Vergelijk 2.518.953 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De vier beste alternatieven voor Apple Music

Achtergrond De vier beste alternatieven voor Apple Music
Door ,

Apple Music is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland, maar alleen voor mensen met een iPhone of iPad. Geen zin in de nieuwe dienst van Apple, of is de app nog niet beschikbaar voor jouw smartphone? GSMinfo.nl zet een aantal alternatieven voor Apple Music op een rijtje.

Vanmiddag lanceert Apple Music, de nieuwe streamingdienst van Apple. De app zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen met een iPhone, en is onderdeel van de iOS 8.4 update die vanaf vandaag uitgerold wordt. Bepaalde playlists en het Beats 1 radiostation zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Onbeperkt streamen van bijna de complete iTunes bibliotheek kan voor 10 euro per maand, maar is de eerste drie maanden gratis.

Hoewel Apple Music voorlopig alleen voor iOS beschikbaar is, volgt er later dit jaar ook een versie voor Android. Die laat echter nog wel een paar maanden op zich wachten, en bovendien kun je voorlopig ook wel fluiten naar een Windows Phone-versie. Gelukkig is de markt voor streaming muziek flink competitief, en zijn er meer dan genoeg alternatieven voor Apple Music te vinden. Heb jij nog geen toegang tot Apple Music, of wacht je nog even af of het wel de app voor jou is? Check dan voorlopig even deze alternatieven.

Spotify

Het bekendste alternatief is natuurlijk Spotify, de streamingdienst uit Zweden die al enige tijd behoorlijk populair is. Spotify laat je voor een tientje onbeperkt naar al je favoriete muziek luisteren. Met deze dienst heb je de mogelijkheid om waar je ook bent on-en offline naar radiozenders, afspeellijsten en bekende nummers te luisteren.

Spotify was niet de eerste met onbeperkte muziek voor een laag maandbedrag, maar doet het wel beter dan vrijwel alle concurrenten. Het aanbod is zeer breed, apps zijn beschikbaar voor zowat elk platformen, en nieuwe features worden regelmatig toegevoegd. Zo zal Spotify in de loop van dit jaar ook video's en podcasts toevoegen aan zijn aanbod. Daarnaast komen er speciale playlists om je te helpen met het trainen voor hardlopen.

Spotify biedt bovendien een gratis versie, waarmee je ook onbeperkt kunt streamen. De functionaliteit in apps is dan wel beperkt, en je krijgt reclame tussen de muziek door te horen. Voor 10 euro per maand krijg je de volledige versie voor je kiezen, zonder reclame.

Spotify

App name
 
Audio en video

Met Spotify kun je overal waar je bent maar je favoriete muziek luisteren op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit de gratis dienst of een abonnement. 

Play Store App Store

Deezer Music

Deezer Music is een web-based streaming muziekdienst. Het bevat 35 miljoen tracks en zo'n beetje alle grote platenmaatschappijen ter wereld werken samen met dit van oorsprong Franse bedrijf. De dienst werd opgericht in de zomer van 2007 en heeft inmiddels 16 miljoen actieve gebruikers, waarvan 6 miljoen betalende klanten. Deezer biedt klanten drie verschillende versies van hun dienst.

Zo is er een gratis versie waarbij je ongelimiteerd muziek kunt beluisteren, maar wel genoegen moet nemen met dat je favoriete plaatjes worden onderbroken door reclames en advertenties. Ook zijn niet alle functionaliteiten van de app beschikbaar in de gratis versie. Het goedkoopste betaalde abonnement kost je een tientje per maand: de app wordt dan reclamevrij en je kunt  muziek via je telefoon streamen naar je chromecast of je smart TV.

De geluidskwaliteit in de betaalde versie van Deezer is beter dan in de gratis versie en al je tracks zijn ook offline te beluisteren. De Deezer app geeft je dus verschillende mogelijkheden om met je muziek in de weer te gaan. Muziek downloaden en offline luisteren is geen probleem. Ook kun je van een groot aantal nummers de teksten realtime meelezen zodat je keihard mee kunt zingen met de nieuwste tracks van Beyonce. 

Deezer Music

App name
 
Audio en video

Deezer laat je luisteren naar je muziek waar en wanneer je dat wilt. Ontek meer dan 35 miljoen nummers op je computer, tablet of mobiel.

Play Store App Store

Soundcloud

Ook Soundcloud is een app waarmee je moeiteloos muziek kunt streamen. Alleen wijkt deze app wel wat af van andere muziek streaming apps als Spotify en Deezer. Soundcloud is in feite een online platform waarop artiesten en producenten hun nieuwe tracks en nummers kunnen delen en promoten onder een grote groep gebruikers. En dat is duidelijk zeer effectief: de app, die het levenslicht zag in Zweden, weet inmiddels maandelijks 175 miljoen gebruikers te bereiken. 

Het grote voordeel aan Soundcloud is dat iedereen er muziek naar kan uploaden, dus niet alleen reeds gevestigde namen in het vak of alleen grote platenmaatschappijen. Nee, als jijzelf op je zolderkamertje een te gekke dance track in elkaar hebt geflanst dan kun jij ook je audiofile uploaden naar Soundcloud in de hoop dat het je grote doorbraak in de muziekscene gaat worden.  

Soundcloud valt meteen op door zijn gebruiksvriendelijke app. Je kunt heel gemakkelijk aangeven of je een track of een heel album bij je favorieten wilt zetten en via social media kun je je muziek delen met je vrienden en kun je ook hun playlists bekijken. Nadeel van Soundcloud is dat lang niet alle bands en artiesten van dit moment in de database te vinden zijn. Uiteraard vind je genoeg grote namen, maar Soundcloud blijft toch meer een platform waarop nieuwe muziek van (onbekende) artiesten gratis kan worden gereleased. 

Soundcloud

App name
 
Audio en video

Luister naar muziek en creeër en upload je eigen tracks met Soundcloud. Word ontdekt in de wereld van platenmaatschappijen- en labels.

Play Store App Store

Google Play Music

Muziekliefhebbers die streaming apps gebruiken als Apple Music hebben vaak zelf ook nog een grote (offline) muziekcollectie, in de vorm van mp3'tjes of van die zilveren, glimmende schijfjes die cd's heten. Om de echte muziekliefhebber het beste van beide werelden te bieden, komt Google met Google Play Music. Dit is een streaming muziekdienst warmee je je eigen tracks en audio cd's in de cloud kunt zetten, zodat je je ze altijd en overal kunt beluisteren.

Google Play Music werkt eigenlijk heel simpel. Je uploadt je muziek naar je Google Play Music account waarna je altijd en overal je muziek kunt beluisteren vanuit de cloud, tot een aantal van 50.000 tracks. In een paar klikken heb je je iTunes bibliotheek gesynchroniseerd met je Google Play Music account en kun je altijd en overal bij je eigen muziek. Voor tien euro per maand krijg je bovendien toegang tot het onbeperkt streamen van miljoenen tracks. Je hebt vrije keuze in de muziek die je beluistert, maar Google zou Google niet zijn als slimme algritmes niet allerlei playlists voor je samenstellen op basis van je favoriete nummers.

Google Play Music

App name
 
Audio en video

Google's eigen muziekstreamingdienst met miljoenen nummers. Inclusief radio-feature voor niet-betalende gebruikers

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden