Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit zijn de Beste Smartphones van Augustus 2015

Achtergrond Dit zijn de Beste Smartphones van Augustus 2015
Door ,

In augustus zijn de beste keuzes weer anders dan vorige maanden. Om je keuzestress wat te verlichten zetten we de beste keuzes op een rij in het algemeen, en als je maximaal 100 euro of 250 euro te besteden hebt.

De markt voor mobiele telefoons is continu in ontwikkeling. Daarom zetten we ook deze maand weer de toestellen op een rij waarvan wij denken dat het de beste koop is. We selecteren per budget wat je beste keus is. Dus of je nou gewoon de beste smartphone wil, of gebonden bent aan een budget van 100 of 250 euro, we maken de keuze voor je net wat makkelijker. Want met zo veel toestellen is dat niet bepaald makkelijk.

Beste Smartphone: LG G4

De Samsung Galaxy S6 zat lange tijd op rozen. De concurrentie stuntelde met oververhittingsproblemen of bracht toestellen uit die veel te duur waren. Uit die laatste categorie was ook de LG G4. Bij introductie kostte het toestel zo'n 640 euro. Inmiddels is die prijs echter drastisch gezakt, en is de LG de Galaxy S6 vorbij geschoten. De LG G4 kost op moment van schrijven ruim 140 euro minder dan bij zijn introductie in mei dit jaar.

Voor de prijs van 640 euro was de LG G4 al geen slechte deal, maar de Galaxy S6 bood voor zijn prijs een net iets betere deal. Met deze recente prijsverlaging is de LG G4 echter weer een stuk aantrekkelijker geworden, aantrekkelijk genoeg om bovenaan te staan. In onze LG G4 review waren we onder meer zeer enthousiast over de camera, het ontwerp met de leren achterkant en de hardware.

 • Verbeterd 5,5 inch LCD-scherm met QHD-resolutie: 1440x2560 pixels
 • 2 GHz processor met zes rekenkernen, 3 GB werkgeheugen
 • 16 megapixel camera met laser autofocus, 8 megapixel selfiecamera
 • 32 GB intern opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD van maximaal 128 GB
 • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met zeer uitgebreide software van LG zelf

Beste smartphone onder de 100 euro: Microsoft Lumia 535

De Microsoft Lumia 535 is net iets boven de 100 euro, dus we smokkelen wat. Het heeft echter een goede reden. De Lumia 535 is namelijk een veel beter toestel dan de toestellen onder de 100 euro, terwijl de prijs maar marginaal hoger ligt. Het maakt dat we iemand met een strak budget van 100 euro toch willen aanmoedigen tien euro extra te investeren, omdat je daar een veel beter toestel voor terug krijgt.

Met de Lumia 535 krijg je namelijk een volledig functionerende Windows Phone 8-telefoon, met een 5 inch scherm bovendien. Daarmee heb je lekker veel overzicht, al is dat ook grotendeels te wijten aan de opzet van Microsofts mobiele besturingssysteem. Dat werkt lekker vlot, omdat het geoptimaliseerd is om goed te werken op minder snelle processors. Als klap op de vuurpijl krijg je, in tegenstelling tot andere toestellen in deze prijscategorie, 8 GB aan intern geheugen. Dat kan je ook nog eens uitbreiden met microSD.

 • Groot 5 inch LCD-scherm met 540 bij 960 pixels
 • Loopt op Windows Phone 8 met extra Lumia-apps
 • 1,2 GHz quad-core processor met 1 GB aan werkgeheugen
 • 5 megapixel camera aan voor- en achterkant
 • 8 GB intern geheugen, ondersteuning voor microSD

Beste smartphone onder de 250 euro: Motorola Moto G (2015)

In de categorie tot de 250 euro is de Motorola Moto G geen vreemde. Nu is er echter een nieuwe generatie, en die is weer steengoed. Voor een prijs van rond de 200 euro krijg je wederom een heleboel telefoon. Het 5 inch grote scherm met een 720p HD-resolutie is gebleven. Ook ede processor is met een 1,4 GHz quad-core exemplaar niet drastisch verbeterd. De software is echter wel op peil gebracht. Zo draait de Moto G (2015) standaard Android 5.1 Lollipop. De meest opvallende verandering is echter dan het toestel waterdicht is gemaakt.

Die waterdichtheid vind je normaliter alleen terug bij flink duurdere modellen. Je kan de Moto G een half uur onder water houden op een maximale diepte van 1 meter. In de praktijk betekent dat vooral dat je je telefoon mee kan nemen naar het zwembad of onder de douche. Ook een flinke regenbui zou de Moto G zonder kleurscheuren moeten doorstaan. Dat, gecombineerd met de manier waarop Motorola omgaat met updates (snel!) en het feit dat er een 13 megapixel camera aanwezig is,

 • 5 inch 720p HD-scherm met 720 bij 1280 pixels
 • 1,4 GHz quad-core processor met 1 GB aan werkgeheugen
 • 13 megapixel camera met led-flitser, 5 megapixel selfiecamera
 • 8 GB intern opslaggeheugen, uitbreidbaar middels microSD
 • Loopt op Android 5.1 Lollipop, snelle updates gegarandeerd
 • Volledig waterdichte behuizing, tot wel 1 meter onderwater voor 30 minuten

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden