Vergelijk 2.536.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Preview: LG L90, L70 en L40 hands-on

Door ,

Net voor het Mobile World Congress onthulde LG een nieuwe generatie betaalbare Android-smartphones. Na de L- en L II-serie komen vanaf begin april drie nieuwe budgetmodellen op de Nederlandse markt: de LG L40, L70 en L90. GSMinfo.nl had al even de kans om de nieuwe toestellen uit te proberen. Lees hieronder onze bevindingen.

GSMinfo.nl live @ MWC 2014

Ieder jaar brengt LG een hoop smartphones uit. De G-serie is voor de echte top, de F-serie zijn 4G-modellen die vooral in het buitenland te koop zijn en de L-serie is voor de onderkant van de markt. In 2012 zag de eerste L-serie het levenslicht en vorig jaar tijdens het Mobile World Congress werd de L II-serie getoond.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de derde generatie budgetsmartphones van LG. Ook dit zijn modellen met een leuk design en prima specificaties voor een aantrekkelijke prijs. LG heeft afgelopen week drie nieuwe modellen aangekondigd: de LG L40, LG L70 en de LG L90. GSMinfo.nl heeft ze al even mogen bekijken. We beginnen met de LG L90.

LG L40

LG L90

De LG L90 is met een 4,7 inch scherm de grootste uit de L III-serie. Net als bij de vorige generatie is het erg moelijk om de toestellen uit elkaar te houden. Ze zien er allemaal vrijwel hetzelfde uit; zowel aan de voorkant als achterop. Het design is wat verfijnd tegenover vorig jaar. Zo zijn de hoeken wat ronder en voelt het design ook wat steviger aan. De bekende homeknop aan de voorkant is gebleven; daarnaast zit de terugknop en de optiesknop.

De toestellen lijken erg op hun voorgangers. Ze doen prima hun werk en tijdens de hands-on sessie hadden we ook geen last van haperingen of vastlopers. De L90 beschikt over een quad-core processor (1,2 GHz) en dat is te merken. Apps en websites worden snel geopend, navigeren door menu's gaat soepel zonder vertragingen.

Leuke functies van de nieuwe L-serie zijn Guest Mode, Easy Home en Knock Code. Met die eerste leen je je telefoon  aan iemand uit door hem of haar alleen in de gastmodus toe te laten. Hierdoor kunnen anderen niet in jouw apps of persoonlijke gegevens kijken. Met Easy Home stap je gemakkelijk over van je oude featurephone naar een smartphone. Zo kun je je homescreen omtoveren tot een oude featurephone en zo langzaam overstappen naar de smartphone.

Als laatste is er Knock Code; een manier om je toestel supersnel te ontgrendelen. Zo stel je een code in door op je scherm te tikken of 'kloppen' waardoor hij meteen aangaat en ontgrendeld wordt. Dit is een stap verder dan de Knock On-modus die nu al op LG-smartphones te vinden is. Er zijn meer dan 86.000 combinaties mogelijk.

Foto's maak je met de 8 megapixelcamera achterop en een 1,3 megapixelcamera aan de voorkant. Deze maken prima foto's. Verder belooft LG een supergoede accuduur op de L-serie. De L90 heeft een batterij van 2.540 mAh. LG heeft verrassend genoeg de drie modellen uitgerust met Android 4.4 KitKat. Dit vinden we zeer positief; zo is de L-serie qua software meteen helemaal up-to-date.

De LG L90 is vanaf begin april in Nederland en België te koop. Je kunt daarbij kiezen uit zwart en wit. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt, maar wij schatten dat deze rond de 250 euro zal liggen.

LG L90 LG L90 LG L90 LG L90

LG L70

De LG L70 is de middelste van het stel. Met zijn 4,5 inch scherm is hij nét ietsje kleiner dan de LG L90 en je ziet dan ook bij deze twee de minste verschillen. Qua design zijn ze vrijwel identiek. Ook hier vind je een homeknop aan de voorkant terug en net als de L90 ligt hij lekker en stevig in je hand. Voor de mensen die een groter scherm niet zien zitten, is dit een goede keuze.

Onder de motorkap is het echter een heel ander verhaal. Dan merk je wel dat je met een goedkoper model te maken hebt. Zo heeft de L70 een 1,2 GHz dual-core processor, 4 GB geheugen (in plaats van 8 GB) en een 5 megapixelcamera achterop. Ook de accu is met 2.100 mAh minder krachtig.

Tijdens de korte test merkten we niet heel veel verschil met de L90, maar dit zal tijdens een uitgebreide test wel meer aan bod komen. Het toestel zal wat langzamer zijn en multitasken gaat lang niet zo vlot, maar daar betaal je dan ook voor. Net als de andere L III-modellen zal de L70 vanaf begin april in de winkels liggen. We verwachten dat hij rond de 200 euro zal kosten. Je hebt daarbij de keuze uit de zwarte of witte versie.

LG L70 LG L70 LG L70 LG L70

LG L40

De LG L40 is niet alleen de kleinste van dit trio; het is ook de dikste. De mini-smartphone heeft een 3,5 inch scherm en is bijna 2 millimeter dikker dan de rest. Toch voelt hij wel solide aan en ligt hij prima in je hand. Wel vragen we ons af waarom je zo'n klein scherm wilt hebben. Het is wellicht handig tijdens het uitgaan, want hij past altijd in je broekzak, maar internetten en typen gaat toch best wel lastig op zo'n klein toestel. 

Hij heeft dezelfde 1,2 GHz dual-core processor als de L70; ook hier is het interne geheugen gehalveerd naar 4 GB. Gelukkig is dit bij alledrie wel uit te breiden met een microSD-kaart. In tegenstelling tot de L70 en L90 heeft deze geen frontcamera; ook zit er geen led-flitser aan de achterkant. Foto's maken kan wel, maar je moet geen hoge verwachtingen hebben van de 3 megapixelcamera. 

De batterij bedraagt 1.540 mAh waar je gerust een dag mee zult doen. De LG L40 wordt ook begin april in Nederland verwacht in het zwart of wit. Hij zal rond de 150 euro kosten. 

LG L40 LG L40 LG L40 LG L40

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden