Vergelijk 2.546.759 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sinterklaas special: Een telefoon als surprise

Door ,

Onze goedheiligman is weer in het land en dat betekent dat we weer verlanglijstjes op mogen gaan stellen. Aangezien de Sint er is voor jong en oud zet GSMinfo.nl een aantal cadeautips voor alle generaties op een rijtje.

Het is voor onze Sint niet gemakkelijk om voor iedereen een cadeautje te vinden waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen. GSMinfo.nl helpt onze kindervriend een handje en zet een aantal opties op een rijtje. We zullen laten zien dat er voor iedere leeftijdsgroep wel een mobieltje bij is dat zeer geschikt en betaalbaar is als cadeautje op 5 december.

*Update 18-10-2010. Ook dit jaar hebben we weer een Sinterklaas-special geschreven. Check voor de meeste recente toestellen per categorie naar de Sinterklaas-special 2010: Een mobiele telefoon op je verlanglijst.

Voor de kinderen: Samsung Tobi S3030Samsung Tobi S3030

Het speelse uiterlijk van deze kindertelefoon wakkert het enthousiasme al aan bij de jeugd. De Samsung Tobi S3030 is in veel verschillende felle kleuren te verkrijgen en voor het gebruik kun je kiezen voor drie thema's: Monsters, sneeuwman en de wereld van de zee. Speciaal voor de ouders is er een noodoproep functie voorgeprogrammeerd waarmee met één druk op de knop de hulp van moeder ingeschakeld kan worden. Ook is het sturen van een noodoproep mogelijk. Hoewel het geen telefoon is met de nieuwste snufjes staan er leuke, simpele spelletjes op die door de jongste kinderen gespeeld kunnen worden. Mede daardoor is ook de prijs laag: €89. 

Voor de SMS'ende puber: Samsung Star Qwerty

Samsung Star QwertyVoor de tieners betekent een mobieltje tegenwoordig imago. Een coole en populaire telefoon is een voorwaarde om niet met schaamte op school te hoeven verschijnen. Het zijn alleen vaak de ouders die met het geld over de brug moeten komen. Een mooi compromis voor dit probleem vormt de Samsung Star Qwerty. De Star Qwerty heeft een touchscreen en met het Qwerty toetsenbord is het typen van smsjes en e-mails erg gebruiksvriendelijk. Ook heeft hij een prima 3,2 megapixel camera voor het maken van foto's en video's. Naast de aanwezige spellen heeft dit hippe mobieltje toegang tot vrijwel alle social networks (Bijv. Hyves en Facebook) en een MP3-speler waarmee alle hits moeiteloos afgespeeld kunnen worden. Deze telefoon is los al verkrijgbaar voor €133,-. Bij verschillende abonnementen krijg je hem zelfs al gratis.

Voor de zakenman: BlackBerry Curve 8520BlackBerry Curve 8520

Een zakenman is constant contacten aan het onderhouden met relaties. De vraagt om een breed scala aan functies op zijn telefoon. Echter, de zakenman zoekt ook altijd naar de beste deal en dus moet de prijs-kwaliteit verhouding goed zijn. Daarom raden we voor deze persoon de BlackBerry Curve 8520 aan. De Curve 8520 heeft een volledig toetsenbord en is daarnaast voorzien van WiFi, Bluetooth, USB en een 2MP camera voor de prijs van €213. Deze smartphone mist alleen GPS en de tekstverwerkingsprogramma's die vooral handig zijn voor werken onderweg. Voor de zakenman die veel reist is in dat geval de BlackBerry Bold 9000 interessant. Je zit dan wel een prijsklasse hoger, maar daarmee wordt je gecompenseerd door de extra functies.

Voor de bouwvakker: Nokia 3720 Classic

Nokia 3720 ClassicEen man die veel fysieke arbeid verricht heeft een mobieltje nodig die tegen een stootje kan. Een telefoon die bij de minste of geringste schok niet meer werkt is voor een man in de bouw geen optie. Met de Nokia 3720 Classic heb je degelijke telefoon - ook wel 'Tough Phone' genoemd - met alle benodigde basisfuncties: Bluetooth, USB, FM-speler. Ook is hij klein van formaat en is dus gemakkelijk mee te nemen zonder dat hij in de weg zit. Een Nokia 3720 heb je al voor €131.

Voor de modebewuste vrouw: Samsung S5050 Allure SSamsung S5050 Allure S

De modebewuste vrouw is veel met lifestyle bezig. Naast een mooie tas, een chique broek of een elegante jurk is ook de telefoon van belang als het om uitstraling gaat. De Samsung S5050 Allure S is een telefoon waar andere vrouwen jaloers van worden, terwijl de kosten nog relatief meevallen. De release van dit toestel werd gedaan door fotomodel Yfke Sturm wat al aangeeft welk karakter dit mobieltje heeft. Toegevoegde functies van de S5050 zijn onder andere een 3,2 megapixel camera, MP3-speler en Bluetooth. Tot slot is het mogelijk het frontje te verwisselen en dus op die manier het mobieltje nog persoonlijker te maken. Deze telefoon met uitstraling heb je al voor €181.

Voor de huisvrouw: TurnPhone 3SG

TurnPhone 3SGDe huisvrouwen onder ons moeten ook wel eens een belletje plegen. Daarvoor raden we graag de TurnPhone 3SG aan. Verdere uitleg is naar mijn mening niet nodig...;)

 

Voor de 65+-er: Emporia LifeEmporia Life

Tot slot hebben we de 65+-ers. Het gebruik van de mobiele telefoon dringt ook door tot de oudere generaties onder ons. Speciaal voor deze groep heeft Emporia de Emporia Life ontwikkeld. Dit toestel heeft extra grote toetsen, zodat het intikken van het juiste nummer geen probleem hoeft te vormen. Vooral voor mensen waarvan de kwaliteit van het gehoor afneemt of de ogen achteruit zijn gegaan is dit een interessante telefoon. Op de achterkant van de telefoon bevindt zich een grote noodknop waarmee in noodsituaties direct met de 112-centrale contact gezocht kan worden. Tot slot kan het geluid extra hard worden ingesteld en kunnen de microfooninstellingen ook aangepast worden zodat mensen met een minder spraakvermogen toch goed verstaanbaar blijven. Het design is weinig spectaculair, maar voor de meeste mensen in deze leeftijdscategorie van ondergeschikt belang. De Emporia Life is al te koop voor €175.

Voor iedereen, van jong tot oud, is er zoals je ziet wel een mobieltje dat niet zou misstaan in de gezette schoen. Laten we met z'n alle hopen dat Sinterklaas onze tips meeneemt in de overweging voor een cadeau. Goed zingen en braaf zijn, dan gaan je wensen misschien wel in vervulling.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden