Vergelijk 2.563.530 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De verwachte telefoons van 2010!

Door ,

Het is het einde van het jaar en dat betekent dat er lijstjes worden gemaakt. GSMinfo.nl kijkt nu een keer niet terug in de tijd, maar kijkt naar wat komen gaat: De verwachte telefoons voor de eerste drie maanden van het nieuwe jaar!

De verwachte telefoons van 2010!Het geruchtencircuit is meestal een goede bron voor een kijkje in de toekomst. De producenten hebben al meerdere malen hun ambities voor 2010 laten lekken. Sommige telefoons zijn zelfs al officieel aangekondigd. Het nieuwe jaar belooft dan ook een interessant jaar te worden op het gebied van mobiele telefonie. Het zou het jaar moeten worden van BlackBerry en ook zijn er geruchten over een nieuwe Apple iPhone. We blikken alvast vooruit naar de eerste drie maanden van 2010 en kijken per fabrikant wat ons te wachten staat.

Nokia

Nokia X6Nokia zal naar alle waarschijnlijk in het begin van 2010 vooral veel budgettelefoons uit gaan brengen. Te denken valt aan de Nokia 2220 Slide en Nokia 1280. Het aanbod van goedkope en degelijke toestellen zal daarmee nog verder worden uitgebreid. Daarnaast is de Nokia X6 is momenteel al te pre-orderen en zal dus haar acte de presence geven in de beginmaanden van het nieuwe jaar. Vreemd was wel dat hij al in november verkrijbaar zou moeten zijn, maar nog nergens te koop was. Toch moet deze multimediatelefoons het samen met de X3 helemaal gaan maken met haar 3G connectiviteit, WiFi, 3,2" touchscreen en GPS. Tot slot zullen de muziekliefhebber op hun wenken bediend worden met de stijlvolle 5330 XpressMusic.

SamsungSamsung Lindy M5650

Het mobieltje waar momenteel veel aandacht naar uit gaat is de Samsung Lindy M5650. Deze telefoon is de eerste uit de Corby-serie die 3G connectiviteit en WiFi heeft. Toch zal de prijs in verhouding tot zijn specs niet exorbitant hoog zijn. Waarschijnlijk gaat hij verkocht worden tegen een prijs van rond de €200. Naast de Lindy is ook de verwachting dat de Omnia Pro B7320 het levenslicht in Nederland gaat zien. Hij is namelijk al te pre-orderen. Deze nieuwe Pro heeft onder andere een volledig QWERTY-toetsenbord, 3G, WiFi en GPS. De vraag is of ook de Samsung Memoir dan eindelijk in Nederland uit zal komen. Hij was al in februari aangekondigd, maar de VS kreeg de primeur. Het wordt volgens ons dan ook tijd dat deze 8MP-cameratelefoon in Nederland in de schappen komt te liggen. 

LG

LG GW620LG is hard bezig het marktaandeel van Nokia en Samsung te verminderen. In 2009 hebben ze daarin al grote stappen gezet. De producent kondigde al aan deze kloof in het nieuwe jaar verder te willen dichten. Zo verklaarde men dat in het eerste half jaar 30 nieuwe toestellen gelanceerd gaan worden, waarvan 9 een touchscreen hebben en meer dan de helft 3G connectiviteit heeft. De LG GW620 is een telefoon die in januari verkrijgbaar zal worden en die zowel over een touchscreen als 3G connectiviteit beschikt. Een interessant mobieltje dus. Een verwachte telefoon voor een zachter prijsje is de KM555E. Deze touchscreen heeft weliswaar geen 3G, maar wel WiFi. Ook is de 5MP camera bijzonder.
De afgelopen maand kwam het bericht binnen van de LG Lollipop. Dit is een clamshell met 3G en een 3MP camera. Het is vooral een kleurig toestel dat waarschijnlijk haar populariteit zal genieten onder jongeren.

HTCGoogle Nexus One

Laatst lekte er een roadmap van HTC met daarin een overzicht van de verwachte toestellen voor het eerste half jaar van 2010. We concentreren ons op de eerste drie maanden en dus noemen we hier alleen de HTC Legend. Dit zou een Android-mobieltje moeten worden. Qua design heeft hij - door zijn opvallende knik - erg veel weg van de HTC Hero. HTC verklaarde al eerder dat er in februari een opvolger van deze populaire telefoon zal worden gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Of dat dit de Legend gaat worden is de vraag.
Dan misschien wel de meest besproken telefoon van dit moment: De Google Nexus One. Hoewel dit officieel een mobieltje van Google is, wordt hij geproduceerd door HTC en scharen we hem dus onder deze kop. De Nexus One zou - zoals zovelen - de iPhonekiller moeten worden. Eerst zien, dan geloven, maar dat het een bijzonder mobieltje wordt staat vast (onder andere 3G, 5MP camera, 3,7" AMOLED touchscreen). Naar verwachting zal de Nexus One in januari op de markt verschijnen.

BlackBerry

BlackBerry EssexMaar liefst 16 nieuwe BlackBerries heeft RIM beloofd voor het nieuwe jaar. Toch is er maar over een tweetal Europese toestellen iets bekend. De eerste daarvan is de BlackBerry Essex. De Essex moet onder andere WiFi aan boord hebben evenals een volledig QWERTY-toetsenbord. Ook is een optische trackpad aanwezig.
Naast dit model komt er waarschijnlijk ook een opvolger voor de BlackBerry Pearl 8120. Deze zou de naam BlackBerry Striker 9100 moeten krijgen. Ten opzichte van de Pearl moet dit mobieltje een dunnere en klassiekere uitstraling krijgen en wordt 3G connectiviteit samen met een trackpad toegevoegd. Er is nog een mogelijkheid dat de Striker 9100 een clamshell gaat worden.

Sony Ericsson

Sony Ericsson moet het in de beginmaanden voornamelijk hebben van zijn XperiaSony Ericsson Xperia X10-series. De Xperia X2 is al te pre-orderen. Met zijn 8,1MP camera krijg je haarscherpe foto's die je vervolgens via het internet met behulp van 3G of WiFi razendsnel kunt rondsturen. De Xperia X10 wordt verwacht in februari en is het eerste Android-mobieltje van de fabrikant. De Xperia X10 moet het vlaggenschip gaan worden voor Sony Ericsson. Met onder andere een 8MP camera, 1GB intern geheugen (uit te breiden tot 8GB met MicroSD kaart) en een 1GHz Snapdragon Qualcomm processor moet dit een waar multimediamonster worden.
Tot slot staat er een bijzonder mobieltje in de wacht in de vorm van de Xperia Pureness. Qua specs is hij vrij eenvoudig, maar het transparante display maakt van de Pureness een echte wannahave.

Overige toestellen

Palm PreNaast de grote producenten zullen er ook een aantal kleinere fabrikanten met nieuwe toestellen op de markt komen. Zo is de Palm Pre al een hele tijd geleden aangekondigd, maar in januari wordt hij dan echt te koop aangeboden. In de VS ontstond er een ware hype rondom de Pre. Kijken of dat in Nederland ook gebeurt. Daarnaast is de Toshiba TG01 een interessant mobieltje. Deze mag in het rijtje gezet worden van iPhone-opponenten. Vooral het grote touchscreen (4,1 inch) valt op, maar ook WiFi, GPS en 3G zijn aanwezig. Tot slot zal in februari ook de Acer Liquid worden gelanceerd. Qua specs is hij vergelijkbaar met de TG01, maar het design is wat moderner.

Zoals je ziet is het aanbod van mobiele telefoons in 2010 weer breed en biedt het de klant verschillende alternatieven. We zijn benieuwd wat de hit van 2010 gaat worden. Heb jij daar al ideeën over? Of vind je dat we een belangrijke telefoon vergeten zijn? Laat het ons weten en laat een berichtje achter.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden