Vergelijk 3.033.696 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Ricks favoriete smartphone van 2015: de Huawei Nexus 6P

Achtergrond Ricks favoriete smartphone van 2015: de Huawei Nexus 6P
Door ,

De redactie van GSMinfo.nl ziet ieder jaar weer tientallen nieuwe toestellen voorbij komen. Maar wat zijn nou de echte winnaars? Rick blikt terug op de Huawei Nexus 6P, zijn favoriete smartphone van het afgelopen jaar.

Ondanks dat ik het afgelopen jaar veel verschillende toestellen gezien heb is mijn favoriete toestel van dit jaar vergelijkbaar met het toestel dat ik dagelijks gebruik: Motorola's Nexus 6. Toen ik de kans kreeg zijn opvolger, de Huawei Nexus 6P, te reviewen was ik natuurlijk erg benieuwd naar hoe deze smartphone zich zou verhouden tot mijn eigen toestel. Ook al draaide de nieuwe Nexus dezelfde software als wat ik al lange tijd gewend was maakte de verbeterde hardware, high-end behuizing en de vingerafdrukscanner me erg benieuwd naar de Nexus-ervaring anno 2015.

Deze ervaring was dan ook vooral een evolutie op wat ik gewend was van de Nexus 6. De snelle Snapdragon 810 zorgde er voor dat alles net iets vlotter liep, terwijl het verbeterde AMOLED-scherm met zijn kleinere formaat tekst en afbeeldingen net wat levendiger toonde. De Nexus 6P was zelfs voor iemand met grote handen als ik net iets handzamer dan de toch wel grote Nexus 6. Huawei's smartphone lag door zijn hoekige randen ook wat steviger in de hand, waar de ronde, gladde Nexus 6 nog voor enige glibberigheid zorgde.

De Nexus 6P is een erg snel toestel en heeft geen enkele moeite met welke app dan ook. Maar dat had de Nexus 6 eigenlijk ook al niet, dus wat dat betreft was de vooruitgang marginaal. Maar Huawei's verfijning van de Nexus-formule door het toestel in elk opzicht net wat beter te maken maakte het voor mij de smartphone van het jaar. Kleine dingen als het snel ontgrendelen met de vingerafdrukscanner of selfies maken met de fors verbeterde front-camera maken het toestel een waar genot in het gebruik. 

Huawei Nexus 6P review

Huawei Nexus 6P review

30 nov 2015 - Dit jaar kwamen er maar liefst twee Nexus-toestellen op de markt: de kleinere Nexus 5X van LG en de Nexus 6P, een premium phablet gebouwd door Huawei. GSMinfo.nl neemt je mee langs alle aspecten van de hoogwaardige nieuwe Nexus 6P.

De Huawei Nexus 6P is op dit moment een van de duurste Android-smartphones op de markt, wat ook niet gek is: hij is immers net pas uit. Voor zo'n honderd euro minder kun je ook bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 aanschaffen, wat een uitstekende keuze zou zijn. Maar de echte Android-liefhebber kiest natuurlijk voor een onaangeroerde editie van het besturingssysteem, iets wat je eigenlijk alleen krijgt op een Nexus-toestel. Voor het eerst kun je deze editie dus ook in een luxe, high-end jasje krijgen. 

Alternatieven van Rick

Doordat ik een echte Android-purist ben luidt mijn eerste alternatief de LG Nexus 5X. Deze smartphone is iets minder luxe, maar doet wat de Android-ervaring betreft zeker niet onder voor de Nexus 6P, zelfs nadat ik eerst het luxere toestel mocht uitproberen.

Het zal dan ook niemand verbazen dat andere verleidelijke toestellen een nagenoeg onaangeroerde versie van Android aan boord hadden, zoals de OnePlus 2. Na lang zijn voorganger te hebben gebruikt wist de Chinese firma me bijna over te halen naar versie twee van zijn 'flagship killer' te upgraden, maar de Nexus 6 was me toch te lief. Het zal dan ook veel vereisen om mijn grote, 'pure' Nexus 6 in te ruilen voor iets anders. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden