standaard op de iPhone aanwezig. Via iTunes moet je eerst  de app downloaden voordat je er gebruik van kunt maken. In de iTunes store vind je Ping! Lite. Deze app is gratis verkrijgbaar in het Nederlands en vraagt minimaal iPhone OS 3.0 om goed te kunnen werken. Je kunt hiermee alleen pingen tussen iPhones.

Pingen met je iPhone

2. Pingen met BlackBerries

BlackBerry Bold 9700BlackBerry kwam als eerste met toestellen die gebruik konden maken van Ping!. Geen wonder dat zij dit dan ook van de daken schreeuwen. Pingen met BlackBerries werkt via een speciaal netwerk dat de fabrikant voor deze vorm van communicatie heeft gereserveerd. Via het programma BlackBerry Messenger worden de berichten ontvangen en verzonden. Ping! wordt door de snelle verwerking ook wel Hi-Speed messaging genoemd.
Uitstekende Ping!-toestellen van deze fabrikant zijn de BlackBerry Storm2 9520 en BlackBerry Bold 9700. Beiden hebben een supersnelle internetverbinding dankzij de connectiviteit met WiFi en 3G. De Bold 9700 is extra handig dankzij het fysieke QWERTY-toetsenbord. Dit maakt het opstellen van berichten nog gemakkelijker en dus sneller!

3. Ping! op je Samsung

Sommige dingen moet je p!ngen

Samsung is sinds een aantal weken een promotiecampagne begonnen onder de naam 'Sommige dingen moet je P!ngen!'. Hiermee proberen ze het pingen onder de Samsunggebruikers populair te maken. Met Samsung-toestellen kun je ook pingen met andere niet-Samsung mobieltjes. Op een aantal toestellen is de app al voorgeïnstalleerd. Dat geldt voor de volgende toestellen:

Samsung Omnia Pro B7330
Samsung Omnia Qwerty
Samsung Diva
Samsung Genoa
Samsung Shark 2
Samsung Monte

Andere toestellen kunnen deze software gratis downloaden. Hiervoor heb je het programma Palringo nodig en ook moet je Samsung draaien op Windows Mobile. Type dan in je browser op je telefoon mmm.samsung.nl/ping in en installeer de Palringo-app. Heb je geen Windows Mobile, kijk dan op de www.palringo.mobi of jouw toestel ook kan pingen.

 

4. Android en Ping!

Volgens de geruchten is Google ook bezig een Ping!-applicatie te ontwikkelen voor Android. Dit zou betekenen dat ook toestellen als de HTC Legend en de Google Nexus One binnenkort zouden kunnen pingen. Het gerucht komt uit een twitterconversatie met Gary Fung, ontwikkelaar bij voor Android. Hopelijk wordt dit net als Samsung een versie die merkonafhankelijk werkt. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer deze app uitkomt, maar dat hij in de planning zit is zo goed als zeker.

Ping voor Android

5. Alternatief wanneer pingen niet kan: Nimbuzz!

Nimbuzz ping!Een goed alternatief voor bellers met een telefoon die nog niet kunnen pingen is Nimbuzz! Dit werkt ongeveer hetzelfde, omdat deze dienst ook gebruik maakt van mobiel internet. Via Nimbuzz kun je bellen en chatten met je vrienden via MSN, Hyves, ICQ, Google Talk, etc. Je kunt hiermee ook bellen naar vaste of mobiele nummer via je Nimbuzz-account. Voor meer informatie over de werking en installatie kijk op je website van Nimbuzz!

Wil je mee met de nieuwste trends op communicatiegebied, dan is pingen een must geworden. Sommigen zeggen dat pingen het nieuwe SMS'en wordt, maar vooralsnog is het een extra communicatiemogelijkheid bovenop de nu al bestaande mogelijkheden. Wanneer alle diensten merkonafhankelijk zullen gaan werken kan het een gevaar gaan worden voor SMS of MMS, maar of telefoonfabrikanten en providers dit willen is nog maar de vraag.

Als toegift nog een leuke ping-liedje. Fouradi is namelijk ook helemaal om en pingt er lustig op los, alleen het meisje dat hij op de korrel heeft weigert vooralsnog haar PingID te geven. Hij schreef er zelfs een leuk nummertje over:

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden