Vergelijk 2.536.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Preview: LG G2 Mini hands-on

Door ,

Na de succesvolle LG G2 komt de fabrikant ook met een kleinere variant. De LG G2 Mini heeft naast een kleiner scherm van 4,7 inch ook wat andere specificaties. GSMinfo.nl mocht het toestel alvast even uitproberen. Lees hieronder wat wij van deze 'mini' telefoon vinden.

GSMinfo.nl live @ MWC 2014

Vorige week kondigde LG de G2 Mini aan. Het is eigenlijk een LG G2, maar dan in een iets kleiner jasje. Het 4,7 inch display is namelijk 0,5 inch kleiner dan zijn grotere broer en eigenlijk dus nog vrij groot. De LG G2 Mini zal vanaf april in de Nederlandse winkels te koop zijn in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt, maar we schatten dat dit tussen de 300 en 400 euro zal liggen. GSMinfo mocht het toestel alvast uitproberen. Lees je mee?

We zetten eerst even de specificaties op een rij:

  • Aanzienlijk 4,7 inch qHD-scherm (540x960 pixels)
  • Krachtige quad-core processor van 1,2 GHz
  • 1 GB werkgeheugen; 8 GB intern geheugen (uitbreidbaar)
  • 8 megapixelcamera achterop; frontcamera van 1,3 MP
  • Loopt op Android 4.4 KitKat met LG-features Guest Mode
  • Verwijderbare 2.440 mAh accu

LG G2 Mini LG G2 Mini LG G2 Mini LG G2 Mini

Design

Bijna vanzelfsprekend heeft LG ervoor gekozen om bij de G2 Mini hetzelfde design te gebruiken als bij de LG G2. Dat betekent dat zowel de powerknop als de volumeknoppen zich aan de achterkant bevinden. Volgens LG heeft het naar de gebruikers geluisterd en daarom de knoppen achterop geplaatst om de gebruikersvriendelijkheid te verhogen. Wij vinden het echter alleen maar onhandig. Je bent niet gewend om je scherm met een knop aan de achterkant aan te zetten. Dus bleven we maar zoeken aan de bovenkant en zijkant.

Ook wanneer het toestel op de tafel ligt, wiebelt het een beetje door de uitstekende knoppen achterop. Desalniettemin is de rest van het design wel erg mooi. De dunne randen om het scherm zorgen voor een groot scherm die eigenlijk een beetje te groot is voor een 'mini', maar wel mooi is. Zoals we van LG gewend zijn is het lekker scherp, heeft het een mooie kleurbeleving en zijn de kijkhoeken prima.

De LG G2 Mini in gebruik

De G2 Mini levert qua specificaties wel wat in. Zo is de processor minder krachtig, heb je de helft minder intern geheugen en is ook de camera naar beneden geschroefd. Gelukkig loopt het toestel wel op de nieuwste Android-versie 4.4 KitKat. Dit waarderen we zeker.

In de praktijk merk je weinig van de mindere specificaties. De LG G2 Mini is nog steeds lekker snel en navigeert gemakkelijk door menu's. Apps openen snel en ook internetpagina's worden vlot geladen. Daarnaast zien video's er op dit scherm mooi uit. Het beeld is lekker scherp! We weten nog niet de precieze prijs, maar mocht deze rond de 300 euro liggen dan heb je een prima smartphone voor een goede prijs. Het scherm is misschien niet zo mini, maar dat vindt niet iedereen erg.

LG heeft de G2 Mini uitgerust met een aantal eigen features. Zo is er de Guest Mode waarmee je zonder problemen je toestel kunt uitlenen aan anderen. De gast gebruikt je telefoon in een aparte modus en ziet dus niet al jouw apps en gegevens. Dan is er nog Easy Home waarmee je zonder problemen overstapt van featurephone naar smartphone. Als laatste is er Knock Code; door op je scherm te tikken, wek en ontgrendel je je telefoon. Je kiest zelf een combinatie en hebt daarbij de keuze uit 86.000 unieke algoritmes.

Beschikbaarheid

De LG G2 Mini zal verkrijgbaar in het zwart en wit.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden