Vergelijk 3.498.404 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

MWC 2010-Forecast: BlackBerry en Motorola!

Door ,

In de aanloop naar het MWC 2010 houdt GSMinfo.nl bij wat je kan verwachten of welke geruchten waarheid worden op het grootste evenement van mobiele technologie van Europa. Van BlackBerry vragen we duidelijkheid. Bij Motorola kijken we naar de GSM's.

Aankomende maandag begint het grootste evenement van mobiele technologie van Europa. Dit congres vindt plaats in Barcelona van 15 tot 18 februari en vormt het grote podium voor telefoonfabrikanten, OS-producers en andere technologische bedrijven. MWC staat garant voor vele nieuwtjes, geruchten en andere speculaties. GSMinfo kijkt alvast vooruit en bespreekt iedere dag één of meerdere fabrikanten aan de hand van geruchten of aangekondigde acties voor MWC 2010. Vandaag kijken we naar Motorola en BlackBerry.

Motorola

MotorolaMotorola nestelt zich weer langzaam in de Europese mobiele telefoniemarkt. Hoewel de fabrikant in de VS al jaren de grootste is, is het aandeel in Europa minimaal. Sinds een aantal jaar brengt men weer wat telefoons uit, maar het is telkens weer de vraag of populaire Amerikaanse toestellen wel of niet naar Europa komen. Motorola heeft gezegd dat er voor het jaar 2010 twintig smartphones gepland staan. De nieuwste GSM van Motorola is de high-end Motorola Milestone. Dit is één van de eerste Motorola-toestellen dat draait op het Android-besturingssysteem.

Een mogelijk nieuw toestel voor Europa is de Motorola Backflip ME600. Dit toestel is bijzonder doordat het scherm helemaal uitgeklapt kan worden (zie afbeelding). China is inmiddels al verblijd met dit hippe mobieltje en de VS volgt in maart. Omgerekend kost hij in China zo'n €420. Daarvoor heb je een volledig Qwerty-toetsenbord, WiFi, GPS, HSDPA-connectiviteit en een 5MP camera. Hopelijk komt het bevrijdende bericht op MWC dat ook Europa de beschikking kan krijgen over de Backflip.

Motorola Backflip ME600

Over de Motorola Shadow wordt gezegd dat het de nieuwe Google Nexus Phone gaat worden. Motorola is namelijk de samenwerking met Google aan het intensiveren, wat al blijkt uit het steeds groter assortiment aan Android-Motorola's. De Shadow zou een 4,3" display (480 x 800 pixels) moeten hebben, een 8MP camera met flits en autofocus en een volledig Qwerty-toetsenbord. Aangezien het toestel GSM-ondersteuning biedt, is het vrijwel zeker dat hij naar Europa en hopelijk ook naar Nederland komt. Het is Motorola Zeppelinalleen de vraag of dat onder de naam Nexus Two of Motorola Shadow zal zijn. Hopelijk weten ze ons op het MWC 2010 meer te vertellen.

Tot slot staat ook de Motorola Zeppelin op de planning (zie foto rechts). Er wordt druk gespeculeerd dat de Zeppelin zal worden gepresenteerd op het Mobile World Congress, maar vooralsnog is daar geen bevestiging van binnen gekomen. Het gaat hier weer om een high-end model aangezien het een 3.2" beeldscherm heeft, evenals een 5MP camera en GPS opties.

BlackBerry

RIM - BlackBerryRIM, de producent van de BlackBerry-toestellen, is momenteel marktleider in VS als het gaat om smartphones. Ook in Europa zijn ze aardig aan de weg aan het timmeren. Al in september van 2009 lekte uit dat RIM 16 BlackBerries gepland heeft staan voor dit kalenderjaar. De kans is dus groot dat deze voorspelling op het MWC 2010 vertaald gaat worden in de presentatie of aankondiging van nieuwe toestellen. Een aantal van deze nieuwe mobieltjes dwaalt al rond in het geruchtencircuit.

Het eerste toestel dat waarschijnlijk officieel gepresenteerd gaat worden is de BlackBerry Curve 8910. Het zal hier gaan om de opvolger van de Curve 8900, eveneens met WiFi en een 3,2MP camera. Waarschijnlijk zal het oude model haar trackball inleveren voor een optische trackpad. Waar eerst nog gehoopt werd op 3G, zal deze connectiviteit niet beschikbaar worden. Andere specificaties zullen vrijwel identiek zijn aan de BlackBerry Curve 8900. Tot nu toe kan dit nieuwe toestel ons nog niet echt bekoren. Of RIM toch nog wat verrassingen in petto heeft zullen we in Barcelona zien.

BlackBerry EssexEen andere qwerty-BlackBerry dat voor Europa in de pijpleiding zit is de BlackBerry Essex. Eerder werd dit toestel nog de BlackBerry Tour genoemd, maar deze naam lijkt het niet te gaan worden. De Essex moet, in tegenstelling tot de Curve-serie, wel 3G-connnectiviteit met zich meebrengen. Ook zal er WiFi en een optische trackpad toegevoegd worden. De geruchten gaan ook dat de Essex wel eens een touchscreen zou kunnen krijgen. Hopelijk krijgen we de officiële aankondiging op het MWC.

Tot slot hopen we op de presentatie van de Striker 9100. Deze opvolger van de BlackBerry Pearl 8120 moet ietwat dunner zijn dan zijn voorganger en ook heeft hij naar verwachting een optische trackpad. Er klinken geluiden dat dit toestel als clamshell zal worden uitgebracht. Verder is er weinig meer over bekend. Het zou dus mooi zijn als de fabrikant ons volgende week meer kan vertellen.

Zoals je gezien hebt, zijn de toestellen die we verwachten voornamelijk opvolgers van al uitgebrachte modellen. Aangezien RIM ons 16 BlackBerries heeft beloofd zou er ook nog een verrassing uit de hoge hoed kunnen komen. Echter, dit is meer op hoop dan op gegronde argumenten gebaseerd.

Kijk morgen op GSMinfo.nl voor de laatste MWC-Forecast. Dan worden Nokia en Sony Ericsson besproken.

Heb je vragen over dit artikel of misschien een aanvulling? Laat het ons weten en laat een berichtje achter!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden