Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tips: iPhone met kapotte home button gebruiken dankzij Assistive Touch

Achtergrond Tips: iPhone met kapotte home button gebruiken dankzij Assistive Touch
Door ,

Een iPhone is uitgerust met vele handige functies om je leven makkelijker te maken. Een functie die Apple aan haar smartphones toevoegt, zo heb je misschien al wel ontdekt, is Assistive Touch. Maar wat voegt het toe en hoe kun je het gebruiken?

Assistive Touch is een handigheidje op je iPhone dat de home-, lock- en volumeknoppen vervangt door op het scherm zelf een button te plaatsen. Als je deze button selecteert, verschijnt er een klein menu waarmee je het scherm kunt vergrendelen, het volume aan kunt passen en ook weer terug naar het beginscherm kunt gaan. Assistive Touch vervangt de knoppen aan de buitenzijde van je iPhone om de functionaliteiten van je smartphone te behouden, maar je hebt dus ook permanent een witte cirkel in een hoekje van je scherm staan. De feature is oorspronkelijk bedoeld voor mensen met beperkte motoriek of slechtziendheid, maar blijkt onvoorziene voordelen te hebben voor een andere groep gebruikers.

In China is het gebruik van Assistive Touch de laatste tijd een heuse trend onder iPhone-gebruikers, zo schrijft Business Insider. Het apparaat is behoorlijk prijzig en Chinezen zijn erg zuinig op hun telefoon sinds er geruchten de ronde deden dat de homeknop van de iPhone erg snel kapot gaat. Ze gebruiken hun homeknop liever niet dan dat 'ie misschien kapot gaat, waarna een dure reparatie nodig is. 

In Europa zijn we iets minder voorzichtig met onze iPhone. Nederlanders lijken zich toch wat minder zorgen te maken over een kapotte Home-knop en daarom zul je minder snel mensen tegenkomen die Assistive Touch gebruiken. Maar mocht je scherm gebroken zijn of is je  je home- of lock-button het echt kapot, dan levert Assistive Touch je nog behoorlijk veel voordeel op. Voor de duizenden Nederlanders met een kapotte iPhone kan dat wel zo handig zijn.

Hoe gebruik je het?

Mocht je Assistive Touch willen gebruiken, dan is het instellen ervan niet heel moeilijk. We geven je hier een kort stappenplan hoe je Assistive Touch op je iPhone kunt instellen en gebruiken. De feature werkt eigenlijk op alle modellen van Apple's populaire smartphone, of je nu de iPhone 6, een iPhone 5C of zelfs nog een iPhone 4S gebruikt.

Assistive Touch kun je vinden bij je Instellingen. Daar kies je voor Algemeen en vervolgens ga je naar Toegankelijkheid (zie ook de afbeeldingen). Als je helemaal naar onderen scrollt in dit menu vind je daar de tab Assistive Touch. Die kun je aan- en uitzetten door het schuifje heen en weer te bewegen. Je zult zien dat, wanneer je het schuifje aanzet, er opeens een wit bolletje op je scherm verschijnt. Dit bolletje kun je vervolgens over het hele scherm verschuiven zodat 'ie niet te veel in de weg staat. 

 assistive touch assistive touch

Vervolgens kun je je iPhone, als je op het bolletje van Assistive Touch drukt, allerlei acties uit laten voeren. Zo kun je het berichtencentrum en bedieningspaneel erbij halen, Siri oproepen en apparaatbeheer openen. Die laatste geeft je de mogelijkheid om het scherm te vergrendelen, te roteren, het geluid aan of uit te zetten en het volume aan te passen. Onder het kopje "Meer" vind je nog een aantal opties. Je knoppen aan de buitenkant van je iPhone heb je zo dus helemaal niet meer nodig. 

assistive touch assistive touch

Daarnaast geeft Assistive Touch je ook nog de mogelijkheid om een aantal favoriete acties in te stellen. Je kunt je toestel een gebaar leren om het bedienen van je iPhone nog makkelijker te maken. Een voorbeeld hiervan is dat je instelt dat je iPhone automatisch naar beneden scrollt op een webpagina als je op je scherm tikt. Ook zonder kapotte homeknop heeft Assistive Touch dus nog zo zijn voordelen.

Apple iPhone 6S beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 17,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 19,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 22,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 6S aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden