Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows Continuum uitleg: gebruik je smartphone als desktop

Achtergrond Windows Continuum uitleg: gebruik je smartphone als desktop
Door ,

Continuum is een van de meest interessante features van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows 10 Mobile. Wat houdt het eigenlijk in, en waarom is het handig? We leggen kort uit wat je kan verwachten en wat de beperkingen zijn van de nieuwe feature.

Een van de meest interessante features van Windows 10 Mobile is zonder twijfel Windows Continuum. De kern van wat het doet is simpel, namelijk je smartphone veranderen in een computer. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? GSMinfo.nl biedt je in dit artikel een Windows Continuum uitleg, zodat je helemaal klaar bent om de nieuwe functionaliteit van Windows 10 voor smartphones te gebruiken.

Continuum opzetten

Het proces van het opzetten van Continuum is eigenlijk heel simpel. Je hebt een beeldscherm nodig, en een toetsenbord en muis. En een Continuum-dock. Die hebben een adviesprijs van 99 dollar, dus goedkoop zijn ze niet. Zodra je die dingen echter hebt, kan je aan de slag met Continuum.

Maar wat houdt het nou eigenlijk precies in? Het achterliggende idee van Continuum is dat je je telefoon als volwaardige pc kan gebruiken. Dat is dan ook precies wat er gebeurt, zodra je je Windows 10-toestel aan het Continuum-dock koppelt. Het scherm van je telefoon wordt als het ware weergegeven op het grote scherm. Het filmpje hieronder legt het goed uit.

Wat kan je met Continuum?

Je krijgt dus het scherm en alle mogelijkheden van je smartphone te zien op dat grote scherm. Tegelijkertijd kan je wel gewoon je smartphone gebruiken voor alle dingen waar je hem normaliter ook voor gebruikt. Een gesprek aannemen werkt nog precies hetzelfde.

Het grootste voordeel van Continuum is natuurlijk productiviteit. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop je Continuum bedient. Met een toetsenbord kan je veel makkelijker grote hoeveelheden tekst invoeren dan met je twee duimen op een klein virtueel toetsenbord. Ook kan je natuurlijk veel eenvoudiger grote documenten weergeven op een computerscherm.

Alles speelt zich af op je telefoon, dus alle resultaten van je toegenomen productiviteit neem je ook weer gewoon met je mee op het moment dat je de telefoon in je broekzak stopt en ervandoor gaat. Je kan de apps waarmee je op het grote scherm bezig was, ook gewoon op je (relatief) kleine smartphone-scherm openen. Het is dan misschien niet meer zo gemakkelijk om veel grote aanpassingen te doen, maar je kan natuurlijk wel je werk controleren en kleine correcties uitvoeren.

Beperkte ondersteuning

Je moet overigens wel onthouden dat Continuum alleen werkt op toestellen die zijn voorzien van een Snapdragon 808 of 810-chipset. De feature vraagt nogal wat kracht, en alleen de nieuwere, snelle processors zijn daartegen opgewassen. In de praktijk komt dat erop neer dat er op dit moment maar drie toestellen zijn die ondersteuning hebben voor Continuum: de Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL en Acer Jade Primo. Goedkopere toestellen als de Lumia 550 ondersteunen Continuum dus niet.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden