Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tip: FaceTime op je iPhone gebruiken

Achtergrond Tip: FaceTime op je iPhone gebruiken
Door ,

Iedereen wordt steeds mobieler. De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je wilt op de hoogte blijven en contact houden met familie en vrienden. Hoe doe je dat?

 Dat doe je met FaceTime: een mooi alternatief voor diensten als WhatsApp en Skype. Ongetwijfeld heb je al eens van FaceTime gehoord: het is de geïntegreerde videodienst van Apple die je de mogelijkheid geeft om makkelijk en snel contact te onderhouden met andere Apple-gebruikers.

FaceTime is er nog niet zo lang. Voormalige CEO van Apple, Steve Jobs, introduceerde het in 2010, tegelijk met de iPhone 4. Voor het gebruiken van de naam FaceTime kwam er zelfs een heuse rechtzaak aan bod: het bedrijf FaceTime Communications deed afstand van de naam en ging over in een ander bedrijf. Zoals wel vaker won Apple.

Vereisten

Je kunt FaceTime gebruiken op je iPhone, iPad of op je iMac of Macbook. Enige vereiste is een front-camera op je iPhone en minstens iOS-versie 4.0. Voor je Mac heb je minstens versie 10.6.6 nodig (en natuurlijk een webcam). iPhone-gebruikers kunnen ook videobellen en audiogesprekken voeren met Macbook-gebruikers. De dienst werkt namelijk over alle apparaten die Apple aanbiedt.

Het programma is (nog) niet compatibel met apparaten van andere fabrikanten, al gaf Steve Jobs bij de introductie van het programma wel aan er een open standard  van te willen maken. Dit is tot op heden helaas nog steeds niet gebeurd. Dus mocht je geen Apple-apparaat bezitten, dan ben je aangewezen op een aantal alternatieven. Die bespreken we later in dit artikel.

FaceTime instellen

Als je voor het eerst je iPhone, iPad of Mac in gebruik neemt, wordt FaceTime automatisch geactiveerd. Als het goed is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je het op de volgende manier zelf doen (zie ook de afbeeldingen): 

1) Ga naar 'Instellingen' op je iPhone. Scroll een stukje naar onder.
2) Tik op 'FaceTime'. 
3) Zet de 'FaceTime'-schakelaar aan.
4) Ga naar de 'FaceTime' app om je eerste gesprek te voeren.

FaceTime instellen

FaceTime uitschakelen of toegang beperken

Het uitschakelen van FaceTime is net zo makkelijk als het inschakelen. Als je genoeg hebt van FaceTime, ga dan weer naar je 'Instellingen' op je iPhone. Tik op 'FaceTime' en zet de schakelaar uit. Mocht je de toegang tot FaceTime willen beperken, dan kan dat ook. Hiervoor volg je de volgende stappen (zie ook de afbeeldingen):

1) Ga naar 'Instellingen'. 
2) Tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Beperkingen'.
3) Tik op 'Schakel beperkingen in'. 
4) Voer nu je toegangscode in. 
5) Zet de schakelaar bij 'FaceTime' uit. 

FaceTime uitschakelen

Alternatieven

Zoals al eerder genoemd in dit artikel zijn er ook enkele alternatieven voor FaceTime te vinden. Voor als jij en je vriend geen Apple-product hebben of je toch liever van een andere app gebruik maakt. Het voordeel van deze apps is dat ze op alle besturingssystemen (iOS, Android en Windows Phone) werken. Je hebt in videogesprek-land de volgende opties: 

Skype

Skype is de meest bekende videodienst en werd geïntroduceerd door Microsoft in 2003. Het is gratis verkrijgbaar en werkt op alle bekende besturingssystemen. Skype wordt over het algemeen gezien als de meest betrouwbare en stabiele dienst die er is en heeft een goede reputatie. Bovendien kun je, als je Skype 'krediet' koopt, ook bellen met vaste telefoonnummers wereldwijd. Alleen de alarmnummers schijnen op sommige plekken niet altijd te werken. 

Google Hangouts

De naam zegt het al: deze videodienst is van Google. Hij intergreert met al je Google-diensten en synchroniseert bijvoorbeeld ook automatisch met je contacten. Voor fervente Google gebruikers is Hangouts een enorm handige dienst. Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om je videogesprek live uit te zenden via YouTube en Google+, zodat anderen mee kunnen kijken. 

Google Hangouts WhatsApp

ooVoo

Minder bekend, maar bijna hetzelfde als Skype, is ooVoo. De online video- en messaging-dienst werd geïntroduceerd in 2007. Je kunt er hetzelfde mee als met Skype en het is ook op alle besturingssystemen beschikbaar. Daarnaast verschijnt het binnenkort waarschijnlijk zelfs op de Playstation 4. Dan kun je dus zelfs gamend videobellen.

LINE

Sommige gebruikers zweren bij LINE. Deze app komt oorspronkelijk uit Japan en heeft intussen wereldwijd al miljoenen gebruikers. Het is in Japan zelf het meest populaire social network en geeft gebruikers een timeline zoals op Facebook en mogelijkheden tot het creëren van een profiel. Het nadeel is wel dat je het alleen op mobiele apparaten kunt gebruiken. 

WhatsApp

Eerder deze week werd WhatsApp geüpdatet. Een belangrijke nieuwe feature die toegevoegd werd, was het voeren van een audiogesprek. Als je de update installeert, kun je met al je contacten over een internetverbinding een telefoongesprek voeren. Weliswaar zonder beeld en er zit een redelijke vertraging in. Maar als je even weg wil van de troep die in je groepsapps staat, is het bellen met  WhatsApp een prettig alternatief.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden