Vergelijk 3.298.612 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Acer Liquid Zest en Liquid Zest 4G

Achtergrond Hands-on: Acer Liquid Zest en Liquid Zest 4G
Door ,

De Acer Liquid Zest ligt vanaf dit voorjaar met twee varianten in de winkel. Wij proberen deze budgetsmartphone kort uit op het Mobile World Congress.

Acer is al een aantal jaren actief op de mobiele markt, maar je zult waarschijnlijk maar weinig toestellen van de fabrikant kunnen benoemen. De smartphones van Acer zijn doorgaans relatief onopvallend, terwijl ze vaak wel ontzettend goed in elkaar zitten. Zo ook de Liquid Zest, die deze week werd aangekondigd. Het toestel ligt dit voorjaar in Nederland in de winkels in twee varianten.

3G óf 4G

In zijn goedkoopste vorm kost de Acer Liquid Zest slechts 109 euro. Je krijgt dan een variant met enkel 3G-ondersteuning. Voor een paar tientjes meer koop je de Liquid Zest 4GLiquid Zest 4G, van 149 euro. Voorzien van een iets nieuwere chipset, en met ondersteuning voor snel mobiel internet. Wij hadden liever alleen een 4G-variant gezien: minder verwarrend, en nog altijd goedkoop genoeg. Volgens Acer is er echter nog altijd vraag naar goedkopere 3G-toestellen, ook in Nederland. 

Acer Liquid Zest

Beide modellen hebben een plastic behuizing met geborstelde, licht gebogen achterkant. Daardoor ligt hij prettig in de hand en heb je voldoende grip. Hoewel de fabrikant kiest voor plastic, voelt de Liquid Zest absoluut niet goedkoop aan. Het toestel is stevig en netjes afgewerkt. Op basis van het ontwerp zou je in ieder geval niet direct zeggen dat je met een budgetsmartphone te maken hebt. 

Budgettelefoon met 'Retina Display'

Die lijn kan doorgetrokken worden naar het scherm. Ook dat is, met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie, heel behoorlijk op dit budget. De relatief hoge resolutie zorgt voor scherp beeld, met een pixeldichtheid van bijna 300 pixels per inch. Daarmee doet de Zest nauwelijks onder voor het zogenaamde retina display van de iPhone 6S, dat 326 pixels per inch biedt. Dat terwijl de Zest toch al gauw 600 euro goedkoper is dan Apple's smartphone. 

Ook over de kijkhoeken en de helderheid van het Zest-scherm hadden we weinig te klagen. Zelfs op de felbelichte Acer-stand was het scherm van de smartphone goed af te lezen. Dat is bij eerdere smartphones van de fabrikant wel eens anders geweest. Natuurlijk is het beeld niet zo kleurrijk en helder als bij een high-end smartphone, maar wederom zit de Zest bij de top van zijn prijsklasse. 

Acer Liquid Zest

Vlot

Beide modellen zijn uitgerust met een quad-core processor. Bij de 3G-variant zijn die cores geklokt op 1,3 GHz, bij de 4G-variant op 1 GHz. We hebben ze beide kunnen uitproberen, maar niet goed genoeg om een echt oordeel te kunnen vellen. De twee toestellen leken soepeltjes te lopen, en apps werden snel opgestart. Ook het switchen tussen applicaties ging zonder gehaper. 

Achterop zit een 8 megapixelcamera, die zijn werk snel en goed lijkt te doen. De gemaakte foto's waren redelijk. Als er ergens een compromis moet worden gemaakt bij een budgetsmartphone, dan is het al gauw bij een camera. Verwacht dan ook niet de allerkekste kiekjes te maken met de Liquid Zest. Op de stand zagen foto's er nog goed uit, maar met al te felle belichting leken er al gauw wat details verloren te gaan in het beeld. Voor selfiefanaten lijkt de 5 megapixelcamera voorop ook voldoende te zijn.

Acer Liquid Zest

Conclusie

De Acer Liquid Zest is verre van de spannendste smartphone die de komende maanden verschijnt, maar laat wel goed zien wat er op budgetgebied allemaal mogelijk is tegenwoordig. Voor nauwelijks 100 euro haal je een telefoon in huis die voor de belangrijkste zaken nauwelijks onderdoet voor een toptoestel. Als je je smartphone toch voornamelijk gebruikt voor applicaties als WhatsApp, Snapchat en Facebook, dan zit je met het HD-scherm, de degelijke behuizing en de prima camera's eigenlijk uitstekend bij de Liquid Zest. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden