Vergelijk 2.424.320 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tips: Je privacy instellingen voor Whatsapp aanpassen

Achtergrond Tips: Je privacy instellingen voor Whatsapp aanpassen
Door ,

Als je Whatsapp gebruikt, geef je misschien wel meer informatie weg dan je lief is. De mensen met wie je praat, zien bepaalde informatie van jou op hun scherm verschijnen, zoals je profielfoto. Whatsapp zelf heeft toegang tot nog veel meer informatie.

Gebruikers van Whatsapp kunnen bijvoorbeeld ook zien wanneer en hoeveel je online bent, en met wie je praat. Whatsapp kan voor elke gebruiker zien wat er aan de instellingen van de dienst gewijzigd wordt. En dat voor miljoenen Nederlanders. Je kunt je voorstellen dat Whatsapp intussen een grote hoeveelheid gebruikersdata in handen heeft die voor meerdere doeleinden, waaronder marketing of wetenschappelijk onderzoek, te gebruiken zijn. Er is dus reden genoeg om ervoor te zorgen dat je de app kunt gebruiken met net wat meer privacy.  

Gelukkig geeft Whatsapp je die mogelijkheid wel, enigzins. Als je in de app naar "instellingen gaat", doorklikt op "account" en "privacy "selecteert, geeft Whatsapp je een aantal opties (zie ook de afbeelding). Zo kun je bepalen wie je "laatst gezien", profielfoto en status kunnen zien. Daarnaast kun je mensen van wie je genoeg hebt, blokkeren en de blauwe vinkjes verwijderen door "leesbewijzen" uit te zetten. Zo scherm je je profiel beter af voor ongenode gasten.

whatsapp whatsapp

Je profiel afschermen voor Whatsapp is bijna onmogelijk. Na een hoop kritiek op de veiligheid en privacy zijn er wel verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn alle berichten die je via de dienst verstuurt nu versleuteld. Alleen zender en ontvanger kunnen de inhoud zien: zelfs Whatsapp zelf heeft hier geen inzicht in, zo meldt het bedrijf. Toch lijkt het erop dat we voorlopig moeten accepteren dat, met het gebruik van Whatsapp, een hoop privacy verloren gaat. Gelukkig zijn er ook nog genoeg WhatsApp alternatieven beschikbaar.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden