Vergelijk 2.546.759 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bellen zonder schuldgevoel: De 6 ecophones!

Door ,

Deze week stond in het teken van de klimaatconferentie in Kopenhagen. De algemene conclusie blijft toch weer: "Een beter milieu begint bij jezelf!" Daarom zet GSMinfo.nl voor jou de meest ecovriendelijke mobieltjes op een rij.

Milieubewust bellen wordt een steeds groter issue onder zowel de producenten als de klanten in de mobiele telefoniebranche. Willen we in ons kikkerlandje niet overspoeld worden met water als gevolg van het smelten van de ijskappen, dan zullen we daar zelf ook iets aan moeten doen. Bellen zonder schuldgevoel kan voortaan met de nieuwe ecophones. Zo kun je lekker blijven genieten van de technische vooruitgang, maar vervuil je moeder aarde niet. Wat is de keuze? In navolging van de klimaatconferentie in Kopenhagen geeft GSMinfo.nl je 6 ecophone-opties.

Samsung Crest Solar E1107Samsung Crest Solar E1107

De allereerste telefoon op zonne-energie kwam van Samsung. Dit mobieltje heeft een zonnepaneel ingebouwd gekregen waarmee de accu opgeladen kan worden. De Samsung Crest Solar E1107 is een ecophone voor de beller die weinig poespas op zijn telefoon nodig heeft. Naast de vanzelfsprekende bel- en SMS-functies heb je met de Crest Solar Push to talk, GPRS en een FM-radio. Het beeldscherm heeft een grootte van 1.5" en de gegarandeerde standbytijd bij een opgelade accu ligt op 570 uur. Voor €48 heb je hem al!

Samsung Blue Earth S7550

Samsung Blue Earth S7550De gloednieuwe Blue Earth werkt net als de Crest Solar op zonne-energie, maar daar houdt de vergelijking meteen op. Deze samsung kan veel meer. Je hebt toegang tot het 3G netwerk en ook WiFi is aanwezig. Daarnaast heb je Bluetooth, GPS en een MP3-speler. Aanvullend is er de 3,2MP camera met digitale zoom. Dit is de eerste ecophone met een touchscreen (3 inch). De Samsung Blue Earth doet zijn naam eer aan, omdat het volledig is gemaakt van gerecycled kunststof en ook de oplader (voor het geval de zonnepanelen niet snel genoeg werken) werkt in het voordeel van onze aardkloot. Tot slot is de verpakking waarin je het toestel krijgt aangeleverd gemaakt van gerycled papier. De kosten van de Blue Earth liggen op €299.

Sony Ericsson C901 GreenheartSony Ericsson C901 Greenheart

Ook Sony Ericsson bekommert zich om ons milieu en dat heeft geresulteerd in de Sony Ericsson C901 Greenheart. De Greenheart is een echte multimediatelefoon, is produceert uit gerecyclede materialen en wordt speciaal geleverd in een kleiner doosje. De handleiding is digitaal zodat daar ook geen papier aan verspild hoeft te worden. Qua specs doet de C901 ook lekker mee. HSDPA - voor snel internet - is aanwezig en ook kan gerekend worden op Bluetooth, een 5MP camera met flits, een MP3-speler en een intern geheugen van 120MB dat verder is uit te breiden. Een Greenheart heb je al voor €208.

In oktober kwam zelfs uit een rapport van ChemSec en Clean Production Action naar voren dat Sony Ericsson een voortrekkersrol heeft in de productie van milieuvriendelijke mobieltjes. Schadelijke stoffen als chloor en broom worden tot op het minimum gereduceerd. De producten van Sony Ericsson zijn voor 99,9% broomvrij en volledig pvc-vrij.

Sony Ericsson Naite

Sony Ericsson NaiteDe Naite is het volgende product dat uit dit ecofriendly-streven van de producent voorkomt. Qua milievriendelijke activiteiten is hij te vergelijken met de Greenheart. Het aantal specs lijkt op het eerste gezicht ook vergelijkbaar, maar kritisch kijkend boekt hij toch veel kwaliteit in. Zo is de 5MP camera vervangen door een 2MP. Ook moet de Sony Ericsson Naite toegeven aan het intern geheugen en de accu. Dat betekent wel dat hij goedkoper wordt. Je kunt de Naite daarom zien als een telefoon dat zowel eco- als portemonneevriendelijk is. Je betaalt er namelijk €109 voor.

 

LG Pop GD510LG Pop GD510

De LG Pop GD510 is in de originele versie niet meteen als ecophone te duiden, maar er is een speciale versie uitgebracht met een zonne-energiepaneel. Dat is de reden waarom hij in dit rijtje toch even genoemd wordt. Aangezien het functiepakket van de Pop voor een prijs van €139 aanzienlijk is te noemen, is dit toestel met recht een eyecatcher voor de milieubewuste beller. Functies als Bluetooth en 3G-connectiviteit is op de LG Pop aanwezig. Het is alleen te betwijfelen of je veel aan een zonne-energiepaneel hebt als je je toestel in je broekzak meedraagt.

Motorola W233 Renew

Motorola W233 RenewTot slot hebben we voor je de Motorola W233 Renew. Deze telefoon is nog niet uit, maar wordt verwacht in 2010. Vooral in de productie van dit mobieltje wordt aandacht besteed aan ons leefklimaat. De Renew is als enige voorzien van een Carbonfree© keurmerk, wat wil zeggen dat de uitstoot van CO2-gassen gecompenseerd wordt met investeringen in milieuvriendelijke projecten of de aanplanting van nieuwe bomen. Qua specs is hij niet spectaculair, maar voor de mensen die hier weinig waarde aan hechten is het een prima telefoon. De releasedatum is nog niet bekend, maar in de VS komt hij in februari op de markt.

Nokia is ook bezig met een milievriendelijk mobieltje, de Nokia 3110 Evolve. Dit moet een in eigenschappen een vergelijkbaar toestel zijn als de 3110 classic, maar dan volledig gemaakt uit gerecycled materiaal. In de toekomst zullen we zien dat - mede onder druk van wetgeving - producenten zich gaan toeleggen op milieuvriendelijk produceren. De eerste stappen zijn gezet en dat resulteert tot op heden in een goed aanbod aan low- en mid-end toestellen. Het is nog even wachten op de echte ecovriendelijk high-endtoestellen.

Wat is jouw reactie op dit artikel? Mis je nog een toestel? Laat het ons weten en laat een berichtje achter.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden