Vergelijk 2.563.530 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De 10 meest bizarre mobieltjes

Door , - 2 reacties

De laatste jaren zien we steeds meer creatieve, mooie, lelijke en vreemde mobiele telefoons langskomen. Vaak gaat het om concepten, maar af en toe wordt zo'n ontwerp daadwerkelijk op de markt gebracht. GSMinfo.nl brengt je een overzicht van de meest opmerkelijke, bizarre en rare mobieltjes van de laatste jaren.

10. Samsung met vleugels

Meer dan een tekening hebben we niet, maar Samsung heeft het patent op een tweedelig toetsenbord die zich aan beide zijden als een soort vleugels uitspreiden. Op zich vrij innovatief, omdat je daarmee de voordelen van een touchscreen en een QWERTY-toetsenbord kunt combineren. Dit kan uiteraard al met een uitklapbaar QWERTY-toetsenbord, maar met de nieuwe technologie hoeft het toestel niet noodzakelijkerwijs dikker te worden. Een ander voordeel is een groter toetsenbord en het feit dat je een normaal zicht op het beeld behoudt.

Hm...als de Samsung Jet zijn naam écht eer aan had willen doen, dan had Samsung hem deze vleugels moeten geven

Samsung Folding Keyboard

9. De 'Cheers'

Hoewel ik eerst dacht dat het hier om een veredelde veldfles ging, doet de 'Cheers' mobile phone toch iets anders met alcohol. Deze telefoon loopt namelijk op alcohol, althans, hij bespaart er energie mee. Stroom wordt gehaald uit een alcohol cell die volgens de designer zelf meer energie oplevert dan een gewone batterij.

Opmerkelijk en misschien best wel handig bij bittere kou ;-)

Cheers Phone

8. De Lirpa 100-F

Lirpa 100-FWe herinneren ons allemaal nog de tijd van bellen in een telefooncel op een regenachtige herfstdag. Die tijden zijn verdrongen door de opkomst van de mobiele telefoon, maar kunnen worden herbeleefd met de Lirpa 100-F! Lirpa is een onbekende Letse fabrikant en relatief nieuw op de GSM-markt. Hun eerste creatie is echter vrij bijzonder te noemen: een mobiele telefoon waarbij je geen abonnement of prepaidcard nodig hebt, maar ouderwetse munten! Gewoon een paar kwartjes in het toestel gooien en je crediet wordt opgewaardeerd. Geen munten bij je? Geen probleem, de 100-F accepteert ook credit- en debit-kaarten.

Ik heb geen idee waar de munten uitgehaald moeten worden en hoe dit precies werkt, maar het is een leuk concept. Veel kan het ding niet, al is het gewicht wel het vermelden waard: leeg weegt hij 100 gram, en vol maar lieft 400.

7. De Cool758 Razor

Mannen met een fanatieke baardgroei moeten nu opletten, want het volgende toestel beschikt over een handig kunstje! Met de Cool758 Razor kun je namelijk scheren, ook zonder scheerschuim. Best handig wanneer je te laat je bed uit komt en snel in de auto nog wat scheerwerk kunt verrichten.

Overigens kun je de Cool758 ook als normaal mobieltje gebruiken. Hij beschikt over een 2 megapixel camera, FM-radio, Bluetooth en dual-sim. Niet gek voor een scheerapparaat ;-)

 

Cool758 Razor

6. De Ondo music editing telefoonOndo Phone

 

 

 

 

Met de Ondo Music Editing telefoon heb je altijd een draagbare studio bij de hand. Je kunt met dit toestel namelijk verschillende sporen audio opnemen en mixen, door middel van drie verwijderbare sticks. Samengevoegd vormen de sticks een OLED-scherm, maar uit elkaar gehaald zijn het drie individuele microfoons. Deze kun je aan elk instrument of persoon vasthangen. Nadat je je nummer hebt opgenomen, kun je deze via MMS delen met andere muzikanten. Bovendien kunnen zij nieuwe sporen toevoegen zodat je een wereldwijde jamsessie krijgt!

Een leuk concept van het duitse bedrijf Pilotfish, maar de release van het mobieltje zal vermoedelijk uitblijven.

5. De NTT Docomo

De mobieltjes van de japanse provider NTT DoCoMo staan bekend als zeer vooruitstrevend en high-tech en daarom wil ik je het volgende toestel niet onthouden. De mannen van NTT vonden namelijk dat slechts één ding op de moderne mobieltjes nog ontbrak: een fluit. Vermoedelijk is de ontwerper een fanatieke fluitist, want het staat toch wel raar, zo'n lang ding in je mobieltje geplugd. Natuurlijk kun je ook gewoon een echte fluit kopen, maar dan kun je niet direct over het internet je kunsten vertonen!

Verder kun je met het concept allerlei andere randapparatuur gebruiken. Denk aan een digitale krant, een bloedtester, een koelkast, een motorjacht....Oke, die laatste twee waren wellicht wat overdreven.

NTT Docomo Flute

 

4. De NEC Tag

Het volgende concept bestaat immers zo'n drie jaar, maar is te bizar om links te laten liggen. De NEC Tag is van vormbaar rubber gemaakt dat 'onthoudt' in welke vorm hij is gekneed. Hierdoor kun je het toestel op iedere manier 'dragen': om je arm, om je riem, in je shirt, op je hoofd.....Erg vet zijn de aanwezige sensoren, waardoor je vormen kunt opslaan en ze dus niet steeds hoeft terug te kneden.

NEC Tag

 

 

3. De BenQ Snake Phone

Hoewel de mobiele afdeling van BenQ alweer drie jaar failliet is, brengen ze nog steeds af en toe concepten uit. En waarom ook niet als het resultaat er mag zijn? De BenQ 'snake' telefoon is een uiterst apart mobieltje: je draagt hem namelijk als een soort armband. Het resultaat is een behoorlijk creepy, slang-achtig design met een hoop ledlampjes en een 'zachte' binnenkant. Ziet er heel futuristisch uit, maar ehh.....Hoe en waar praat ik in dat ding?

BenQ Snake Phone

2. De YoYo Phone

Vergeet alle touchscreen-, clamshell- en candybartoestellen en doe een YoYo Phone om je nek. De naam van het toestel is afgeleid van een yoyo (je weet wel: zo'n ding aan een touwtje) en lijkt er ook enigszins op. Je kunt zelfs de kabels van je headset om het toestel wikkelen, net zoals het touw van een echte Yoyo!

Energie wordt opgewekt via de bewegingen die het toestel opvangt en een extra zonnepaneel. Een vrij idioot design als je het mij vraagt, maar zeker een vermelding waard in onze top 10. Ben wel erg benieuwd hoeveel mensen dit ding zouden nemen, mocht hij daadwerkelijk uitkomen.

YoYo Phone

YoYo Phone 2

 

 

1. Het Moto Concept

Het Moto Concept is wellicht het vreemdste 'mobieltje' dat ik de laatste tijd ben tegengekomen. Het design lijkt een blik in de verre toekomst en combineert een futuristische teddybeer met een hoop lichtjes. Erg functioneel ziet het ding er niet uit, maar man.....gaaf vind ik hem wel! Knap werk van ontwerper Joseph Liang, hoewel hij zijn design waarschijnlijk nooit realiteit ziet worden. Het wordt bovendien lastig bellen, aangezien ik nergens een numeriek toetsenbord zie. Misschien dat er 9 stipjes op het navpad zitten?

Moto Concept

Moto Concept 2

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden