Vergelijk 2.533.366 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Back in Business: Het verwisselbare frontje

Door ,

Personaliseren van je mobieltje is hot! Voor het je eigen maken van je telefoon grijpen producenten terug op het good old verwisselbare frontje.

Het personaliseren van je home menu en het downloaden van apps, het zijn allebei optie om je telefoon zo te ontwerpen dat het helemaal jouw mobieltje wordt. Om dit proces uit te bouwen halen producenten het oude trucje van het verwisselbare frontje weer uit de kast. Deze ontwikkeling is te zien bij vrijwel alle producenten. GSMinfo.nl zet een aantal voorbeelden op een rijtje.

Samsung Corby Familie

Samsung heeft met de Corby-serie drie modellen waarbij je een nieuw, hip frontje kunt aanbrengen: CorbyTXT B3210, Corby S3650 en de CorbyPro 5310. Hiervan is alleen de S3650 nog maar te verkrijgen.

Corby frontjes
(Bron: gsmhelpdesk.nl)

 De toestellen uit de Corby-serie van Samsung zijn specifiek gericht op jongeren en dus is de keuze voor verwisselbare frontjes gemakkelijk te verklaren. Andere mobieltjes van Samsung met verwisselbare covers zijn o.a. de Samsung Tobi en de S5050 Allure S.

HTC Tattoo

HTC gaat iets verder met haar HTC Tattoo. Zij hebben zelfs een speciale website - TattooMyHTC - gestart waarbij je jouw eigen frontje kunt ontwerpen.

HTC Tattoo frontjes

Je kunt je eigen ontwerp laten maken voor €15. Binnen twee weken heb je jouw eigen frontje in huis. Er zijn ook een aantal standaardmodellen. Deze zijn te verkrijgen voor €12.

Sony Ericsson W508

Iets minder revolutionair, maar zeker de moeite waard is de Sony Ericsson W508. Deze clamshell is een echt muziekmobieltje. Frontjes zijn er in verschillende kleuren, o.a. groen, paars, oranje en het klassieke zwart. De frontjes zijn gemakkelijk te verwisselbare, zodat je (volgens Sony Ericsson) telkens je telefoon kunt aanpassen aan je eigen humeur.

Sony Ericsson W508 Frontjes

Verwisselbare frontjes als wapen tegen de crisis

De financiële crisis heeft grote gevolgen in de branche van mobiele telefonie. Producenten zijn gedwongen om creatieve oplossingen te bedenken om hun telefoons toch aan de man te kunnen brengen. Nokia gaf eind vorig jaar al aan dat telefoons meer klantgericht moeten worden. Als resultaat daarvan zagen we ook bij Nokia mobieltjes met verwisselbare frontjes. Een voorbeeld daarvan is de aangekondigde Nokia 5230.

Wie weet kunnen we binnenkort op iedere hoek van de straat frontjes verkrijgen. De oude tijden dat de markt in de stad vol stond met kraampjes met frontjes voor je mobieltje lijken weer te gaan herleven. De ontwerpen die ik gezien heb zijn van een hoger niveau dan die uit de tijd dat ik de markten afstruinde voor een frontje voor m'n Nokia 3310.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden