Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste goedkope telefoons voor het festivalseizoen

Achtergrond De beste goedkope telefoons voor het festivalseizoen
Door ,

Je dure high-end smartphone neem je niet graag mee naar een festival of vakantie, omdat de kans dat 'ie daar beschadigd of gejat wordt groter is dan in je dagelijkse, saaie leven. GSMinfo.nl zet daarom een aantal goedkope maar robuuste telefoons voor je op een rij die een gemiddeld festival gemakkelijk overleven.

Ha, heerlijk, zomer! Tijd voor bier, muziek, zon, zee, strand en festivals! Maar wil je die dure iPhone of Samsung wel meenemen op vakantie of naar een festival? Daarom komt GSMinfo.nl met dé lijst van de beste telefoons om mee te nemen op een festival of een vakantie. Betaalbare telefoons met een verbluffende batterijduur en die ook nog eens tegen een stootje kunnen.

Nokia 225

Het gaat wel even wennen worden, zo zonder je high-end smartphone met 4G, maar de Nokia 225 is een prima keuze als je een degelijk toestel zoekt waarmee je je familie en vrienden op de hoogte kunt houden vanaf je Zuid-Europese vakantieadres of via een live-verslag jaloers maakt van al die toffe bands op Lowlands, Sziget of welk festival dan ook.

WiFi zit er niet op, maar de Nokia 225 ondersteunt wel GPRS-netwerken. WhatsAppen is dus gewoon mogelijk via je mobiele data, maar verwacht niet dat je de foto's die je vrienden meesturen snel kunt downloaden. Voor de prijs van het toestel hoef je het in ieder geval niet te laten en je kunt ook nog eens kiezen voor een zwarte, witte, gele, groene of rode uitvoering.

Samsung E1200

Heb je zoiets van: laat al dat sociaal gedoe met m'n vrienden thuis maar achterwege, ik ga wel socializen met al deze mooie mensen op dit mooie feestje. Nou, dan komt de Samsung E1200 wel van pas. Echt een toestel om alleen maar bereikbaar te zijn op je vakantieadres of in je festivaltentje.

Voor de prijs van 4 biertjes die je voor de Samsung E1200 neer moet tellen hoef je het echt niet te laten. En mocht je nou het thuisfront onverhoopt toch iets willen laten weten, dan kan dat. Alleen niet via internet, want de E1200 is nog een echte old school bel-en-sms-telefoon. Vooruit: er zit ook nog een rekenmachine op.

Nokia Asha 210

De Nokia Asha 210 is van alle basisgemakken voorzien. Je kunt internetten via GPRS en WiFi, hij heeft een camera van 2 megapixel en een fysiek toetsenbord. Ook wel weer eens leuk na jaren van touchscreen keyboards. En, nu komt het, de Asha 210 heeft een unique selling point. Iets dat hem anders maakt dan alle andere oudere telefoons uit dit segment.

Drumroffel! Een heuse fysieke WhatsApp-knop! Je hoeft niet te scrollen door allerlei menu's zoals je bij de gemiddelde oudere telefoon wel vaak moet doen, maar een druk op de knop met het bekende WhatsApp-logo en het programmaatje start op. Reuzehandig. Wat trouwens ook handig is: De Nokia Asha 210 heeft een standby-batterijduur van 46 dagen. En nee, dit is geen tikfout, echt 46 dagen. Probeer dat nog maar es te halen met je iPhone 6.

Nokia Asha 210

LG L40

Kun je echt niet meer zonder de gemakken van een smartphone, dan is de LG L40 misschien wel een goede budgetkeus om mee te nemen naar een festival of op vakantie. De LG L40 heeft een scherm van 3,5 inch, even groot als het scherm van een iPhone 4S. Verder is de LG L40 uitgevoerd met een 3 megapixel camera aan de achterkant en heb je verder alles wat je van een smartphone mag verwachten voor een prijs ruim onder de 100 euro.

Microsoft Lumia 435

Een smartphone uit 2015 voor onder de 100 euro? Dat moet zeker een grapje zijn. Nou, nee. Microsoft presenteerde begin dit jaar de Lumia 435, een toestel met een adviesprijs van 80 euro. Daarvoor krijg je uiteraard niet de features en het design van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 Edge, maar een gewoon goede basic smartphone.

Zo beschikt de Lumia 435 over een 4 inch touchscreen en heeft 'ie een werkgeheugen van 1GB. Zijn ingebouwde geheugen van 8GB is uitbreidbaar met een microSD-kaartje en met de 2 megapixel camera aan de achterkant en een selfiecamera voorop maak je redelijke foto's. En dankzij zijn robuuste design kan 'ie ook tegen een stootje. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden