Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

MWC 2010-Forecast: Samsung's brede aanbod!

Door ,

In de aanloop naar het MWC 2010 houdt GSMinfo.nl bij wat je kan verwachten of welke geruchten waarheid worden op het grootste evenement van mobiele technologie van Europa. Samsung zal waarschijnlijk telefoons zowel lanceren als presenteren.

Aankomende maandag begint het grootste evenement van mobiele technologie van Europa. Dit congres vindt plaats in Barcelona van 15 tot 18 februari en vormt het grote podium voor telefoonfabrikanten, OS-producers en andere technologische bedrijven. MWC staat garant voor vele nieuwtjes, geruchten en andere speculaties. GSMinfo kijkt alvast vooruit en bespreekt iedere dag één of meerdere fabrikanten aan de hand van geruchten of aangekondigde acties voor MWC 2010. Na HTC en LG is nu Samsung aan de beurt.

Samsung algemeen

SamsungSamsung is een grote speler in de markt van mobiele  telefonie en dus mag er veel van hen verwacht worden. De afgelopen maanden hebben zij al succes geboekt met de populaire en betaalbare toestellen uit de Corby-serie, maar ook de duurdere Samsung's als de Galaxy Spica en Omnia Lite beloven toppers te worden. Op het MWC 2010 moeten we de stand van Samsung toch in de gaten houden, want daar kunnen wel eens veel nieuwtjes vandaan komen.

Presentatie Samsung toestellenSamsung Monte S5620

Afgelopen dinsdag kondigde Samsung officieel de Samsung Monte S5620 aan. In Barcelona zal dit toestel gepresenteerd en gedemonstreerd worden. De Monte past prima in de S-serie van de fabrikant en is ook qua specs interessant. Zo beschikt hij over een 3 inch WQVGA touchscreen, HSDPA connectiviteit voor 3G internet, WiFi, GPS, een 3,2MP  camera en enkele Google functies als Latitude en Sync. Hoewel lang werd verwacht dat dit toestel op het nieuwe Bada OS zou draaien, is dit waarschijnlijk niet het geval. Voor welk besturingssysteem wel is gekozen, krijgen we hopelijk te horen op MWC 2010.

Een ander toestel waarvan de presentatie wordt verwacht is de Samsung S8500. Over dit mobieltje is nog weinig bekend, maar zeker is wel dat hij de nieuwste versie van Bluetooth (versie 3.0) met zich meedraagt. Deze informatie komt van Bluetooth zelf. Zij wisten ook nog te melden dat het een 3.1"AMOLED touchscreen heeft met TouchWiz interface en EDGE/GPRS, maar waarschijnlijk ook 3G connectiviteit.

Kijken we naar Samsung, dan kunnen we moeilijk om de Corby-reeks heen. Deze gebruiksvriendelijk en relatief betaalbare toestellen vliegen als warme broodjes over de toonbank en de fabrikant is nog niet van plan te stoppen met het uitbrengen van dit soort toestellen. Als het goed is komt de Samsung Corby Beat er ook binnenkort aan. Zoals de naam al doet vermoeden richt men zich met dit toestel op de muziekliefhebber. Over de eigenschappen is nog weinig bekend, maar het zou logisch zijn als het wederom een touchscreen toestel zal worden met multimediaspeler, 3.5mm audio jack en 3G connectiviteit. In dat geval zou hij erg lijken op de Samsung Lindy S3650.

Lancering Samsung toestellen

Samsung Shark 3 S3550De lancering van de twee overgebleven Sharks zit waarschijnlijk ook in de pijpleiding. De Shark 2  S5550 is inmiddels al verkrijgbaar, maar de Shark S5350  en Shark 3 S3550 zijn dat nog niet. De Shark-serie is een nieuwe reeks van toestellen van Samsung. Waar de Shark 2 qua specs nog wel in het oog springt, zijn beide andere entry-level toestellen die het vooral van hun degelijkheid, design en lage prijs moeten hebben. Naar mijn mening is het voor Samsung een kleine moeite om deze modellen volgende week ook in de verkoop te gooien.

Tot slot staan er nog twee dual-SIM telefoons op de rol: De B5722 en C6112. Beiden zijn al officieel gepresenteerd en de daadwerkelijke releasedata staan gepland voor februari. Net als de verwachte Sharks zijn dit geen toestellen waarvan je meteen achterover slaat, maar het zorgt wel weer voor een verbreding van het aanbod van de fabrikant.

Conclusie

Naar verwachting zal Samsung haar imago van telefoonaanbieder voor een breed publiek ook op het MWC 2010 in Barcelona eer aan doen. Voor wat er bekend is zullen er voornamelijk nieuwtjes komen over low- en mid-end toestellen. Uit de hogere klasse hoop ik nog iets leuks op te pikken van de nieuwe Galaxy, die gepland staat voor medio 2010. Vooralsnog is er alleen bekend dat het een 'verbeterde' versie zal worden van Samsung's eerste Android telefoon de Samsung Galaxy i7500.

Kijk morgen op GSMinfo.nl voor een nieuwe MWC-Forecast. Dan zullen we ons richten op updates van besturingssystemen en browsers. Daar zal vooral Android en Windows Mobile besproken worden.

Heb je vragen over dit artikel of misschien een aanvulling? Laat het ons weten en laat een berichtje achter!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden