Vergelijk 3.033.548 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: HTC Desire 530

Achtergrond Hands-on: HTC Desire 530
Door ,

Ondanks dat HTC tijdens het Mobile World Congress geen nieuw vlaggenschip heeft aangekondigd heeft de Taiwanese firma wel een aantal goedkopere toestellen gepresenteerd. GSMinfo.nl probeerde de kleinste van het stel, de Desire 530, alvast voor je uit.

Tijdens het Mobile World Congress heeft HTC drie nieuwe toestellen in de Desire-serie gepresenteerd. Naast de 5,5 inch Desire 825 toonde de firma ook twee kleinere toestellen: de Desire 630 en de Desire 530. Van deze laatste twee toestellen zal alleen de Desire 530 in Nederland uit komen, en die konden wij vast uitproberen op HTC's stand. 

Vergelijkbaar design, maar dan met spikkels

Ten opzichte van eerdere toestellen uit de Desire-serie, zoals de Desire 820 is er eigenlijk niet zo veel veranderd aan het ontwerp van de serie. De Desire 530 heeft hetzelfde strakke ontwerp met een relatief grote cameralens die in dezelfde hoek aan de achterkant verwerkt zit. Ook heeft de 530 dezelfde rondingen aan de zijkant die we al eerder zagen, waardoor het onmiskenbaar een Desire-toestel is.

HTC Desire 530

Wat het Desire 530 design uniek maakt zijn de gekleurde spikkels achterop. Deze kleuren komen niet alleen terug in de spikkels, maar vormen ook de basis voor de kleuren van de powerknop. Het toestel is in verschillende uitvoeringen te krijgen die ook ieder hun eigen kleur spikkels bevatten, wat het toestel een ietwat speels uiterlijk geeft.

HTC heeft de voorkant van het toestel vormgegeven volgens de regels die we gewend zijn van de firma. Aan zowel de boven- als onderkant vinden we luidsprekers terug en boven de onderste luidspreker prijkt een HTC-logo. Dit voelt enigszins onnatuurlijk doordat de touch-knoppen van Android zich net boven dat logo bevinden en je geneigd bent om op het logo te tikken, maar dit is een kwestie van gewenning. 

HTC Desire 530

HTC Sense: zoals we het gewend zijn

Wat de software van de HTC Desire 530 betreft lijkt er eigenlijk maar weinig veranderd te zijn. HTC plakt nog altijd zijn Sense-interface over standaard Android, waardoor we het gebruik van het toestel eigenlijk maar weinig spannend vonden. HTC's nieuwsdienst BlinkFeed is nog altijd aanwezig en ook de verschillende HTC widgets en thema's zijn op de Desire 530 terug te vinden. Zelfs de launcher en het homescherm zijn eigenlijk niet veranderd.

HTC heeft de Desire 530 uitgerust met een niet al te krachtige Snapdragon 210 quad-core processor, en dit was tijdens het uitproberen eigenlijk al te merken. Hoewel apps redelijk snel opstarten was het surfen op internet niet zo soepel als op toestellen die beter uitgerust zijn. In sommige gevallen leek het toestel zelfs even te blijven hangen om een verzoek van de gebruiker te kunnen verwerken. Of dit komt door de mindere hardware of voorlopige software is vooralsnog moeilijk te zeggen.

HTC Desire 530

Prijs en beschikbaarheid

Je zult niet lang op de Desire 530 hoeven wachten. Het toestel zal vanaf maart in de schappen liggen, maar HTC heeft nog geen prijs bekend gemaakt. Eerder lekte al een prijs van iets minder dan tweehonderd euro uit toen het bestaan van het toestel uitlekte, maar het is nog niet duidelijk of het toestel daadwerkelijk die prijs meekrijgt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden