Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Pieters favoriete smartphone van 2015: de HTC One M9

Achtergrond Pieters favoriete smartphone van 2015: de HTC One M9
Door ,

De redactie van GSMinfo.nl ziet ieder jaar weer tientallen nieuwe toestellen voorbij komen. Maar wat zijn nu ónze favorieten? Pieter blikt terug op de HTC One M9, volgens hem de beste smartphone van 2015.

Afgelopen jaar gingen er nogal wat smartphones door mijn handen. Niet alleen de toestellen die ik zelf reviewde, maar ook de toestellen van collega's kwamen vaak voorbij. Mijn favoriete toestel is niet echt een voor de hand liggende: de HTC One M9. Niet echt voor de hand liggend omdat het zeker niet de meest populaire smartphone was van het afgelopen jaar. Dat lag vooral aan de hoge prijs van het apparaat, en de geringe verbeteringen die HTC had doorgevoerd. De kritiek daarop was wel gerechtvaardigd, maar het maakte van de HTC an sich niet persé een slechtere telefoon.

Want ook al had het toestel wéér een Full HD-scherm, en niet een QHD-scherm zoals vrijwel alle concurrenten, dat scherm beviel ontzettend. Als extra bonus gebruikte het ook nog eens minder stroom dan andere toestellen, en het verschil tussen Full HD en QHD was nou ook weer niet zo groot dat ik het als een gemis ervaarde. Hetzelfde gold eigenlijk voor de behuizing. Die had HTC nauwelijks aangepast, en daar had ik eigenlijk wel vrede mee. Want met dat ontwerp was echt heel weinig mis. Het lag prettig in de hand. Beter dan de concurrentie die vaak steeds dunnere toestellen maakte met platte achterkanten, LG uitgezonderd.

HTC One M9  camera

Met de hardware in de HTC was ik destijds wat minder tevreden. Dat lag vooral aan de Snapdragon 810-chipset, want die kampte met oververhittingsproblemen. Nadat HTC een update had uitgebracht die deze problemen aanpakte, was het echter opgelost. Dat ging overigens wel ten koste van de prestaties, maar in het dagelijkse gebruik merkte je daar helemaal niks van. Wat je wel merkte was de goede camera, de aanwezigheid van de IR-transmitter (vooral leuk op de televisies in winkeletalages) en de speakers die echt loeihard konden. Daar had ik elke dag plezier van.

HTC One M9 review

HTC One M9 review

21 apr 2015 - De HTC One M9 is het toestel van HTC dat het liefst net zo goed gaat verkopen als de vorige twee HTC One-toestellen. Maar is het ook net zo goed ten opzichte van de concurrentie als zijn voorgangers? GSMinfo.nl zocht het uit.

Op moment van schrijven is de HTC One M9 ongeveer net zo duur als een Samsung Galaxy S6. Als je puur naar de specificaties kijkt, is de Samsung een betere keus. Een keuze voor dat toestel zou dan ook zeer verdedigbaar zijn. Met de HTC krijg je echter iets anders. Niet zozeer iets beters, maar vooral iets anders. Een eigenzinnige, herkenbare behuizing. Een unieke softwareskin, waar je razendsnel aan gewend raakt. Een camera die prachtige foto's schiet. En boven alles, een toetsenbord dat van 'haha' continu 'Gaga' maakt.

Alternatieven van Pieter

Mijn vaste telefoon was een Apple iPhone 6 Plus, en dat had natuurlijk een reden. Het was een enorm fijn toestel, vooral door de 128 GB aan interne opslag die het apparaat had, het grote scherm en het feit dat ik dat toestel nooit zelf zou hebben gekocht.

Dat toestel kwam echter uit in 2014 en telde voor deze rubriek dus niet mee. Ook werd ik nog verleid door de charme van de Sony Xperia Z5 Compact, maar die moest helaas net als de HTC terug naar de fabrikant. Sony's compacte toestellen zijn waarschijnlijk, naast de HTC natuurlijk, de enige toestellen die me weg kunnen krijgen bij Apple. Zover is het voorlopig nog niet.

Dit zijn de Beste Smartphones van 2015

Dit zijn de Beste Smartphones van 2015

1 jan 2016 - Wat zijn de beste smartphones van 2015? Wij zetten de beste telefoons in het algemeen, tot 400 euro, 250 euro en 100 euro voor je op een rij. Daarnaast stippen we nog kort de belangrijkste alternatieven aan.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden