Vergelijk 3.856.068 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste apps voor een last minute vakantievlucht naar de zon

Achtergrond De beste apps voor een last minute vakantievlucht naar de zon
Door ,

Op zoek naar een goedkoop vliegticket? Met deze apps weet je zeker dat je de absolute bodemprijs voor je boarding pass betaalt!

Zomer in Nederland, dat betekent regen. Nou ja, niet echt natuurlijk, het idee dat het zomerslang regent is door het jaarlijkse geklaag over kwakkelzomers zo'n beetje gemeengoed geworden in Nederland. Het wordt ook dit jaar dus weer tijd voor een last minute naar de Zuid-Europese zon. GSminfo.nl zet een paar apps op een rijtje waarmee je voordelig en gegarandeerd voor de laagste prijs binnen een mum van tijd aan de costa ligt.

Skyscanner

Skyscanner is zonder twijfel de beste app die wij kunnen aanraden als je op zoek bent naar vliegtickets. Skyscanner doorzoekt namelijk niet alleen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen maar ook die van allerlei onafhankelijke ticketaanbieders. Zo kom je gegarandeerd uit bij de laagste prijs van het moment.

De app werkt vrij simpel. JE vult in waar je naartoe wilt en wanneer en de app verzamelt alle prijzen totdat de allerlaagste gevonden is. Dat kan eventjes duren, bij ons duurde het zo'n 10 à 15 seconden voordat Skyscanner alle vliegticketprijzen bij elkaar had geharkt. De goedkoopste vlucht is er vaak eentje met een tussenstop, waardoor veel dure vakantietijd verloren gaat. Kies daarom in het menu bovenaan voor enkel directe vluchten.

Skyscanner vluchten 

Zodra je je heen- en terugvlucht hebt geselecteerd, krijg je een overzicht met daarin alle aanbieders van tickets voor de vlucht Amsterdam-Barcelona v.v. Boeken doe je uiteraard bij de goedkoopste, maar vind je de prijs toch nog wat te hoog, dan kun je de prijzen voor jouw geselecteerde vlucht de komende tijd in de gaten houden door op het icoontje met de verrekijker te klikken. Je krijgt dan vanzelf een melding zodra er nieuwe prijzen beschikbaar zijn.

Skyscanner

App name
 
Reizen

Vind de goedkoopste vluchten met Skyscanner. Vergelijk miljoenen tickets en honderden luchtvaartmaatschappijen binnen enkele seconden.

Play Store App Store

Momondo

Momondo is minder bekend dan Skyscanner, maar werkt op ongeveer dezelfde manier. Ook hier hoef je niet een specifieke luchthaven te selecteren maar kun je ook nabijgelegen luchthavens bekijken. Handig, want vanaf regionale luchthavens als Rotterdam of Eindhoven vleig je vaak voor tientallen euro's goedkoper dan vanaf Schiphol. 

Momondo

Ook kun je verschillende filters toepassen, waarmee je kunt instellen dat je bijvoorbeeld alleen directe vluchten wilt zien en bijvoorbeeld geen vluchten van bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Ook met Momondo kun je direct een vlucht boeken via de app. Je wordt doorverwezen naar de aanbieder van jouw keuze. Bijkomend voordeel is dat je met Momondo ook meteen een hotel kunt boeken voor dezelfde periode. 

Momondo

App name
 
Reizen

Een vlucht zoekmachine is nog nooit zo snel en gemakkelijk te gebruiken geweest. Met Momondo kun je miljoenen prijzen zoeken en vergelijken voor vluchten wereldwijd. Wij zijn gratis. Wij zijn onafhankelijk. En we zijn toegewijd aan prijstransparantie voor alle reizigers.

Play Store App Store

Hopper

Ook Hopper probeert de zoektocht naar goedkope vliegtickets te vergemakkelijken, maar de app heeft daar een andere tactiek voor dan Skyscanner en Momondo. In plaats van het zoeken naar de goedkoopste tickets op dit moment, analyseert Hopper dagelijks miljoenen ticketprijzen en adviseert vervolgens de gebruiker van de app wat het beste moment is om een ticket voor een bepaalde bestemming aan te schaffen.

In maandschema's zie je per dag wat de verwachte prijs van de vliegtickets wordt. Voor een vlucht van Amsterdam naar Barcelona in het hoogseizoen juli - augustus kun je volgens Hopper het beste vertrekken op 9 augustus, omdat die dag de laagste prijzen worden verwacht op basis van trends van de afgelopen jaren. De maand juli is sowieso duurder, al springen er een aantal dagen uit waarop je echt de hoofdprijs betaalt.

Hopper verwachting Hopper voorspelling

Als je weet op welke data je wilt vliegen, kun je Hopper om een advies vragen. Zo adviseert Hopper ons nog even te wachten, omdat de app verwacht dat de ticketprijzen voor onze vlucht naar Barcelona hartje zomer nog iets in prijs gaat dalen. Je kunt Hopper trouwens zo instellen dat je meteen een pushbericht ontvangt zodra de ticketprijs daalt, of zodra de prijs begint te stijgen.

Hopper

App name
 
Reizen

Bespaar tot 40% op je volgende vlucht. Hopper analyseert dagelijks miljoenen ticketprijzen, voorspelt prijsveranderingen en vertelt je wanneer je je ticket kunt kopen.

App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden