Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tips: Hoe ontkoppel ik iMessage van mijn iPhone?

Door ,

Kan je geen sms'jes meer ontvangen? Had je vroeger een iPhone? Dan ligt het misschien aan iMessage. We leggen stap voor stap uit wat de oplossing is voor dit vervelende probleem.

De iMessage-dienst van Apple werkt heel simpel en snel. De dienst koppelt iPhones aan elkaar op eenzelfde manier als WhatsApp, op basis van je telefoonnummer dus. De problemen beginnen echter pas op het moment dat je van een iPhone overstapt naar een toestel dat niet van Apple is.

Als je vantevoren iMessage niet hebt ontkoppeld, komen de sms-berichtjes die normaliter via iMessage lopen niet meer binnen op je nieuwe telefoon. Het is daarom handig om voordat je je iPhone de deur uit doet iMessage te ontkoppelen. Op die manier kan je dan nog wel sms'jes krijgen van je vrienden die nog wel een iPhone hebben.

iMessage ontkoppelen

Dat ontkoppelen is overigens vrij eenvoudig, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Daarom leggen we de twee manieren kort voor je uit, zodat je dit binnen een mum van tijd hebt geregeld.

1. Als je je iPhone nog hebt

Dit is eigenlijk de meest simpele manier. Zorg dat je sim-kaart in je iPhone zit. Ga vervolgens naar Instellingen. Scroll naar beneden en druk op Berichten. Schakel daar iMessage uit, en voilá. Als je nu je sim-kaart in je nieuwe telefoon doet zal je ook daar voortaan je sms-berichten ontvangen van je vrienden met een iPhone.

iMessage  iMessage

2. Als je je iPhone niet meer hebt

Is je iPhone 6 Plus de plomp in gegaan, gestolen, doorverkocht of is er een olifant op gaan zitten? Dan wordt het lastig bovenstaande oplossing te gebruiken. Gelukkig heeft Apple ook in die gevallen een oplossing.

Het is namelijk prima mogelijk om iMessage te ontkoppelen, zolang je maar wel je sim-kaart nog hebt. Ga naar deze website van Apple en voer daar je telefoonnummer in. Je krijgt vervolgens een bevestigingscode toegestuurd die je op diezelfde website kan invullen. Apple lost vervolgens de rest op, en jij kunt weer sms'jes van je vrienden ontvangen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden