Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

How to: Data overzetten van je iPhone naar je nieuwe smartphone

Achtergrond How to: Data overzetten van je iPhone naar je nieuwe smartphone
Door , - 3 reacties

Heb je een nieuwe telefoon gekocht en wil je je data overzetten van je iPhone naar je nieuwe iPhone, Android-toestel of Windows Phone telefoon? Dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt! GSMinfo.nl zet de gemakkelijkste manieren voor je op een rij.

Ha, fijn! Je hebt een nieuwe smartphone aangeschaft! Allereerst plaats je natuurlijk je "unboxing the newest [voer hier de naam van jouw toestel in]"-filmpje op YouTube, maar daarna is het toch echt tijd voor het instellen van je nog krasvrije stukje fonkelnieuwe technologie.

Eens even zien, hoe moest dat ook alweer? Vertwijfeld zoek je in de instellingen of daar misschien iets te vinden is. De laatste keer dat je je data hebt overgezet is alweer een of misschien zelfs twee jaar geleden en het lijkt ook iedere keer weer te veranderen. Geen nood, want wij van GSMinfo.nl zijn altijd behulpzaam en zetten voor je op een rij hoe het overzetten van data van je oude naar je nieuwe smartphone werkt als je hiervoor een iPhone had. 

Data overzetten van je oude naar je nieuwe iPhone 

Het overzetten van data met iOS 10 is in een oogwenk gebeurd. Contacten, agenda-items, afspraken, herinneringen, foto's, video's en apps, alles zet je gemakkelijk over tussen je oude en nieuwe iPhone. Apple biedt je twee manieren waarop je je oude data op je nieuwe toestel kunt zetten. De ene werkt via iCloud, waarvoor je wel een iCloud-account nodig hebt, de andere via iTunes.

Data overzetten via iCloud

Maak een backup van je oude iPhone. Dit doe je met iOS 10 gemakkelijk door te gaan naar Instellingen > iCloud > Reservekopie. Schakel iCloud-reservekopie in en maak een backup van je bestanden. Je kunt zelf instellen wat je wel en wat je niet in je backup-bestanden wilt opnemen: foto's, e-mailberichten, contacten, agenda-items, herinneringen, Safari-bookmarks, notities en de gegevens in Passbook. iCloud maakt nu dagelijks een kopie van de inhoud van je telefoon. Je kunt instellen dat je wilt dat dit alleen gebeurt als je een WiFi-verbinding hebt, of dat iCloud hier ook mobiel dataverkeer (3G/4G) voor mag gebruiken.

iPhone iCloud menu iPhone menu reservekopie  

Nadat je op je nieuwe iPhone je taal, land en wifi-netwerk hebt ingesteld, krijg je het kopje 'Configureer uw iPhone'. Kies dan voor de optie 'Zet iCloud-reservekopie terug'. Voer je Apple ID en wachtwoord in en kies daarna welke reservekopie je wilt gebruiken op je nieuwe iPhone. Afhankelijk van de grootte van de data die overgezet moet worden en je internetverbinding kan de transfer enige tijd duren.

iPhone setup menu iPhone setup menu         

Data overzetten via iTunes

Naast data overzetten via iCloud biedt Apple je ook de mogelijkheid dit te doen via iTunes. Hierbij ga je als volgt te werk. Sluit je iPhone aan op je laptop of pc via de USB-kabel. Kies in iTunes voor het menu Archief > Apparaten > Maak reservekopie. iTunes slaat nu een reservekopie van de inhoud van je iPhone op. In het Voorkeurenmenu kun je op het tabblad Overzicht controleren of het maken van de reservekopie is gelukt. Let hierbij op de naam van het apparaat en de datum en tijd waarop de backup door iTunes is gemaakt.

Vervolgens sluit je je nieuwe iPhone aan via de USB-kabel. Kies in iTunes voor het menu Archief > Apparaten > Zet terug vanaf reservekopie. iTunes zet alle data die je vanuit je oude iPhone hebt opgeslagen nu op je nieuwe apparaat. Ook dit kan, afhankelijk van de hoeveelheid data, enige tijd in beslag nemen.  

Data overzetten van iOS naar Android

Stap je over van een telefoon die draait op iPhone naar een Samsung Galaxy S8, een LG G6 of een ander Android-toestel? Dan heb je twee opties: een ingewikkelde waarbij je je data moet koppelen aan een Google-account en een simpele. Wij houden het voorlopig even lekker simpel

Download op zowel je oude iPhone als je nieuwe Android-telefoon de app Copy My Data in de Apple App Store of in Google Play. Zorg dat beide telefoons verbonden zijn via hetzelfde wifi-netwerk. Let op, dit is erg belangrijk, want alleen op deze manier kan de data worden overgezet! Open op beide telefoons de Copy My Data-app en kies dan op zowel je iPhone als je nieuwe Android-telefoon het toestel waarmee je de data wilt uitwisselen. Op je iPhone selecteer je daarna de optie "Copy data to selected device" en op je nieuwe Android selecteer je de optie "Copy data from selected device". 

keuze_copymydata telefoonselectie_copymydata

Vervolgens kun je kiezen welke data je graag wilt kopiëren naar je nieuwe smartphone. Je hebt de keuze uit je contactenlijst, je agenda-items en je foto- en videobestanden. Daarna gaat alles vanzelf en kun je even rustig een kopje thee zetten tot al je data is gekopieerd. Gemakkelijker kan bijna niet. Het overzetten van apps is helaas niet mogelijk. Die zul je opnieuw moeten downloaden - en moeten betalen - in Google Play. Voordeel is wel dat waarschijnlijk al je iOS-apps ook beschikbaar zijn in Google Play. 

dataselectie_copymydata completed_copymydata

Data overzetten van iOS naar Windows Phone 

Wil je je data overzetten van een iOS-toestel naar een telefoon met Windows Phone zoals de Microsoft Lumia 650 dan is dat vrij simpel. Draait je nieuwe Lumia-telefoon op Windows Phone 8 of hoger, download dan de Transfer my Data-app uit de Windows Phone Store. Open de app op je Lumia smartphone en zorg dat Bluetooth aanstaat én zichtbaar is op je oude iPhone. Selecteer je iPhone op je Lumia en geef vervolgens aan welke data je wilt overzetten. Selecteert start en binnen een mum van tijd staat al je belangrijke data op je nieuwe telefoon.

  Windows Phone - transfer my data Windows Phone - transfer my data Windows Phone - transfer my data Windows Phone - transfer my data

Heb je geen Lumia smartphone maar een ander toestel dat draait op Windows Phone, dan kun je het best je contacten downloaden uit iCloud. Ga op je pc of laptop naar iCloud.com, log in en klik op Contacten. Selecteer de gegevens die je wilt overzetten waarna je linksonder op de pagina op het tandwieltje klikt. Selecteer dan Exporteer vCard. Je geselecteerde contacten worden nu opgeslagen in een .vcf-bestand op je pc of laptop. 

Het probleem is echter dat Windows Phone dit .vcf-bestand niet ondersteunt. De oplossing is ietwat bewerkelijk, maar toch vrij simpel. Download op je pc of laptop Windows Live Mail, onderdeel van het programma Windows Essentials. Log in met je MIcrosoft-account en klik op Contacten. Vervolgens selecteer je Importeer vCard en kies je de zojuist gedownloade vCard uit je iCloud-account. Je contacten uit je iPhone worden nu geïmporteerd in Windows Live Mail, waardoor je ze ook kunt zien op je Windows Phone die aan dezelfde Microsoft-account is gekoppeld.

Andere data overzetten als agenda-items, foto's en video's is gecompliceerder. Daar heb je namelijk een Microsoft Outlook-account mét Microsoft Exchange nodig. Verbind je oude iPhone via de USB-kabel met je pc of laptop en open iTunes. Vink dan onder het menu Info het vakje "Agenda's synchroniseren met" aan en klik vervolgens in de lijst op Outlook. Kies daarna welke agenda's je wilt synchroniseren en klik op Toepassen. iTunes zet nu je agenda-items over naar Outlook. Zorg ervoor dat je dit in combinatie met Exchange gebruikt, zodat je agenda ook zichtbaar wordt op je nieuwe Windows Phone-toestel. 

Voor het overzetten van foto's en video's heeft Microsoft een ellenlange Help-pagina op zijn site gezet. Wij adviseren je echter om Microsofts app OneDrive voor iPhone te downloaden in de App Store en in de Windows Phone Store. Dat scheelt je een hoop werk en zet je foto's en video's snel in de cloud waarna je ze op je nieuwe smartphone kunt downloaden. 

Apple iPhone 7 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd - 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 20000 € 43,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 43,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 47,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 6000 € 35,00 € 14,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 52,00 € 23,00 Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 500 € 32,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 7 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden