Vergelijk 2.686.466 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Een gewoon abonnement of SIM only: de voor- en nadelen

Door , - 5 reacties

Tegenwoordig raak je gemakkelijk verdwaald in de grote hoeveelheid abonnementen. Vaak lijken ze op elkaar, maar bieden ze allemaal weer net iets anders. Toch kunnen we een grof onderscheid maken tussen twee soorten abonnementen: de standaard abonnementen met telefoon en de SIM-only's. GSMinfo.nl zet voor jou de voor- en nadelen van beiden op een rijtje.

Een gewoon abonnement

Wanneer je een standaard abonnement afsluit, krijg je daar een mobieltje bij. Erg handig als je een nieuw toestel wilt, maar niet de meest voordelig keuze. Onthoud namelijk dat je de telefoon uiteindelijk toch zelf betaalt. De prijs van de telefoon is doorberekend in de prijs van het abonnement.

Binnen de bundel zijn de tarieven van een normaal abonnementen redelijk voordelig: meestal betaal je tussen de 10 en 15 cent per minuut. Ga je echter over je bundel heen, dan lopen de tarieven flink op. Zo kost bellen binnen de bundel met een Telfort 300-abonnement 10 cent per minuut, buiten de bundel is dit 25 cent. Wij raden dan ook aan om van te voren goed na te gaan hoeveel je ongeveer belt en je abonnement hierop af te stemmen.

Daarnaast hebben we nog de kwestie van het tweejarig en eenjarig abonnement. Providers proberen meestal een tweejarig abonnement inclusief gratis telefoon aan je te verkopen. Vaak vind je echter hetzelfde mobieltje gratis bij een eenjarig abonnement. Let hier dus goed op.Kijk hier voor een overzicht van alle GSM abonnementen met toestel

Een SIM only abonnement

Heb je nog een prima telefoon, dan is een SIM-only abonnement een aanrader. Bij een SIM-only abonnement zijn de tarieven een stuk voordeliger omdat je er geen (gratis) GSM bij krijgt. Zo betaal je binnen de bundel meestal maar 3 tot 7 cent per minuut. Ook hier is het echter van belang om na te gaan hoeveel je belt alvorens je bestelt, aangezien ook hier de tarieven buiten de bundel aanmerkelijk duurder zijn.

Een ander voordeel van SIM-only abonnementen is dat deze meestal maar een jaar lopen. Hierna heb je de keuze om je abonnement stop te zetten of te verlengen.

Let echter op: voor een SIM-only abonnement moet je telefoon simlock-vrij zijn. Om te weten of je toestel simlock-vrij is, kun je bijvoorbeeld een simkaartje van een andere provider in de telefoon stoppen. Op GSMinfo.nl kun je meer informatie vinden over de simlock

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden