Vergelijk 3.298.597 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Stylus 2

Achtergrond Hands-on: LG Stylus 2
Door ,

Na de LG G4 Stylus van vorig jaar heeft LG nu een opvolger van deze middenklasser met pen uitgebracht. GSMinfo.nl probeerde het toestel alvast voor je uit.

Vorig jaar bracht LG zijn eerste smartphone met stylus uit, de LG G4 Stylus. Deze smartphone was dan wel niet zo krachtig als zijn grote broer, de LG G4, toch wist hij te boeien dankzij zijn bijgevoegde stylus. Met deze stylus is het heel makkelijk om snel hardgeschreven notities te maken of om hele tekeningen te produceren. Met de LG Stylus 2 slaat LG geen nieuwe wegen in, maar hoopt de firma vooral verder te bouwen op het succes van zijn eerste smartphone met stylus. 

De stylus

Zoals de naam al aangeeft is de ingebouwde stylus van het toestel het meest opvallende aan de LG Stylus 2. Dit pennetje zit rechtsbovenin het toestel en haal je er makkelijk uit. LG heeft deze pen verbeterd ten opzichte van zijn voorganger door het puntje te voorzien van een nano-coating. Of de pen nu gemakkelijker over het scherm glijdt is lastig te zeggen, maar tijdens het uitproberen voelden we bijna geen frictie terwijl we op het scherm tekenden. 

LG Stylus 2

LG heeft aan de software-kant ook een aantal verbeteringen toegevoegd. Zo geeft de telefoon nu een alarm als je dreigt weg te lopen zonder stylus, al leek deze functie tijdens de hands-on niet ingeschakeld te zijn. Daarnaast heeft LG handige snelkoppelingen toegevoegd die in beeld verschijnen als je de stylus uit de telefoon haalt, zoals Pop Memo voor snelle aantekeningen. Voor de rest lijkt LG zijn software-ervaring hetzelfde te hebben gehouden als op de rest van zijn toestellen, wat een gemiste kans is wat ons betreft om de stylus verder te integreren.

LG Stylus 2

Groot schrijfvlak

Om er voor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om te schrijven heeft LG de Stylus 2 voorzien van een scherm van 5,7 inch. Ondanks dat dit scherm meer dan genoeg ruimte geeft om comfortabel te kunnen schrijven viel de resolutie ons enigszins tegen. Met de resolutie van 720 bij 1280 pixels waren vooral gebogen lijnen enigszins gekarteld: een hogere resolutie was prettiger geweest omdat het toestel gericht is op veel schrijven en tekenen.

De overige hardware van het toestel viel ons niet tegen. De niet nader genoemde quad-core processor leek prima in staat een vloeiende software-ervaring te bieden: apps startten snel op en sloten snel af en ook het schakelen tussen lopende apps werkte prima. Hoe het toestel écht presteert kunnen we pas bepalen als we het toestel zelf in handen hebben, maar onze eerste indruk was in ieder geval niet verkeerd.

LG Stylus 2

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de LG Stylus 2 in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar deze release zal ergens in de komende maanden plaatsvinden. Wat de prijs van het toestel betreft heeft LG ook nog geen concrete gegevens weten te presenteren, maar deze zal waarschijnlijk rond de driehonderd euro liggen, vergelijkbaar met andere midrange smartphones dus. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden