Vergelijk 2.713.827 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Samsung Galaxy S6 Edge

Door ,

Samsung had naast de Galaxy S6 vandaag nog een extra verrassing in petto. Het bedrijf onthulde ook de Galaxy S6 Edge. Grotendeels dezelfde smartphone, maar dan met een scherm dat aan twee kanten gebogen is. Ook deze unieke Android-smartphone hebben we vast kort kunnen uitproberen.

Eind vorig jaar bracht Samsung de Galaxy Note Edge uit, een unieke variant op de Galaxy Note 4. Beide toestellen hadden grotendeels dezelfde hardware, maar de Note Edge gebruikte Samsung's unieke beeldschermtechnologie en had een scherm dat doorliep in een van de randen. Dit voorjaar herhaalt Samsung het 'truucje' met de S6 Edge. Maar Samsung gaat een stapje verder: dit keer loopt het scherm door in beide randen. 

Samsung Galaxy S6 Edge

Toestelvullend beeld

Op papier is het misschien niet zo spannend, een design identiek aan de Galaxy S6 maar dan met een iets breder scherm. In de praktijk pakt het echter bijzonder mooi uit. Het scherm op de Galaxy S6 Edge is daardoor haast 'toestelvullend': je wordt nog minder afgeleid door de randen en je ogen worden volledig getrokken naar het scherm en wat daarop te zien is. En dat is een prachtig scherm: net als op de Galaxy S6 zit er een helder en kleurrijk AMOLED-beeld op met haarscherpe QHD-resolutie.

Wat helpt bij de aantrekkelijkheid van het design is de geringe dikte van het toestel. De Galaxy S6 Edge is 7,1 millimeter dik, ietsje dikker dan de 6,9 millimeter van het gewone model. Het is echter een stuk dunner dan de Note Edge was, waardoor de S6 Edge nog beter overkomt als stijlicoon. De Galaxy S6 Edge is niet alleen opvallend, maar bovenal ontzettend aantrekkelijk.

Samsung Galaxy S6 Edge

Praktische voordelen?

Dat komt goed uit, want het praktisch nut van de S6 Edge is nog wat beperkt. De meeste apps lopen door in de rand, en Samsung heeft een paar features ingebouwd die er gebruik van maken. Zo kun je over de rechter zijkant swipen om je vijf favoriete contacten in beeld te krijgen. Ook kunnen sommige notificaties in de 'Edge' getoond worden, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film.

Zoals gezegd: leuk, maar zeker niet waarvoor je de S6 Edge zou moeten kopen. Deels komt dat omdat de S6 Edge een wat kleinere rand heeft op de Note Edge. Op de Note was deze nog breed genoeg om kleine games zoals Memory op te spelen, nu is het toestel daar te dun voor. Een groot gemis is dat niet: het waren meer gimmicks dan daadwerkelijk nuttige toevoegingen. Niet dat de nieuwe features zo veel beter zijn, though.

Samsung Galaxy S6 Edge

Dure maar hoogst aantrekkelijke niche

Helaas betekent het unieke scherm ook een uniek hoge prijs. Voor de 32 GB-versie van de Galaxy S6 Edge betaal je 849 euro, de 128 GB-variant kost een gigantische 1049 euro. Dat is voor vrijwel iedereen waarschijnlijk een absurd hoge prijs voor een smartphone. De S6 Edge is en blijft een nichetoestel, maar wát voor niche. 

Past het binnen je budget en zoek je een smartphone waarmee je kunt opvallend, dan heb je met deze S6 Edge een winnaar in handen. Voor wij plebs met een kleinere portemonnee zal de 'gewone Galaxy S6' waarschijnlijk ook voldoen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden